CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 9 October 2012

SOALAN Lazim Berkaitan Produk JSD

SOALAN BERKAITAN PENGGUNAAN & CADANGAN UNTUK PRODUK 


S380; Ada  mslh berbau..ble bsama asben dia cm x selesa   jek..sy pn    cm kurang  senang..period dh kt 5 bln sangkut ni..g dokter   dia ckp   mgkin  sbb  tekanan dlm hormon..mkn ubt pn x gak period..
J: Slps mkn pil perancang jarakkn 2jam..
 
 S379; nk tanya lelaki yg ada sakit hati kuning tp xserius boleh x consume Lelaki Jutawan nie ye?
J; Digalakkan....sbb kita xde kunyit dlm ramuan...
 
S378; sy  d mslh hrmon x btul..lps brsalin anak ke-4,period x      btul... prnah kuar  smpai sbuln x stop n prnah staun x kuar   lngsung,skrg    ni under ubt  doktr,tp bile period kuar ckit2 jek...last   mnt kuar    period caler  itam..risau gak,ms g scan doc ckp de cyst tp  x  teruk leh    kawal ngan  ubt...ble trus mkn ubt hrman brat badan lak   mkin naik...de    idea tk sis  pe nk wt ngan problm sy nie, ,klau skit   ckit tk pe sy  tahn   asalkn leh  baik.... blh ker cust ni guna JSD?   cyst bru d 1 dkt  dnding   rhim..blum besar cume nmpk d tmpok2 ptik   titik2..jek 

J; Begini- u boleh makan jamu AKU DARA. TINDAK BALAS PADA      BERMASALAH  MCM NI AGAK KUAT TERASA. sehingga demam kadang2. yang      penting minum air  suam banyak2. bagi badan berpeluh n jangan tinggal      makan jamu tu.  gunakan susuk pengantin 2 minggu sekali. dan tarik      kekotoran itu keluar.  buat sehingga piyed keluar ye dear... agak2  panas     suhu badan mcm org  demam tu tak boleh makan panadol atau ubat  tahan     sakit. kalau u sanggup  tahan...insyaallah berkeping2 darah  beku  akan    keluar. jika tak sanggup  nak tak nak u kena follow  procedure  hospital    utk keluarkan darah beku  yang melekat di tisu  rahim  tu..sometimes     sakit di ari2 ketika proses tu sehingga u tak  boleh  tegak dan     membongkok. minta bantuan suami kalau tak dapat nak   keluarkan insert tu.     sediakan bekas utk tarik lendir nanti. insert   tu biar 2 kali     sahaja..lepas tu keep continue dgn aku dara sbb  kalau  rahim terlalu     mengecut susah pulak nanti dia nak turun  kefaraj. aku  dara akan     membuatkan rahim u terasa panas. n darah  beku akan  mencair nanti. tu yg     kena ambil masa sikit utk jamu aku  dara  bekerja. seriusly jika u   benar2   bersedia u boleh mulakan. AKU  DARA  tak boleh stop walaupon   ketika  sedang  piyed. makan 2 biji pagi  2  biji malam insyaallah...dalam   rawatan  tak boleh minum air batu,  tak  boleh minum air kelapa. tak  mahu  makan  sejuk2. makan seperti org   berpantang.
 
S377; cust  sy tya kenapa dia amik susuk kekal dara start   smlm bdn    dia trus  sakit2,pinggang sakit,,rasa mcm sgugut n dara pon    kluar...knp   ye? Dia kata dia kputihan n bau...last piyed dlm    16hb..dara yg kuar td   tu x byk tp dia nk tau juga apsal...
J; Honeydew Hanni - tu  bukan darah...tapi warna serapat yg turun      bersama air yg ada dalam  faraj. JIKA WARNA COKLAT GELAP..ITU SISA HAID      ATAU NIFAS YG TERSELIT2 YG  SUDAH LAMA...kalau dalaman org tu kotor       semua akan keluar.. kalau sakit di ari2 mcm senggugut the  herbs    bekerja   n ada tindak balas. lagi problem dalaman lagi rasa sakit     sampai mcm   nak demam. : nasehat sy: relax n banyakkan minom air suam.     itu kejap   lagi hingus hijau pon mau keluar....kalau tak piyed lagi    la..kalau rahim   kembang lagi  sakit........rasa air keluar dari  faraj   mengalahkan   tsunami...darah  bayu, air keputihan, kuning hijau  putih   semua   keluar...rasa tak selesa time air2 alien tu kuar,,,guna    masker...
 
 S376; dah  kawen 7 bln..blm ngndung..dia tingin nk ank..ada   mslh    senggugut setiap  kli piyed smpi rs mcm nk terkeluar cik pah  dia  ..darah    kua caler  itam..piyed dlm 3 4 ari jer..JSD yg mn sesuai  utk  cik puan    nie..dlm ms  yg sm dia tingin sgt nk ank..hencik suami  dia  lak seorng    perokok tegar..
J; Honeydew Hanni - wsalam kiah. kiah...kiah suruh dia guna 1 set.      mulakan dgn pengantin. lepas tu makan JAD. seminggu sekali guna SKD 1      biji...lepas sebulan kiah.....dia  kena maintain sampai piyed dia  kuar     lagi sampai normal. habis piyed guna  pengantin utk yg  terakhir.  lepas    tu roger hari2...nak roger hari2 kiah..suh  laki dia  makan JAMU  LELAKI    JUTAWAN. biar bebed nye berdenyut2 merenyam  nak  mengawan.  time nak    mengawan kiah..ko suh laki dia makan ABE GAGOH.   insyaallah  mengandung    kawan ko tu kiah...kita try bg bersih rodblock   kat dalam  cik pah dia.    aku rasa kan nok...cik pah dia dah turun tu  hari2  kena  balun dgn  laki   dia. baik suh dia sengkak naikkan. aku  rasa mahu   makan masa. 1  bulan   tak boleh full repair tu..3 ke 4  bulan gak tu...
 
S375; klu org tu ade kencing manis dan selalu tumbuh bisul leh sapu masker ker?
J; Honeydew Hanni - boleh...
 
S374; Nak tumpang tanya MV tu boleh tak kita sapu pada badan kerana kegatalan seperti ruam dan sebagainya...?
J; Honeydew Hanni -  saya  sapu masker kat tempat2 gatal tempat kena      jahit operation tu. huh!  hilang gatal baru dapat tido     nyenyak.....lepas  mandi salu bilas dgn air  detol... hilang. skrg detol     dah habis..kita  masker 1 badan sbb naik  gatal2 ~ bius kan panas.  so    peluh2 then jadi  gatal2..kita suh en.somi  sapukan masker...
 
 S373; klu cust ni ada diabetis..amik injection insulin hr2 leh ker gn JPD?
J; Lovely Muslimah - pakai  insulin byk sbb.. bergantung pada     individu  tu samaada pandai control  diabetis tu atau dia xpandai     control.. kalu  dia bole jg diet dia sume..  dan dia mampu tahan panas     JSD ni xde  masalah.. risau yg xpandai manage  nnt haru biru jd nya..     pesakit  kencing manis ni dia cepat haus..  berpeluh banyak.. nnt  makan    JSD ni  pun panas dan berpeluh.. maknanye dia  kene minum air  yg  lebih    berbanding kita yang normal kalu kita 3 liter..  mgkn dia 4   liter  hingga   5 liter sehari atau lebih.. kalu dia mencukupi  syarat   bole  mulakan  JSD  dgn dos yg rendah.. tgk dulu client tu bole   terima  tak  dgn kesan  JSD  tu..
 
 S372; Janda  anak 1, ada sakit jantung. chronic rheumatic   heart    disease with severe  MR asymptom of heart failure. Nak tawen   lain before    puasa ni dgn teruna,  so nk kasik the best tuk hubby   baru.. ble ke nk    kasik guna jsd..?
J; Lovely Muslimah - dia  dah ade masalah jantung yg severe.. bole      suggest MV shj.. MV serap dlm  darah.. SKD pun serap dlm darah tp SKD      kuat.. bila herba serap dalam  darah, dia akan lancarkan perjalanan      darah.. maka jantung kene kerja  keras utk pam darah.. tekanan darah      akan naik sedikit.. ditambah lagi  aktiviti seks pun akan increase   blood    pressure.. takut nnt jantung dia  xtahan.. walaupun kesian kat   dia,  lg   kesian kat anak dia kalu mak dia jd  pape yg tak diingini   nanti..   JANGAN  amik risiko ye..
 
 S371; kalu mkn jamu lelaki jetawan,ubat2 lain pon xleh mkn ke?sebab skrg dok tengah mkn jamu pacak arjuna dherb..
J; Fahariza Eza - xkre pacak ke tegak.lau da namanye herbe,stop je sebulan..hahaha
 
 S370; sy  slalu gatal2 di v area...trutama klau tsalah   mkn...klau    trasa gatal  2,sy korek msti ade kuning2 kua byk sgt...lps   dh kua 2  sume   bru rse  gatal 2 kurang...agk2 sis,produk ni sesuai  ke  tuk sy coz  sy   blum kawin  tp pnah bsama bf sy...
J; Emma Westside - ‎1  set lbh afdal...! sbb dia   pun  da mrasai     nikmat  sblum kawin x salah  cadangkan yg insert alang2 seluk pkasam bia     sampai  ke pangkal lengan  ya..utk pulihkan kmbali keadaan dan rawat     sgala  pyakit dia tu..itu niat  kta..!bkn subahat ke arah yg x     baik..tpulang pd  psakit !
 
S369; lau keguguran kena pantang 100 atau 45 hari? 
J; Emma Westside ‎- 45 days....as per normal dear!
 
S368; customer:  dia ada mslh sengugut yg teruk,ada keputihan   mcm    cheese kuar,bila  bersama suami rasa sakit n period  xmenentu.dia  tgh  mkn   jamu ST skrg  ni.hari tu doc sahkn dia ada cyst  tp cyst dh  kecut  lepas   dia amal  biodex..so apa step seterusnya ptt  d buat?brapa  lama  perlu  dia  rest dr  mkn ST tu bru boleh guna JSD?
J; Noor Hidayah Mat Noor -  kne stop sebulan dlu bru ley amek jsd...
 
S367; untuk lelaki x berkhwin lagi boleh bagi lelaki jutawan x? 
J; Honeydew Hanni -  boleh je.... utk stamina...1 biji pagi 1 biji     mlm  utk  maintain segarkan badan. boleh rasa perubahan bukan serta     merta...  ada  alhan bg yg banyak angin. kentut2 ke, kencing2 ke. peluh2     ke. tiak  busuk  ke... pening2 ke tu semua toksin2 busuk2 penyakit   dlm   badan nak  kuar.
 
S366; customer  umur 35. Berkahwin. Masalah yg dialami sejak   zaman    sekolah n bujang  lagi. Haid hanya kuar setahun 2 @ 3 kali dlm    setahun.   Belum penah buat  ujian pap smear. So far tiada apa2   penyakit  d alami.   Zuriat belum ada  lagi n tidak penah ambil pil   perancang.  Keguguran  pun x  penah. Masa  bersama ada sakit sikit sbb   jarang  bersama, air  banyak n  tiada rasa  kepuasan. Buat masa sekarang   tidak  ada mengambil  apa2 jamu @  ubat dr  doctor.. utk customer ni   nak bg 1  set JSD ke?
J; Fahariza Eza ‎- 1 set...  
 
 S365; anak  12orang.. suami dah monopouse... ( heran   sekejap..    suami boleh  monopouse ke)..rupanya monopouse sbb ada   kencing manis.. so    adik dah tak  bleh bangun.. wife ada keputihan dan   bau2an.. nk ambik   yg  insert tak  berani.. so sya bagi aku dara jer   lah dulu.. n untuk    husband tu dia  tanya.. abe gagoh tu boleh bagi   baik ke kencing manis    suami (sebelum tu  saya dah cerita la AG tu   boleh untuk lelaki yg ada    kencing manis)...  saya tak tau nk jawab AG   boleh merawat kencing manis    ke tidak.. act  customer ni nk penyakit   suami dia terkawal.. tak mo la    sampai dapt  stroke, di sebbkan   penyakit kencing manis nie.. so    soalannya AG,  disamping khasiat yg   dinyatakan.. adakah boleh merawat    kencing manis...
J; Honeydew Hanni - 1st penyakit kencing manis xboleh baik sehingga      akhir  hayat. tp dpt dikawal dgn ubat n pemakanan. AG xboleh reduce      kandungan  gula. tp power mengangkat zakar berdiri adalah dos  maksimum.     sbb pesakit  kencing manis seluruh anggota badan lemah.  ada kemahuan     syahwat. n agak  susah utk bebed nak berdiri. n jika  mampu berdiri   bebed   tak fully  bangun n air mani meleleh sikit n  cair. aktiviti   jimak   berakhir sekejap  shj jika terlalu tinggi  kandungan gula bebed   akn loose   air kencing n  langsung tak naik. ada  tu bebed naik masuk   dlm put put   terus selesai x  sempat dayung. ada  jenis bebed naik lepas   mkn herba tp  3  ke 4 kali  dayung baru  selesai. bg mkn abe gagoh  kesan  aktif  mendayung  akn improve  dr masa  kesemasa. amalkan Lelaki  jutawan  4 biji  pagi 4 biji  mlm. badan  akn  bertenaga tdk lemah.  sakit2 sendi  akibat  kencing manis  berkurangan.   lepas 3 ke 4 hari  boleh terasa  bebed  berdenyut2  penghasilan sperma  n  pergerakkan  darah. boleh  support dgn  MIK urut  sikit2 tgk boleh  keras  atau tidak.  bila nak  perform boleh  ambik AG  supaya tidak  menghampakan  isteri...
 
 S364; ada  cust bersalin anak pramatang...6bulan mengandung   dia dah    deliver baby ,  katanya sebab jangkitan kuman..dr   cakap...skrg usia    anaknya 4 bulan , x  menyusu badan...tapi kdg2   terdesak dia bg juga  susu   badan katanya...dia  ada masalah keputihan   dan berbau...dia tanya  saya   yg mana the best utk  dia...
J; Anum Megat - kalau dia x menyusu..boleh bg 1 set. mulakn dgn     pengantin utk cuci rahim..pas tu sambung aku dara dn sapu masker.
 
 S363; Kalo  nak bagi lelaki jutawan kat ayah yg ada gout   boleh    x..dia slalu sakit  membengkak kalo travel jauh,,,n sakit kaki   kalo    makan seafood
J; Fahariza Eza - blh.bpak za pun ada gaut.cube bg low dos dlu. cuba sebiji sehari
 
S362; Saya  dah 7 tahun kawin masih belum dikurniakan      zuriat...Sebelum kahwin,  semasa zaman anak dara period saya teratur      tapi disertakan dengan period  pain yg sgt teruk... Selepas kahwin saya      jarang sekali kena period pain  tapi saya pernah mengalami  keputihan   yg    agak teruk hinggakan terpaksa memasukkan ubat ke dalam  v saya...    Makin   hari period saya makin terganggu... Kami usaha  untuk dapatkan    anak dan   sampai ke hari ini saya masih dalam proses  rawatan di    hospital...  Doktor  kata saya menghidap pcos... Susah  untuk dapatkan    baby sebab  hormon tak  stabil... Badan saya tak leh  tukarkan gula jadi    tenaga...  Terus tukar  jadi lemak... Sebab tu  hormon tak stabil...   Masa  ambil ubat  di hospital,  period saya  setiap bulan datang... Bila   stop  ni dah 3  bulan tak  datang... Hubby  cakap mungkin ngandung...   Tapi saya  dah check  banyak  kali  keputusan tetap negatif... Masalahnya   kulit  saya makin  kusam...   Rasa sebu... Sakit pinggang... Saya dah   pun  menjalani minor   operation  laparaskopi... Tapi masih belum   menunjukkan  tanda2 saya   mengandung...  Boleh ke saya ambil mana2   produk yg  dinyatakan   memandangkan kadangkala  keluar air yg banyak   dari v saya... 
J; Si Hijau Hadjrad - kalau pcos tu blh bg 1set... insyaAllah...
 
S361; Ada customer tu tnya, kalau dia tgh mkn ubt VCO Calayts bole x ambl JsD ni????
J; AzieNor Aziah Angah - as long as minyak kelapa dara x der campuran herba n jamu boleh amik JSD...tp kena jarak 2 jam.
 
 S360; kenapa kentut dia keluar ikut faraj.. kekadang keluar ikut lubang dubur kekadang angin tu keluar ikut faraj...
J; Honeydew Hanni - ok salunya orang mcm ni faraj dia longgar      sangat2...pastu air banyak...mcm air paip bila kita buka. air menderu      keluar pastu ada sangkut2 then tersemburkan. mcm tu juga faraj       kita...elakkan makan sejuk2 dan berair, makanan frozen, tembikai, air      batu..mcm tu semua tak mahu makan. air kelapa pon tak mo...boleh guna      pengantin dara. pastu maintain dgn aku dara n masker...settle  masalah     kentut2 kat faraj. nnti dia kentut kat bontot  balik.
 
 S359; "Salam  sis,nk tya..sy igt nk try jamu anak dara..   Belum    kawen n dh 2 kali  operate cyst.. Baru2 ni skt lg perut, jmpa   dgn doc,    dia ckp perut keras n  bila scan,mmg ada something la.. Wat   ms skrg sy    mkn ubt yg klinik bg, n  pd ms yg sama sy minum  alphalipid  n sd2.. Klu    sy nk ambk jamu aku  dara,ada apa2 pantang  x?"
J; >>>Lovely Muslimah - Makan JAD dgn dose 2 biji pg 2 biji malam berterusan.. pastikan dia tahan sakit ye..
J; >>>ZyeRich Bizz - slimming  produk setahu saya hani tak      benarkan ambik dengan JSD bukan kerana  ingredian yang diwar2kan tapi      takut ada bahan terlarang yang disorokkan  (racun berjadual tu!!)  so   apa   pun produk slimming tak digalakkan ambik  dengan JSD risau  apa2    berlaku  nanti JSD disalahkan..
 
S358; kalau minum jus perawan boleh guna SKD tak?
J; Qhaseh Manje - kene stop sebulan dulu baru boleh amik jsd..
 
S357; nk tye sape yg pengguna catalyst boleh makan JSD?
J; Anis Azman -  boleh...cuma kalau yang amik femme vita dan men vita xleh amik...tp gap 2jam...fiber drink pun xboleh ye...
 
S356; -kalau amik SDK dgn MV,xpe ke minum ais dan makan herba lain?-
-tembikai,jambu batu,nenas.buah2 yg sejuk2 ni bleh mkn x? 
-utk jamu wanita ni,kita bleh minum kopi/nescafe ? 
-madu mmg xleh ambill langsung ke? 
J; >>>Anum Megat - kalau boleh pantang la dalam masa ambil jamu ni..herba lain memang x leh campur lansung..
J; >>>Shikin Ahmad Daman Huri - kalau  pada saya lebih baik x       payah terus minum  air ais.air gas..air sejuk dr  peti..cukup  minum      seteguk..nnt kembang  balik..mungkin lagi teruk dari  sebelum  guna      jamu..saya dah kene..jadi  nasihat saya lebih baik x minum   terus   bende2    sejuk ni..
J; >>>Cik Puan Neen Nasiron - Betul.  Minum jela air     masak/air  suam/air panas.. Xrugi pn.. Jd ppm mmg kene  disiplin.. Utk     masa muda,  masa tua.. Byk ppm hanya sedar bila bdn da bg  tanda  lemau,    boyot,  lohong, busuk, hanyir, hancing..ish.. Mcm2 la..  Pesan  je dgn    cust, kene  disiplin. Xle disiplin, xpyh mkn jamu. Sbb pape   kesan x    elok esok,  keluarga jsd xnk tanggungjwb.
 
S355; ADE  SEORANG CUSTEME SAYE  DA AMBEK PGANTIN DARA...PAS   CUKUP   72 JAM KOREK  MEMANG XDE APE2 YANG  KUAR...SEGALA PANTANG N  JAMU  LAIN  DIA  X AMBEK...OK  MASLAH NYER  SEKARANG..SELEPAS SEMINGGU  GUNE  JPD NI   CUSTEME NI SAKIT  BELAKANG,N  DEMAM..KENCING PUN   BERDARAH..RUJUK PADA   SPITAL DOC KATE PUNDI  KENCI DA  DJANGKITI   VIRUS..SO KAWAN2 GI MANA YA   HARUS SAYA BUAT 
J; Honeydew Hanni - yang.... tu la pasal sape suh pemalas no.... dah      dikabo herba tu serap kotoran. yg dia pergi perap wat apa...so     infection  tu dtg dari dia sendiri ler... bkn kita tak kabo...yang dia     korek x   bersih....sblom dia kena hani dah xperimen diri hani dulu 1     bln simpan   dlm. mmg janfkitan kuman. mustahil dia korek herba tu  tak      keluar..melainkan herba tu terselit2 kat sebelah dlm n dia tak  korek      kuar...mmg infection sbb kotoran...b4 hani bg org... hani  xperimen   hani   sendiri. if simpan seminggu jd apa. keluar kan b4 24  hours jd   apa. jgn   tipu sy...7 hari dah cukup buat dlm tu  berdenyur2    terkencing2 tidak   lawas. once herba tu keluar dgn lendir baru   semua   tu hilang. must   remember dlm faraj berlapis2. n herba tu boleh     terselit2. herba tu   xboleh hilang mcm tu shj. kena ingat la kalau    jimak  pon mcm2 posisi n   gaya u all buat bcoz of what sbb byk tempat    sempit n  berlapis2 nak   diteroka. utk ckp xkeluar apa2 itu adalah    mustahil kecuali  sipemakai   malas nak pikir
 
S354; skrg sy tgh minum jus monavie utk kesihatan. boleh ke?
J; Honeydew Hanni - mcm  sy sebut...apa pon org tu nak mkn atau     minum.  jika dia campur dgn jsd  jika terjadi apa2 bkn tanggungjawab sy.     1ST  APAPON RAWATAN plz buat satu  satu utk mjadikan rawatan itu     berjaya.  jika pertembungan mkn n minom  herba tindak balas yg blaku     kita xdpt  kesan. khas kan bdn tu utk 1  produk ( ubat) dah habis     antibodi dah  relax baru tukar yg lain.  sabarlah....walaupon bkemampuan     ada duit utk  beli semua jenis produk dlm  pasaran...kena ingatlah   jgn   jadikan duit  itu lesen utk badan pengguna  as a tikus,makmal.   ambil   langkah selamat n  bijak ye....terutama  pengguna2...mcm sy   sendiri.   lepas  pembedahan  jantung. sy stop mkn JAD. mkn gamat yg   dikapsul, ubat    hospital. itu pon  selang 2 jam... pati ikan haruan.   sy mkn ubat 2  jam   sekali sbb jenis  ubat yg byk. sblom pembedahan   doktor suruh sy  free   kimikal spt ubat  tido, atau apa2 jenis ubat   termasuk JAD,  collagen n   gluta. n khusus  after pembedahan drip air   paling byk n  panadol 4 jam   sekali. even suhu  bdn naik doktor medical   centre tambah  air n tuam air   batu bawah ekon.  after 3 hari baru  mkn  antiobatik  shj. hari ke 5 baru   doktor bg mkn ubat  thn sakit.  hari  ke 10 baru mkn  gamat. hari ke 14  baru  mkn pati haruan.  can u   imagine... i pay for  rm40k.... n this is  step  utk sembuh dr    penyakit. kenapa u pay less  rm500 to get more  penyakit.  every herb n    ubat got their specialities  but consume in  right way n in  the right    time k. dont be gelojoh.... n  dont show to  people that u are    champion  ada wang semua ubat berani  telan n guna  :-)...
 
S353; Customer dah kahwin 11 thn, umur 29, mslh period x dtg    smpai bertahun-tahun. Scan xda ketumbuhan..pakai iud dah 2 thn. Thn  dpn   nak buka balik iud. Dia nak jg ambik jmu pngantin, cmner leh tak?
J; Si Hijau Hadjrad as salam.. boleh suggest guna one set.. bermula    dengan jamu pengantin untuk proses pembersihan kotoran yg menyebabkan    saluran dinding rahim tersumbat dan period sangkut n tak keluar..    kemudian sambung dengan jamu aku dara untuk memecahkan darah2 beku    dimana JAD sangat sesuai utk masalah period dan keputihan... kemudian    guna SKD utk pembersihan pada setiap minggu seterusnya.. makan JAD    berterusan.. insyaAllah...
 
S352; saya gugur 4x..doktor kata rahim ada masalah. Doktor    operate sbb masa gugur trakhir darah masuk dlm kawasan perut..skrg ni    saya ada 3 org ank..cuma kdg2 skrg ada gak rasa sakit dlm perut. sy tkt    jd mcm arwah mak sy, dia ada ketumbuhan dlm rahim..klu blh usaha, sy  nk   usaha..tq
J; Emma Westside; salam dear>k emma rsa kta blh rekmenkan dia    ogantin dulu utk cuci smua sisa2 kotoran kt dlm dan kecutkan kmbali    pranakan beliau..pas tu plahan2 ambik JAD..utk maintain harian..tpi x    terlalu agresif..cma kta nk dia tengok result slpas pgunaan jsd..klau    positif insyaallah proceed mcm biasa la tpi kna jga buat susulan dgn    doktor..lbh baik..!ini ppdpt k emma..
 
S351; salam... sy ade masalah dalaman. masalah keputihan.    dulu tiap kali bersama suami , sy akan alami pendarahan yg bukan sedikit    tp byk sehingga cadar kena basuh selepas bersama. sy ade buat checkup    dgn dktr. sy bt p/smear. keputusanya ialah dinding sy ade ruam,  dinding   rahim saya sensitif. selain itu alat sulit saya berbau kuat  sgt.   sekarang ni sy s/mom, tp sy tetap risau masalah itu berulang bila  sy   kawin lain. agak2 jamu ape yg sesuai dgn saya?
J; Puteri Anggun; suggest dia ambik jpd, jad n masker....
 
S350; salam semua warga jsd.nk tanya,cust sy ni ada sakit ezyma.sakit gatal2.blh ke pakai masker?hrp dpt bantu.tq.
J; Honeydew Hanni; life is simple..kalau tak boleh makan. jgn makan.    jgn susahkan diri sendiri. dan jgn susahkan orang lain. senang je.
 
S349; ada cust tanya suaminya cepat klimaks,ada    gatal2,sensitif pd makanan yg blh gatalkan kulit.apa yg patut kita    sarankan yer.abe gagah blh tak?...
J; Fahariza Eza; blh try ag..blh pkai masker pd tmpt yg gatal2 tu..yg pentg xda pnyakt jantg..drah tgi kronik.dn pantang.
 
S348; Salam ann..mcm ni masalahnye..sy x dtg period taun    lepas 11 bulan..dengan keputihan yg teruk..gatal2 dlm miss V..pas bsama    suami sy lgsg xleh wat keje sbb gatal sgt2..siap keluar darah..pas 2  sy   wat chekup..doc ckp sy ade jangkitan kat pangkal rahim...n saya  kena   jangkitan HPV yg teruk..n leh mengakibatkan kanser servik..sy wat    operation laser kat pangkal rahim..doc ckp sy still leh preggy..tp    mslhnye smpai sekarg sy xperiod..n gatal2 nie da dtg balik pas bsama    suami..Buntu sbb duit da beribu2 abis..dats y sy takot nk try ape2    ubat..sbb doc ckp jgn masukkan pape dlm miss V sy..HPV nie jangkitan    melalui hbgn seks kalo slalu btukar2 psgn..mslhnya saya cuma bsama suami    sorg je..tp sejarah suami mmg dulu dia agak nakal...n byk psgn...
J; 1set JSD..non stop mkn JAD
 
S347; .NI MASALH CUSTEME...last year sy miscarriage...terjatuh...pastu d&cmasa raya puasa...lepas tu bulan 12... sy mengandung ..tp hujung bulan 1 kena operate...sebab ectopic..n pecah kat dalam...so kena buang sebelah tube....sy nak try makan ubt tu kot2 la ade sisa2 yg tggl..SO BOLEH KE NI.....
J; Honeydew Hanni; boleh..guna 1 set..make sure dia tak makan mana2 jamu ya. sbb worried ada tindak balas yg tidak menyenangkan.
 
S346; salam hanni..cstmer akak da hbskan pgantin..pas tu dia    insert kekal dara bru 1 biji,dlm 2@ 3 hri ni tlalu bnyak kluar lndir   dan  cairan...mmg dia nak usaha utk dptkan baby..k emma bgitau jgn panik    krana itu ada lah proses pbuangan sgala kotoran dan lndir yg lama..So    blh ke akak nasihatkan dia maintain sja dgn jad klau yg lain da  hbs..tq
J; Honeydew Hanni; wsalam...boleh kak emma. bg dia obehol kaw2..pastu    preparekan suami dia dgn lelaki jutawan bg bebed berdenyut2. bila    bersih jer bg suami makan abe gagoh...mahu mengandung.
 
S345; cust.. dah habis guna jpd n aku dara 1botol (last week    habis)...cust dah pakai skd 1 x...after pakai skd..kluar alien mcm  tisu   keras....pas brp hari..cust bersihkan miss v... kluar mcm darah    beku..hitam...masalahnya.. awal minggu ni buat pregnancy test..    +ve...doktor pun sdh sahkan.....so cust worried klu ada apa2 effct dgnn    bb coz dah ambil jamu (time mengandung)...umur 49 thn...
J; Honeydew Hanni; ok.. no problem. tu mengandung sbb dah bersih    sangat tu...air mani terus pergi kat tempat parking yg sepatutnya.    tahniah..lepas ni stop makan jamu ye. makan buah2an dan sayuran2 ya...
 
S344; mcm mane la da 3-4 org tanye saya yg jamu ni x mengakibatkan kanser ke? mcm mane leh terpk mcm tu ek..
J; Honeydew Hanni;  ok...miqhail. fakta tu benar. n most dokter anti    dgn jamu adalah disbbkan oleh kanser...u just think like this...bila    lubang vagina rapat. dinding faraj rapat. lendir dan kotoran dari dlm    rahim n rongga2 faraj tidak dpt keluar...boleh miqhail    bayangkan....penggunaan jamu contoh....sy bkn blaim produk org lain ye.    kita makan n insert n tinggalkan didalam tanpa membersihkannya  kembali.   miqkail boleh bygkan tak...apa yg akn berlaku  ye...sebenarnya...isu  ini  tajuk ini yg susuk dara dipanggil jadi panel  ditv1. tp sy worried  jika  sy bersuara bertambah benci manusia dgn sy.  sy harap dgn apa yg sy   terangkan mbuka mata anda semua. jamu itu  bagus. insan yg menjualnye   kurang cerdik. itu je....compare disusuk  dara...boleh dikatakan semua   produk kita kontra dgn produk2 yg berada  dipasaran. sbb kami mmg guna   logikkan akal doktor n sains research.  diupgrade daripada kaedah lama   perubatan islam yunani yg sememangnye  cara rawatan kami adalah   pembersihan utk kesihatan rahim dan  faraj...itu sbb..pengguna susuk dara   bila pep smear..nurse n dokter  senyum sbb takde kotoran dan xbau  busuk.  then doktor boleh tanya  pesakit mcm mana boleh bersih walaupon  sedikit  lendir ~ jawapannya  susuk dara...membuktikan betapa susuk dara  bersifat  membersihkan dan  menyihatkan...ramai pengguna dah selamat  mengandung  dari menunggu  bertahun2. apabila mereka berjaya membuang  darah beku,  kumpulan2 kerak  keputihan....so susuk dara adalah agen  pencegah kanser  pangkal  rahim..n pencegah kepada penyakit2 berkaitan  faraj n rahim  kecuali  AIDS dan SIPLIS...
 
S343; Ada lelaki yg bertanya, kalau dia makan Lelaki Jutawan, boleh tak buasir dia baik? J; Honeydew Hanni;  x boleh...
 
S342; ada customer tanya ...lepas makan aku dara...dia dok p    tandas nak terkencing2 jer....sampai nyaris tak terkencing kat    seluar....huhu....naper ek.....ce citer2....
J; Honeydew Hanni;  ok....terkencing2 atau kencing menitis    sikit2....1) terkencing2 : tak bersyukur btol bila dapat buang toksin    cam gitu xde la sakit buah pinggang....‎2) kalau air kencing menitis    selepas makan jamu aku dara. faraj anda sedang mengecut dari yang    kembang jadi kecil mcm kain basah kena perah...
 
S341; assalamualaikum sis, nk tnya, kalau orang yg    berpenyakit kanser ovari & already removed, tp kanser tu doktor kata    still ada but x active jer; boleh makan ke jamu susuk ni? t'kasih.
J; Lovely Muslimah;  kalau bole tunngu sampai doktor dah confirmkan    xde kanser lg dlm badan dan doktor dah stop sume treatment pd client    ni.. then ble start jsd mcm org yg normal..
 
S340; customer i ada masalah ni, boleh x pakai jamu ni?...mumy    bf saya ada kanser stage 3 uda..tp dia 2 kebal..sbb mkn ubat cina btl    pl p lazer kanser dia drive keta sndr2.semangat dia kuat,rahim dah   buang  effect kanser tu, kanser serviks....
J; Si Hijau Hadjrad; first make sure dia bukan dalam rawatan kanser,    bukan dalam pemerhatian doktor, dan bukan dalam tempoh menghabiskan    ubatan utk rawatan kanser dia tu... if dia tengah makan ubat kanser,    kena habiskan dulu, then kena tanya customer tu sendiri, adakah dia    sanggup hadapi kesakitan akibat kesan jamu kita nanti, jamu ni pure    herbs.. 100% herba, kesan terhadap mereka yang dah ada kanser ni memang    sakit... kerana hadjrad sendiri yang normal pun 1st time makan rasa    sakit.. tolong pastikan dulu ye... tq
 
S339; Soalan dr pengguna JPD....kak nak tanya nih...saya dah    guna pengantin dara tu...dia mmg kering , ketat tapi satu hal yg buat    saya musykil....kenapa saya jadi tak bernafsu kak...masa bersama suami  ,   air pelincir sikit pun takda, ditambah saya plak mcm xda  nafsu...dah 3   kali bersama , saya makin sakit kak bersama , sbb kan  air kering...xda   langsung....ni rasa risau kalau suami nak , sbb sakit  yg amat...suami   pun mengeluh sbb kering sesangat....apa yg tak kena  ya kak...skrg ni   saya dah stop makan JSD....saya risau....
J; Norizalina Noorize; proses pembersihan tak habis lagi tu....tapi    jika nak bersama..kena bantu dgn minyak ikat kasih lak...utk    mengurangkan kekeringan
 
S338; kawan2...nk tanya sikit ada sorang ni dia nk ambk    produk JSD, maslah dia adalah keputihan yg teruk, & dia nk pregnant    lg .. pastu period dia selalu lmbt sehinggakan dia selalu sangka dia    prgnt smpi tipa2 bln dia buat pregnancy test..skrg dia masih x period    & bln ni dia x test lg..boleh ke dia ambik JSD skrg/ perlu tunggu    period dulu br ambik? tq ye semua
J; Norizalina Noorize; boleh tunggu period dulu..atau buat urine test sndiri..
J; Norishah Jaafar Full; ok.so maknanya sy boleh bgtu dia yg tunggu    period / buat test & kalo negatif so boleh proceed ambik produk JSD    set lengkap ye
 
S337; lepas ambil jamu pengantin..berapa lama baru bleh masuk    susuk dara...almaklmlah..pengantin tu dah ketat kan..karang tambah    susuk xikot tempoh ...xjumpa plak pintunya..hehehe
J; Norizalina Noorize; ketat pun tak lama...bila nak bersama..1/2 jam    tu insert la susuk kekal dara...kalau tak bersama pula..pakai la    seminggu sekali..
 
S336; salam semua group JSD, saya baru menjadi agen, boleh ka produk ini di jual d premis perniagaan
J; HoneydewHanni; XBOLEH SBB UBAT INI BUAT NIAT UTK DIJUAL.TUNGGU    PRODUK LAIN BARU BOLEH JUAL KAT PUBLIC MCM PRODUK2 LAIN. UNTUK BERKAITAN    DGN BATIN NI KITA TAK GALAKKAN. melainkan dengan pesakit one to one   mcm  doktor n pesakit.tunggu produk lain la then u boleh jual mcm lain2    produk nak display ke nak aapa ke terpulang la. tapi melibatkan    kebatinan ini kena one to one dgn pesakit mcm dokter......tu sbb kita    panggil jururunding produk untuk khidmat nasehat.
 
S335; soalan mengenai Abe gagoh:...customer prob kencing manis,da potong sebelah kaki,smnggu 3x kna wat hemodialisis sbb kedua2 buah pinggang rosak..bole x?
J; HoneydewHanni; boleh....asalkan jgn sakit jantung n darah tinggi...Rokok tegar mkn abe gagoh kepala sakit berdenyut2
J; Lan Miza; Kalau yang ada penyakit darah tinggi, makan Abe gagoh    lebih dapat menolong. Anunya tak naik akibat kesan makan ubat darah    tinggi so dengan bantuan abe gagoh maka ianya akan dapat banyak membantu    untuk memberikan super power untuk menaikkan anunya...
efek abe gagoh ni: 
kalau org tu ada habit minum alkohol muka jadi sembab dan lalok. sbb    alkohol tu dah jadi darah kan. KALAU ORANG TU BARU LEPAS MINUM ARAK  DAN   AMBIL ABE GAGOH CONFIRM MATI...MELAINKAN MINUM AIR KELAPA... org  yang   makan abe gagoh atau apa2 jamu buatan kita. minum air kelapa.  orang tu   akan bentan. menggigil ketap bibir. confius rasa panas atau  sejuk. JIKA   MUNTAH anda dapat diselamatkan. JIKA TAK MUNTAH hospital  la   jawabnya...melainkan: DURIAN ~ MAKAN JAMU + DURIAN = MUNTAH    DARAH...kembalilah kepada basic. back to Allah. Allah itu maha Adil.    herba adalah penawar. jika salah org yang memakannya akan jadi racun.    KKM tak KKM itu lah HERBA...
 
S334; Salam nak tanya ada customer anak dara sblm ni dah 2m    xperiod tp lepas amek JAD alhamdulillah dia period,tp mslhnya hr ni dah    hr ke 9 dia period n darah hr2 kuar byk sampai penuh pad n kalau  buang   air kecil pun kuar sekali dgn darah pekat...knp ye jd mcm  ni...normal   ke?
J; Honeydew Hanni Confirm dia xsehat ada masalah dlman....biarlah    darah tu kuar...dah habis nnt stop la. Jgn mkn sejuk2. Teruskan mkn jad.    Minum air byk ye...
 
S333; Salam..boleh bantu..ade custeme sorang ni da bekahwen..    Blm mempunyai anak..ade masalah piyed..piyed dia skunk da sebulan da x    behenti..2 minggu sebelum piyed tu ade ambek gamat emas..katanya  untuk   cuci dalaman...sampai skunk piyed tu x benti2..so skunk dia da  stop da   gamat tu..nk tanya jamu ape nk kasi ni
J; (Love Qalesya) jad..
 
S332; customer tanya....dlm baper lama bole nampak perubahan pd breast jika guna minyak ikat qaseh tu? ....selepas mengunakannyer....
J; (Honeydew Hanni) Amik jad...sauna pastu skipping. Kesannya berapa    lama....hani pakai dr bln januari aritu....sekarang yg kempit kempot  tu   dah ada isi. Tp masa mkn JAD breast denyut2 mcm org nak piyed. Kita    badan besar bila lepas breastfeed anak tinggal perut je kedepan  breast   hilang...time mukak coli sedih nengok cam breast nenek2. Skrg  dah   normal....baru beli coli last sunday kat jusco bukit tinggi. Kalu  tak   beli yg ada sepan tebal n full cup. Penyamaran breast. Skrg beli    halfcup...pastu cup c hehehehe. 2 thn breast kita kempot taw. Pakai bra    nenek2 laki kita ckp. Nak ehem2 nak pegang rasa bsalah  je....ish....mmg   xley lupa word husband kita tu..once upon the time  la...Minyak kaseh +   JAD mmg working btol!...
 
S331; Kalau nak try ni, kena tunggu pas dtg bulan ke? Lepas    masukkn, mcmana pulak nak keluarkn balik? Kalau tak dpt dikeluarkan,    adakah akan memudaratkan? Maaf bertanya...
J; Norizalina Noorize guna lps dtg bulan .. boleh terus guna jamu2 yg    lain..Buat masa ni tkde yg tk dpt keluarkan..kecuali malas nkk korek    atau takut nak korek..kalau tak keluar semua..nnti badan rasa mcm nak    demam..
 
S330; -bahan lignan dan bunga lawang-acai berry, buah delima,    beri biru, elderberi, epal dan anggur ungu,cendawan,ekstrak daun    zaitun...nak tanya pendapat skit...yg ni ada x unsur2 herba ..t.kasih    (katanya "Transfer Factor Belle Vie adalah nutrien yang baik untuk    kesihatan dan kecantikan wanita")
J; Honeydew Hanni Semua tu asid buang toksin...Anggur tu panas, acai    biru pon panas, cendawan panas, delima mengaktifkan suhu dlm badan  buat   darah bergerak....ini semua seangkatan. Kalau mkn campur....  Bertambah   panas...
 
S329; salam nk tnye pun malu gak nie..tpcstmer tnye nih...masalah dihadapi;-(lelaki)...1)kecil...2)cepat climax...3)cepat letih...blh bg minyak ikat kasih ke?or abe gagoh
J; NurHazwani Abd Shukor Bgu dua2...abe gagoh tuk bgi tenaga,thn lme,mik bgi besar,pelincir n bgi thn lame jugak...
 
S328; Patient ni didiagnosis ada mastitis. Tp dh lama x    menyusukan baby pn. Ank dh besar. Mungkin bengkak susu yg lama masih ada    smp sekarang. Boleh ke JAD pecahkan ketulan tu?
J; Honeydew Hanni Yang suruh dia urut breast dia....nnti susu tu kuar    sikit2. Agak sakit sikit. Nnti once susu dah kuar habis ketulan tu    hilang n putus susu. Kalau xkuarkan nnt boleh kena breast kanser....
 
S327; cust : saya ada rasa gatal2 kt kemaluan dlm 1 bln ni. . padtu bdn cpt letih... main pun mcm x best je rasa. . .saya bersalin dua ank oprate. . jd x bpe nk pantg sgt...lg 1 cust ni smoking...mcm mn?boleh ke guna jsd..
J; Norizalina Noorize Boleh guna 1 set jsd
 
S326; nk tanya kalu cstmer minum produk yg ada air sireh, n kunyit idup..blhke amek jsd..
J; Honeydew Hanni Xbole nnt overdose
 
S325; Jamu mana yg sesuai utk gune / mkn? ngam2 abis pantang n tgh bf baby.
J; mana2 boleh dear...depends on penerimaan badan baby. so far tak ada masalah.
 
S324; Boleh ker pregnant 5 bulan pakai Susuk kekal ni... Ermmm
J; (Honeydew Hanni) Xbole dah skrg ni.... Masker je boleh
 
S323; da bis pantang 44 hari... Blh x terus pakai susuk tu just utk buang lendir2?
J; boleh utk buang lendir. tapi lebih digalakkan untuk gunakan "    rahsia malam pengantin" utk buang darah bayu..yang berbau busuk.
 
S322; saya ambil ubat kesuburan yang disyorkan oleh doctor.    ada masalah x jika saya makan sekali dengan jamu aku dara itu? ada apa2    effect x?
J; bezakan waktu makan ubat tu 2 jam lebih lagi bagus. bagus sbb    dalaman bersih..mmg subur. + hormon kesuburan..subur + subur + subur.    ada rezeki Allah nak bagi insyaallah..
 
S321; soalan: tgh period bleh mkn jamu? guna susuk kekal dara? masker? atau kena stop guna?
J; boleh lagi bagus sbb nanti senggugut kurang sikit. sbb herba bantu    darah beku mencair then senang nak lalu kat mulut rahim. so takde    tersangkut2 so senggugut pon kurang.
 
S320; " sbnarnya sy x masalah dlm hubungan intim ni...cuma nk     perbaiki dgn lbh baik lagi.sbnarnya saya pnh buat operation buang    rahim  slps bersalin ank yg ke 3 , 2 thn lps sbb uri & rahim melekat    dan  pendarahan x berhenti & terpksa dok buang rahim....dan skrg    pun saya  menggunakan corset Premium Beautiful utk kesihatan badan    justeru utk  mengekalkan bentuk & berat badan....sis tau je la ble    seorg wanita  da buang rahim walaupun kedua2 ovari msh ada nafsu saya    utk mengadakan  hbungan intim mcm da kurang la....mgkin benar la ckp    org2 tua ble kita  da x de rahim nafsu kita kpd hubungan intim akn    berkurangan....klu dlu  semggu 2-3 kali tp smnjk saya buang rahim semggu    hanya sekali jer ia  berlaku.... "
J; Boleh guna 1 set jsd
 
S319; sekiranya cstomer ni guna pil perancang secara suntikan     ( 3bulan sekali) boleh ke..dia nk pakai set lengkap Jamu Susuk     Dara?..cstomer ni ada jg masalah keputihan dan kekeringan.
J; boleh
 
S318; suntikan depo 3blan,xdtang period lpas 2.die nk bg bg ketat blik.anak da 4.blh ke jsd ni memban2 die... 
J; suntikan depo pun mcm pil perancang juga..Amik set..nti regular     semula period 2...saya pn amik inject depo.. alhamduliilah sejak amik     set,jd stabil period.. Hehehe
 
S317; kalau makan jamu ni, guna detox foot patch tu de effect     x? sbb detox tu de jgk yg bg effet kt aliran darah, smpi kebas2     kaki..please help me
J; takde masalah kalau campur ngan detox foot patch
 
S316; as salam saya mmpunyai masalah tidak datang darah     haid..selama 5thun..tidak dtg haid dri umur 16 thun.saya da mkn ubt     pelbagai jenis.dulu sya mkn ubt hosptal sya bergantung dri ubt     tu..selepas 2thun sya stop sbb sya mkn darah nye xkuar...ubt apa yg ptt     saya guna dlm halam nie...
J; cust ni da kawin ke? lau da kawin bg pengantin dara..lau xkawin lg JAMU AKU DARA.
 
S315; kalo hamba allah ni ada SLE & memang ada mabik ubat     doktor utk SLE boleh ambik x produk JSD? dia nk cuba sbb dia ada  mslh    keputihan
J; biar dia teruskan makan ubat...untuk keputihan cuba susuk kekal dan mv dulu..(kalau dia dah kawin)
(klo lom kawin, leh amek pe roduk JSD ni? masalah smua xde...umur 18thn)
J; boleh...amik jad ngan masker je
 
S314; akk nk tanye...ade client sy taye..dia mkn ubt diet    kn..jd dia xleh mkn lg r kn jamu susuk dara tu..kena tgu sebulan kn..jd    dia taye lau masker tu leh pakai skg x...
J; tggu sebulan gak..masker tak boleh...walaupun pakai diluar...Sbb hani mmg tak suka produk dia dicampur dgn slimming produk
 
S313; Salam.. Ada sesapa boleh jawap?? Ada cust saya tye.. Kalu dia selalu minum chinese tea ngan green tea boleh tak amik jamu ni??
J; (Honeydew Hanni) chinese tea adalah cina maki...green tea is a tea. mcm teh2 biasa...
J; (Honeydew Hanni) chinese tea ni selalu disediakan dalam byk cara.     ada chinese tea mmg dari tea. ada tu mmg dari cina maki yg selalu  kita    makan dgn seafood tu mmg cina maki utk buang toksin. sbb seafood  high    kolestrol...actually..teh bagus...dia ada agen utk refreshment.  boleh    segarkan badan yang lesu. tu sbb kita digalakkan minum teh utk  bagi    badan ringan. tapi kalau org banyak angin dalam badan minum teh  jadi    kembung.....cina maki salunya org akan sebut chinese herbal  tea...
 
S312; gune pengantin ari ke 3 ni.. tp td dia msj korek xde kotoran.. lgsung xde pulak tu? normal ke? ke dia x pandai korek
J; (Honeydew Hanni) xnormal...........dia malas nak korek. atau pon     dah terselit2 sbb sempit. suh dia relax dulu lepas seminggu baru korek     bila put put dah longgar
 
S311; cstmer ad pnyakit kencing manis dan buah pinggang dan nk mkn abe gagoh...kencing manis mmg blh mkn abe gagoh nie kn.. cume penyakit buah pinggang blh ke..?
J; (Honeydew Hanni) boleh....darah tinggi boleh makan waktu tiada serangan darah tinggi.
 
S310; Sy ada seorg kwn, dia mmpyai 3 ank (semuanya brsalin sec ceasern)...Rahim sudah diikat....nurse pggil BTL...katanya case cam dia ni, klu x jaga mudah nk ada keputihan...cuma setakat ni katanya keputihan xde lg...xde ambik jamu....just amalkn mkn collagen elken n venus...Dah 4 thn mkn ubat darah tinggi dr hospital....sbb ada darah tinggi Masa pregnant ank ke3 smpai skrg...Jamu ape yg sesuai utk dia...sbb dia sgt brminat nk guna produk ni. utk pnjagaan awal...
J; ‎1st- minta kawan stop mkn elken selama 30 hari dulu baru bole     amik JSD ni.. elken tu ade herba.. kita xnak ade pertembungan herba     berlaku.. yg bole mengakibatkan perkara yg tidak diingini berlaku...     kami xnak JSD yg dipersalahkan jika ade2 ape berlaku kepada kawan     awak...2nd tanya dia bacaan darah tinggi dia slalu brape? terlalu tinggi     ke?
 
S309; salam nk tny ada cstmr tny blh x anak dia umur 11tahun pakai masker nie..sebab ada keputihan yg teruk..sampai ada bau
J; (Honeydew Hanni) wsalam..boleh sapukan diluaran vagina sahaja...itu perkara biasa...sometime sampai bau acem..
 
S308; assalam sis Honeydew Hanni...niza nak mintak pendapAT    sis pasal custmer niza nie...die masih lg dlm rawatan cyts skrg br  dekat   2 minggu die mkn JAD...darah + lendir asyik kuar saja....ari ahad mlm darah ketul2 kuar + lendir sakit jgk...ptg semalam darah ketul2 kuar lagi..tp masa waktu pg / t.hari xde plak..cuma lendir + darah jea skit...hr nie start dr pagi sampai ke mlm nie darah masih kuar...kalu ddk lama skit xpe lagi...kalu dah bangun..mencurah2 rasa darah kuar + ketul2...perut rasa mcm x selesa jea..sampai kan x tahu nak mkn apa? niza risau plak dgn keadaan die yg mcm tu....mmg darah kuar selalu ke dlm tempoh rawatan sis hani.....
J; makan JAD 2 biji pg 2 biji mlm...mmg tindak bls utk pesakit cyst mcm tu... tu namenya dia dlm proses pemulihan
J; (Honeydew Hanni) Keep continue....Make sure JAD mencukupi jgn    putus ya..Sampai semua selesai.....limit time hani xboleh bajet sampai    bila. Sbb darah beku mencair n keluar maybe sampai habis la kot. Sbb    cyst tu darah beku yg melakat di tisu rahim...Nasehatkan dia sediakan    air kosong 3liter n make sure kena habiskan. Lebih pon xpe.....mesti n    wajib minum. Makan seperti org berpantang n rehat. Sbb tenaga dia akan    lemah. Skrg dia dlm proses rawatan. Pagi waktu matahari naik bjemur    sikit dalam 10 KE 15 minit dlm waktu dhuha tu...Utk dia keluarkan peluh.    Then angin pagi waktu matahari naik mempunyai aura positif...
 
S307; cusmtr sy period dia x dtg dr bulan 1,dh g klinik chek     utp..tp negtv..ubat doktor pun dh mkn..tp xde jgk period sampai     skg..maybe sbb dia ambk ubat perancang jarak ank..so mcm..?ape yg     sesuai..?
J; kasi pengantin dulu untuk cuci..pas tu sambung aku dara
 
S306; soalan custmer:saya ader masalh tak period dah 10 bulan     lepas tu bila bersama hubby terasa ader banyak lendir ..(blh 1set  kan    +masker)
J; boleh sgt..;)...guna pengantin dulu.pas tu sambung aku dara..dn masker
 
S305; Salam nk tnya kalu ank dh 9 bln tpi x period dr lepas     bersalin n terasa longgar bila bersama nk guna yg mna dulu.. keputihan  x    da
J; guna kekal dara dn aku dara...
 
S304; Slm..nak minta pendpt, bg yg bersalin secara pembedahan then abis pantang, bole guna JSD k?  
J; (Honeydew Hanni) actually beda pon sama sehabis nifas boleh guna. tunggu 1 tahun jika pasang iud....
J; (Si Hijau Hadjrad) after 45 days dah boleh guna.. cuma maklumkan     customer, dia kena bnyak minum air kosong, sebab dia masih lemah,  herba    kita pula kuat.. dia kena tahan dengan apa juga tindak balas  demi    kesihatan dia.. yg lain2 tu mcm biasa lah.. elakkan ais, bergas,  alkohol    n semua benda yg panas2... insyaAllah...
 
S303; Salam..nk tya,jamu nie blh bantu utk kuatkan telur dalam rahim kita x n sesuai x utk org yg baru keguguran?
J; pantang lebih 45 hari boleh..
 
S302; salam,sis sye bru kluar hospital, masalahnye darah haid sye kluar berketul2, sakitnye mcm keguguran...2hari duk spital.. sye mmg nk cuba jamu ni.. skunk nie sye rasa sakit bwh ari2 n asik nk buang air je...g spital blik doc bg ubat kencing kotor.. dah abis ubat still sakit.. bleh ke makan jamu ni?
J; masalah darah period berketul2..rsnya bg guna jamu aku dara dulu
 
S301; custm sha dh kawin, ank 2..soalan drp     custm:- mne yg elok ye?sbbnye sy ni ade pnykt endometriosis (seakan2     cyst) ..senggugut yg truk stp kali period drh kuar x mgikut saluran  yg    btul ...tlg suggest la mne yg sesuai utk sha.. ‎(tambahan: darah period kuar ikut saluran kencing)
J; pesakit endo sesetengahnya akan kencing berdarah kerana ketumbuhan     endo tu dah merebak ke saluran kencing..kalo custmer kental n boleh     tahan sakit blh bagi aku dara dgn dos yg kurang terlebih dahulu...1bj   pg   n 1bj mlm..
 
S300; nk tnya, cstmr dh buang rahim sejak 16 tahun lalu, period dh lama xdtg..jamu mana yg sesuai tuk cstmr ni yer??
J; boleh guna jsd cuma kes period tu je mmg takkan ada lagi dah walaupun mkn jamu..
ni info yg buang rahim ye...
Begitu juga keadaannya di kalangan wanita yang telah menjalani    pembedahan untuk membuang rahim. Apa yang kurang pada dirinya ialah dia    tidak didatangi haid setiap bulan sedangkan fungsi-fungsi lain adalah    seperti biasa.
 
S299; Ada cust. Masie tye.. Kalau selalu bersauna boleh tak amik jamu nie?? Sesapa boleh jwp??
J; Honeydew Hanni; Boleh kalau body dia tahan. Kalau xthn pilih la salah satu
 
S298; soalan cstmr: Kdg2,1 bln 2 kali priod.tp skrg dh kt 3     bln x dtg.klu priod kuar pun,skt.mcm 1 titik.n kuar drh beku...sggugut     kuat sgt.
J; pengantin dulu ya !..kasi overhwal ..kotor2 dan yg tsangkut kt dlm     tu..kasi klua dulu bru relief..pas tu continue dgn aku dara..n     sterusnya la..JAD,KEKAL DARA & MV...
 
S297; cust ada darah tinggi dan kencing manis...setiap hari     suntikan insulin.cust ni nak gna JSD sbb period sllu sakit...cust   bujang   umur masuk 40thn...
J; .jad try sebiji dlu,tgok tindakbalas mcmana..guna dos yg rendah sebb jamu ni panas ..
 
S296; miss A ni ada ,slh keputihan..br lepas bersalin..baby pun dh nk masuk 8 bulan.dia tny sy..
soalan 1: ada jamu yg tuk ketatkan tut..tut sy ,tp sy xnk jenis insert kt bwh..x berani n x th nk masuk mcmn..? 
J; sy; ambk JAD ..jamu aku dara leh pulihkan keputihan.
soalan 2: akk nk yg ketat bila bersama..tp jamu tu leh mkn     ke..?nnt susu badan sy kering..tp akk nk jgk ketatkn tut..tp akk x la     insert bwh..
J; sy; ermm..pening kepala kejap...then sy ckp suh kurangkn dos jamu aku dara..
soalan 3 : akk takut la..kang jd ape2 mcmn..?akk x berani la..
J; sy; diam membisu..nk ketat,nk bg suami rs ketat..tp takut nk guna..sakit kepala..
ADA SAPE2 LEH BANTU SAYA..?
J; Honeydew Hanni; Mengada2. Simple je jawapannya....sorry sis sy     susah nak tolong u. Hanya u saja yg boleh tolong diri u sendiri. Terima     kaseh kaseh atas tunjuk minat. Next time u nak guna u bg tahu sy ya.   Tq  n  have a nice day.
 
S295; salam....mcm mane nk explain kat customer...dorg tnye..kenape susuk???? mcm takut je nk pakai...
J; Emma Westside; senang dan simple ibarat org kta itu adalah nama    sbahagian drp company pengasas kta.yg kedua susuk ini tidak haram sma    skali..krana tidak sdikit pun berasaskan unsur bomoh @ kiai jampi    serampah..susuk jamu ini jga adalah krna bila kta amalkan dgn cra    pgambilan yg betul dan teratur maka fungsi kpd bgian alat sulit wanita @    lelaki akn bfungsi dgn sempurna mna yg tidak sihat insyaallah akn    sihat..tidak spt susuk yg di lakukan oleh pawang @ bomoh yg di tanam dlm    tubuh bdn yg mna HARAM sma sekali..Kta smua da tau SUSUK haram..tpi   ini  adalah bnda bersifat pemakanan yg mna suci dari segala jnis bhn    terlarang.kta sendiri tau campurannya 100% adalah dri tanaman herba ,itu    shj. Cthnya jga, pegasas blh ubah nma jamu ni kpd APA2 SJA JENAMA..@    BRAND tpi khasiatnya tetap sama jugak..kna fhm dgn mdlm ya..mesti  kukuh   dan logic stiap alasn dan pnerangan yg hndak d jelaskan ..ini  hanya   pendapat dan pemikiran dri akal logik k emma ..krana k emma da  bca   artikel ni bknaan dgn apa itu SUSUK ?Insyaallah produk kta SUCI  &   HALAL dri sgi hukum syariatnya..!
 
S294; Customer awal 30an, belum berkahwin, pernah ade history     @#$% dengan B.pren,period teruk dengan keadaan hari 6-14 darah  period    keluar dengan banyak++.
*Diagnos dari doktor dia ada masalah kesuburan PCOS(cyst     merata2 dalam rahim,apabila period datang, cyst ni akan pecah2 dan     period keluar banyak pada hari ke 6 dan seterusnya), masalah kegemukkan     akibat pengambilan pil hormon utk stabilkan period. sekarang     xmengamalkan ape2 cuma collagen saja. akan berkahwin hujung tahun ni.     Macamana nk handle? Honeydew Hanni boleh guna JSD kita?
J; bgi dulu jad..kalu positif bru rekmen pgantin sbb cstmer k emma     ada kes mcm ni tpi ok..je..step by step ya..!...klau dia rsa kt bibir     faraj gatal@ x selesa bia dia apply masker jgak..jad suruh ambik 1  biji    dulu & rest satu hri klao x da bleeding esok mlm ambik1 lgi  mcm tu    la..tpi minum bnyak air ya
 
S293; org menopos leh amik MV je kan?
J; Honeydew Hanni depends on situasi sbb kita dapat khabar wanita yg umur hampir 50 tahun dah piyed balik lepas makan JAD
 
S292; sy berumur 32 tahun, menghidap endometriosis sudah 2     tahun, masih belum mendapat cahaya mata dan saya nak sangat dapat  cahaya    mata, pernah operation pada bulan 7 tahun 2010, tp x sampai 6  bln   cysts  tu dtg blk, yg lg masalah dlm tiub follopio pn ade cysts...  masa    operate aritu sy wat di hospitall pantai cheras, dgn doc cina,  rasa    menyesal sgt2 coz doc tu x check tiub sbelum operate..boleh ke  sy mkn    jamu ni? .sis leh tlg ke sy...ubt cr islam, kg..smua dh  wat..tp sy xnk    b'putus asa..ikhtiar selagi boleh.. customer ni dah  berkahwin dalam 2    tahun setengah...
sis Honeydew Hanni, if customer dah ada masalah yg macam ni,     boleh tak hadjrad bantu guna rawatan yg dalam doc tu.. yg untuk   masalah   cyst tu.. sebab rasanya agak teruk juga penyakit customer   ni...  hadjrad  jadi risau pula.. mohon pendapat ye sis... thanks...
J; Emma Westside pendpt k emma jad dulu sblum pgantin.itu pun kna     psakit try dulu ambik 1 bji ..relax tengok shari dua klau positif @     tiada any bleeding @ pitam that means dia blh continue tpi jgn bgi     pgantin dulu takut respond kt dlm sakit sangat..tak tahan nti...
J; Si Hijau Hadjrad sebenarnya kak Fatimah Adziah, dia lebih kepada     situasi customer itu sendiri.. ada customer dia perlu ambil JAD dulu,     baru JPD... contoh macam org baru lepas bersalin 45 hari...dia nak  juga    start pakai sedangkan dia waktu tu masih lemah lagi.. tapi dia  tak    sabar2 dh..so, kita bagi dia guna JAD dulu, then baru kita bagi  JPD..    ada juga kes customer yang kita kena bagi JPD dulu baru JAD..  contoh    macam orang yg nak rapatkan balik @ org yg keputihan terlalu  teruk @    orang yang belum dapat zuriat.. kita perlu bagi JPD dulu  supaya segala    kotor2 dan alien2 yg tak patut ada di saluran rahim dan  dinding rahim  yg   mungkin jadi penyebab tersumbat itu dikeluarkan..  kemudian baru dia    ambil JAD dan terus makan.. jadi untuk tentukan nak  bagi yang mana  dulu   tu, hadjrad rasa lebih kepada situation dan  masalah customer itu    sendiri.. insyaAllah..
 
S291; Salam... Ada customer ni dah kahwin 7 bulan dan masih x     dikurniakan zuriat,baru2 ni customer g cek kat hospital pakar dan     doktor mengesahkan bahawa ada masalah rahim ke belakang,blh ambik tak     jamu ni utk memudahkan hamil?
J; ..ini bgantung pd individu sbnrnya..kalau mrka rsa nk cba kta     suggestkan jad jgn ambik yg insert dulu..blh d katakan jawapan hri ni     semua sma sbnarnya..sbb tahap antibodi dlm tubuh bdn psakit tidak sama     apa tah lgi utk tindak blas..so blh cba tpi kna secra plahan..! takut     respond tu mrka panik plak..
 
290; mslah cust: kak..noor ada masalah selalu sakit kat    bahagian ari2 la kak...period pun sakit dan satu lagi masa bersama suami    lagi sakit...x ada mslah 'kering'...dah lama berhenti mkn jamu sbb  klu   mkn jamu tu lagi sakit kat bahagaian bawah tu..-
J; Honeydew Hanni guna pengantin. tindak balas akan jadi lagi sakit.    then makan aku dara. seminggu sekali guna susuk kekal...tu rahim   kembang  n ada roadblock!!!!!! sebulan sekali pergi urut sengkak
 
S289; soalan cust: erm akak nk tnya la...akak ipar sya kan     dia ada msalah dgn avari dia..mcm mbengkak la..tp hospital nk tunggu  dia    besar smpi 5 cm kot bru nk buang.klo x..bengkak sikit je depa nk  biar    je la.akak sya ni sakit la.dah tu siap ada fibroid lg kt rahim  dia.tu    pun doktor ckp nk tgok membesar ke tak,..nk tnya la boleh ke  amek  jamu   ni jgk kak.kesian tgok dia.period pun xdtg sejak sakit  ni.kot la  boleh   amek jamu ni jgk..
J; Emma Westside; baru ni k emma ada bgi cstmer JAD ..suruh dia ambik     1 biji utk permulaan takut tkjut nti..alhamdulilah priod dia ok dan x     da plak cstmer komplain sakit..sbb masalah cstmer adik ni lbh kurang    sma  dgn masalah cstmer k emma..nasihatkan dia minum air putih lbh  sbb    kondisi dia x brapa baik, blh ambik tpi jgn mlbihi dos   ya..insyaallah..!
 
S288; customer prob kencing manis, da potong sebelah kaki,     smnggu 3x kna wat hemodialisis sbb kedua2 buah pinggang rosak..bole x     amek set Abe Heba'?
J; Honeydew Hanni, boleh....asalkan jgn sakit jantung n darah tinggi...
 
S287; asssalamualaikum kak..sy dh mempunyai 5org cahaya mate n    now ade amik injection perancang keluarga so dh hmpir 9bln sy xdtg    peyod n lg 1 prob sy tiap2 hari n kerap jugak r terasa mcm kuarr angin    ala2 kentut kt miss v sy lps amik ijction 2. sy gak tgh intake jamu    tradisional tp fungsinye utk kuruskn bdn je. so ape yg sesuai utk sy    gunakn??owh lupa...sy still BF baby sy umo 1thn.
J; Xleh campur ape2 jamU lain... Tu utk mengelakkan Sbrg kesulitan di    masa hdpn... Kalau dia nk buang lemak n nk guna JSD soh dia stop jamu    yg dia amalkan Skrg n Amik jamu aku dara.. Pun boleh pecahkan lemak  ;)
 
S286; nk tanya....ada cust beli AG....dia normal so sarankn     mkn 1/2 je kan....dia mengadu bila potong AG hancur.....pastu tanya     xboleh ke mkn 1biji terus.....?tolong frend
J; Kalau sanggup boleh makan sebiji dan memang susah untuk memotong     dua jika tidak mempunyai pisau yang tajam dan khusus. Kebanyakkan     pelanggan saya terus makan sebiji dan tidak pernah mengadu kecuali susah     nak kawal bird dia kerana terlalu sensitif dan amat keras...
J; Honeydew Hanni BOLEH MAKAN SEBIJI TAPI PENAT DAYUNG TAPI AIR MANI TAK MAU KELUAR.
 
S285; org yg de penyakit siflis (jangkitan pada kemaluan) bole ke guna JSD
J; Honeydew Hanni mmg tak boleh baik....tapi siflis selalunya ada     koreng2 ( kudis2) kalau dia nak makan jamu aku dara boleh...nak guna     insert pon boleh cuma tindak balas akan berlaku mungkin agak menyakitkan     dan pedih...darimana pon jangkitan siflis tu dia dapat...mohon dia     bertaubat pada Allah, hanya Allah yg dapat bantu dan beri keajaiaban     pada dia...nak ikhtiar tu boleh tapi mmg menyakitkan...
 
S284; aslkum,maaf nk bertnye..customer sy ni amik SKL bkn dgn    sye..so dia ade pm dg sy dan brtnye..knpe dia punye tutu2 kering   semasa  bersama dgn hsbnd dia?hsbnd dia dh ckp bukn2 kt cutsmer tu..ape   yg sy  bolh bntu cutomers ni?
J; suruh dia banyakkan minum air masak... n mungkin dia jenis pelincir tak banyak kot.
 
S283; soalan:kalau nak naikkan syahwat wanita dan lelaki nak     bg ape erk....wanita nak kene cuci dl ke terus bg jad?lelaki abe  gagoh    ke lelaki jutawan?
J; wanita: aku dara, lelaki abe gagoh...
J; Honeydew Hanni ‎* bila dalaman bersih deria faraj akan lebih     sensitif. bila dalam berkerak agak syahwat atau rasa geli akan     berkurangan. SEPERTI LIDAH. BILA LIDAH BERKERAK KITA TAK GOSOK BUANG     LENDIR2 LAMA..LIDAH AKAN BERKERAK SENSITIVI UTK RASA MANIS, MASIN AKAN     BERKURANGAN. BAGI KITA TAWAR TAPI BAGI LIDAH ORG LAIN YANG BERSIH AKAN     TERASA MASINNYA.
 
S282; dah try susuk kekal dara...keputihan jap ada jap     takde...tp makin berbau...cmne nih...skrg teruskan dgn aku dara tp bau     tetap ada bila nk bersama....ada suggestion...dah xtahan bau.sbb bau   mcm   bau ikan busuk...
J; pakai la pengantin dara...buat pembersihan dlu
 
S281; CUSTOMER YG MEMPUNYAI MASALH BERIKUT : kptihan,period x     menentu,segugut...suka skt2 bdan n cpt letih, SAKIT BL BERSAMA SUAMI  ,    DAN KLUO DRH JIKA X READY...CUSTOMER BELUM MEMPUNYAI ANAK..APE NAK    BAGI  PLZ.....CUSTOMER SGT MENGHARAP YG TERBAIK UTK DIE...TQ KWN2..
J; Sy sarankan 1 set
 
S280; Ada cust tye.. Dia janda.. Boleh ke mkn JAD? Coz dia ada masalah perut buncit & period x teratur..
J; BOLEH
 
S279; "ADE MASALAH SENGGUGUT JUGA DARI ANAK DARE SAMPAI DAH     KAWIN DAN SAYE MENGANDUNG SEBANYAK 5X TAPI SUME TAK JADI JANIN TAK     MENGEMBANG THEN GUGUR SENDIRI. DOK CKP DARAH PEKAT TAPI ADE KAITAN     DENGAN RAHIM ATAU APE2 MASALAH WANITA YG BOLEH DIATASI NGN JSD?"
J; SATU SET..PASTU HANI CAKAP KENE MGURUT
 
S278; assalam nk tanya...sy dh kwin masuk 3 bulan..harini     genab r 3 bulan..period xdtg masuk 2 bulan..sy ade pg klinik..scan..n     buat urine test...tp negetif then doc bg ubat utk period..dh seminggu  sy    mkn ubt tu..period tetap xkuar..ataupun sb period xkuar sb sy  gemuk    ke..berat sy 82kg skg...ade sape2 boleh bg cadangan..
J; mkn jamu aku dara secara konsisten,2biji pg,2biji mlm..berterusan shinnga period kluar..
 
S277; salam...ada kastemer sedang mkn thanyarporn urk besarkn     breast dia..huhu..pas2 dia nk mkn jpd n jad sekali utk penjagaan     kelamin pula...bley ke? maaf klu soalan ni ada pernah ditanya...sy cuma     ingin membantu wanita tersebut..;)
J; BOLEH...jarakkan 2 jam je
 
S276; JIKA ADA CUSTOMER YANG SEDANG AMBIK PRODUK    PERLANGSINGAN, TAK KIRA APA BRAND KALO NAK TRY JAMU NI, KENE MINTAK    BERENTI 1 BULAN DULU KAN??? BARU BOLEH AMBIK JAMU NI...BETUL KE TAK????
J; SEMUA JENIS JAMU TAK KIRA BRAND DAN SEMUA JENIS PRODUK LANGSING    TAK KIRA BRAND WALAUPUN DAH LULUS KKM, TAK LEH CONSUME DENGAN JAMU    SUSUKDARA....KENE STOP 1 BULAN BARU LEH AMBIK JAMU NI...
 
S275; salam, minta tolong bg pendapat...sekiranya cust xde     masalah lain tp dia nak try produk ni, yg mana satu sesuai ek? dia dah     kawin n cuma period x menentu...
J; Boleh ambil satu set, kalau dia ada budget..klo xde leh amek jamu pengantin n aku dara
 
S274; cstemer dh sthn setngh xperiod..mkn JAMU AKU DARA dh     sbotol..tp xkuar lg..mse mkn tu ade kluar sikit..tp mcm samar2..tp     xkluar abis..
J; teruskn mkn jad,non stop shingga period kluar&jd regular smula..:)...kalo dah kahwin bole guna jpd,bersihkn rahim..
J; Honeydew Hanni Guna susuk plz...
 
S273; kalau perempuan penah terlanjur dan nk bertaubat sbb     dah kne tinggal nk bg jamu apa yer.nk bg kasi rapat balik..kita boleh     tolong tak org mcm ni
J; pengantin dara lah dear. :-) boleh mnggaburi malam pertama nnti...guna 24 jam sebelom nikah...
 
S272; salam.sy ingin bertanya tntang produk tuk wanita.sy     brusia 52thn dan telah monopos sjk setahun yg lalu.baru2 ini ada sedikit     darah yg kuar kmdian tkde lagi.2hari lps tu bahagian bawh pusat sy     trasa sakit seprti bengkak.bila tekn terasa sakit.blh tk sy makan jamu     tu sb sblm ni pun pun ada darah kuar tp sikit sgt dan berbau  busuk.tk
J; JAD sja oiiiiiii.!!.nti btambah kering jdi chuigam payah .la plak nti..!
 
S271;  as-salam.. nk tanya..pad herba memang x boleh pkai bile amek jamu ni ye?
J; wsalam.... boleh. herba yang dipad lagi kita boleh pakai direct    kat put put ( masker vagina )...sebenarnya magic powder masker vagina    adalah herba yang diletakkan di dalam pantyliner herba. so after this    boleh pegang kalkulator mana yg lebih jimat la...n lebih selesa.... up    to u. n kita xde pantyliner sbb kami ada reason kami sendiri. mostly  pad   n patyline adalah dari bahan buangan so..itu salah satu punca  kanser   pangkal rahim ini discussion saya dgn doktor ler.......yg  paling   best.....pantyliner yg saya beli kat shopping complex saya  taburkan   magic powder...pergh besh giler......mcm nak lompat2 jer rasa  nya
 
S270; assalamualikum semua, ada customer     tanya dia belom berkawen tapi nak try jamu kita ni so sy nak bagi dia yg     mana ye? dia nak membersehkan dlman miss v dia.ada maslah     period,jerawat
J; xkawin boleh gne masker n jmu aku dare shaje..
 
S269; 1)mse bsalin haritu sy vaccuum,doctor ckp ade selaput    tertinggal kt dalam..sy takut sgt selaput tu jd kanser wlpn doctor ckp    peratus dpt kanser tu rendah..sy sedih n smpi skrg risau..
2)sjk bsalin ni sy blm bsama suami sbb pntg 100hari..tp sblm    ni ble bsama mmg sy agak kering n kdg2 sakit ble suami masukkn  zakar.tp   bile dh masuk sakit tu hilang sndiri.
3)sy ade mslh kputihan xtaula teruk ke tdk sbb kdg2 ade mcm    warna krim2 kt spender..tp xbyk..kdg2 xde...sjk bsalin tu sy sakit kt    ari2 bile nk kncing atau bile sy bongkok atau nk bgun dr duduk yg    lama..rse mcm ade bnde duduk kt ari2 tu..sy xpernah mkn jamu sbb takut    effect jd lain n just mkn set salindah je..sy xpernah gune pelincir utk    bsama..set salindah tu utk mkn mse bsalin nlps pntang..die   homeopati..dh  xmkn sbb mcm xde ape2 kesan sgt.. dah stop selama   seminggu....
J; peranakan jatuh kot...dh urut ke belum...lgpon die baru habis    pantang...luka dalaman ms bersalin msh belum sembuh sepenuhnya...habis    jer pantang ni hari buleh suruh die cuba 1 full set JSD...& keep    continue ngan Jamu Aku Dara...inslh..
 
S268; cstmr: sy ada berjmpa dktr sbb sy blm mengandung stlh 1     thn 10bln kawen. tp bln lps sy ada mengandung tanpa rawatan atau ubt     doc n keguguran semasa 5 minggu.blh ke jamu ni mrwt pcos sy?cyst di     ovari menyebabkan sy mnglami mslh kesuburan.
J; cyst memang boleh diubati.. cuma customer kene tahan tindak balas yang akan diterima..
J; Honeydew Hanni wsalam..u boleh makan jamu AKU DARA. TINDAK BALAS     PADA BERMASALAH MCM NI AGAK KUAT TERASA. sehingga demam kadang2. yang     penting minum air suam banyak2. bagi badan berpeluh n jangan tinggal     makan jamu tu. gunakan susuk pengantin 2 minggu sekali. dan tarik     kekotoran itu keluar. buat sehingga piyed keluar ye dear... agak2 panas     suhu badan mcm org demam tu tak boleh makan panadol atau ubat tahan     sakit. kalau u sanggup tahan...insyaallah berkeping2 darah beku akan     keluar. jika tak sanggup nak tak nak u kena follow procedure hospital     utk keluarkan darah beku yang melekat di tisu rahim tu...sometimes  sakit    di ari2 ketika proses tu sehingga u tak boleh tegak dan  membongkok.    minta bantuan suami kalau tak dapat nak keluarkan insert  tu. sediakan    bekas utk tarik lendir nanti. insert tu biar 2 kali  sahaja..lepas tu    keep continue dgn aku dara sbb kalau rahim terlalu  mengecut susah pulak    nanti dia nak turun kefaraj. aku dara akan  membuatkan rahim u terasa    panas. n darah beku akan mencair nanti. tu  yg kena ambil masa sikit utk    jamu aku dara bekerja. seriusly jika u  benar2 bersedia u boleh  mulakan.   AKU DARA tak boleh stop walaupon  ketika sedang piyed. makan 2  biji  pagi 2  biji malam insyaallah...
 
S267; customer sy tye..macam ni soklan dia" she's married,    dia ade fibroid... dan periodnya tidak teratur..tp apabila dtg    haid,haidnya lamaaaaa sangat dan apabila keluar haidnya akan keluar    ketulan darah yang besar-besar....." minta pendapat perlu ambil JPD or    JSD UNTUK KAKAKNYA MKN
J; fibroid xblh ambk.kecuali masker je.
 
S266; assalamualaikum semua...klu ambik minuman pelangsingan     JUSMATE 5,blh ambik x jamu ni?kena stop tggu sbln gak ke? kndungan     jusmate: serbuk protein soya.serbuk guar gum, serbuk inulin,serbuk     L-carnitine,serbuk spirulina,serbuk garcinia cambogia, serbuk hoodia     gordonii,serbuk super citrimax, serbuk citric asid,serbuk perisa     oren,serbuk maltodextrin & serbuk aspartame
J; TAK BOLEH!! hari tu kita dah kata apa2 produk pelangsingan tidak     bole diambil bersama jamu kita. seorng cikgu di kuantan makan benda ni     meninggal dunia. u all tau ke kndungan yg u all post tu sbnarnya  apa?    kerana insiden sendayu tggi n jusmate..kita putuskan TAK BOLEH.  Jgn    ambil risiko!!!
 
S265; haritu ada bincang pasai sayur yg xelok tuk miss v kan..sape ingat lagi??hehehe..dh terlupa nk bgtau customer tkt salah plak :)
J; TIMUN...ada org cakap...jgn makan terung...tapi, terung tu le    makana peberet...hehe...tapi, akak jarang makan terung skrg...sbb x elok    utk sistem peranakan kita...jgn suka makan tembikai...nanti miss V   kite  sejuk , becak je.....jgn makan belacan...nanti miss V kita bau   belacan  lorrr(sesekali makan x pe..)jgn suka minum airbatu...nanti miss   V kita  sejuk...nenas pun akak jrg makan.....
J; (Honeydew Hanni) Semua makanan elok....semua pon sy makan kecuali    xminum air batu. Elok jer sehat. Betik hari2 sy mkn senang nak    mmbuang..... It depends la kalau dah malas nak jaga. Xmkn pon busuk gak.    Lecak gak...
 
S264; Salam nak tanya sikit org yg rahim trbalik boleh makkn xjamu nie.sbb die xdpt ank walaupn lama kahwin
J; kalau rahim terbalik memang la xboleh beranak...sbb nk mengandung pun xboleh..
 
S263; nak tanya kalu ada customer ambik perancang unidepo     patut cadangkan yg mana satu ye?maaf sy tak pernah ambil perancang so     tak tau...blh tlg tak sapa2 yg tau?
J; bole amik set.. sbb ni jenis injection
 
S262; Assalam,ada customer tnya.."boleh ke sy amik jamu susuk dara nie, sbb dlm wktu yg sama sy amik set biodex?" mtk bantuan pd senior..tq
J; xbole sbb ada pertembungan herba... suh dia pilih salah satu
 
S261; sape ade cara makan/pakai jamu utk 1set.    JPD+JAD+SKD+MV. search xjumpe. penat la nak taip byk kali..sape ade? jom    share kat sini :)))  
J; For the 1st time guna pengantin bagus, Lepas tu maintain dgn aku    dara, 2 minggu sekali pakai asam boi 1 biji.Jadikan masker vagina sbg    amalan
 
S260; cstomer prnah jalani pmbedahan akibat tiroid bln 6 thun lpas..now msih lg mkn ubt hosp utk tiroid..sjak     ank dara lg ada mslh period x lncar..awl kwen bila brsama ase  sengal2    kat bwh pusat..bila jmpa tabib cina, tabib ckp pranakan  sjuk..tabib  bg   mnum herba n alhamdulillah lpas tu mgandung..ada   mslh   period x lncar (sjak ank dara smpai skrg), senggugut n  keputihan  (prnah   cuci faraj coz kputihan)...ank 1,2,3 brpantang n ank  ke 4 x  pntg elok   coz ada sbb2 trtntu n dah brjln ke sana ke mari dlm  40 (tp x  drive) N   now ase sengal2 bwh pusat dtg balik, cpt skit2  bdn, umr  37thn last   period feb lpas..n now perut ase kmbung n bncit   skit...perlu ke cstomer   ni amik 1 set? or kena abiskan ubat tiroid yg   hospital bg tu dulu?
J; abis kan dulu ubat hospital tu...br blh ambik jsd
 
S259; kalu keputihn dh mkn ubt doktor tp msih ade,boleh     sugesstkan mkn jamu aku dara atau masker jer? dh khwin 6 thn,blm pnh mkn     ape2 jamu lg
J; ble amik JPD, MV
 
S258; satu lg kes" wanita tidak mengandung selama 10     tahun,pernah keguguran masa janin umur 4 bulan. boleh suggest produk     mana yg sesuai? keguguran dh 8 thn yg dulu,tp still tk de bbty lg,dh     cube mcm2 tp x berjaya. hsbnd dia mmng nk bby.umur dia dlm lingkungan 40     thn...
J; ‎1 set better..
 
S257; kes bg lelaki 53thn, dia kencing manis, air mani cair, n    anu dia naik turun (lembik) malu pulak aku nk tnye ni hehehehe... blh    tak dia guna abe gagoh??? harap kkwn dpt tlg jwb ek :)) tQ
J; boleh sangat,
 
S256; cstomer x blh mkn jamu, coz klu mkn jamu drh mdah naik, dia ada mkn pil diet bernama CUVARLIX beli kt frmasi utk buang minyak dlm bdn..dia mahu RAPATKAN farajnya..sy suggest dia pkai susuk kekal dara jer..btul ker??
J; btol.
 
S255; ada srg akak ni umur dia 48thn dia dh 7 bln x dtg     bulan...dia pnah kguguran n dia bg tau dia nk ngandung.. agak2 produk     ape yg paling sesuai n blh ke dia ngandung lg umur dh 48thn ni???
J; suruh dia guna pengantin dululh..
 
S254; umur saya 38 tahun...saya x bnyk masalah sebenarnya melainkn d  nasihat doktor agar wat operatian sbb vagina dh nmpk kendur sbb anak dh 5(besar2 masa dlm perut dulu)nk wat kemutan pun dh x kuat lgsung dan bidan kata semuanya 'kembang'!!
J; guna 1 set dear..yg 4 item ke 3 item...‎(3 item= JPD,JAD,MV -- 4 item = JPD,JAD,SKD,MV)
 
S253; akak beranak operate da 2 kali kena potong kat rahim tu..kalo amal kan jamu ni..xada efek apa2 ke? maslah keputihan akak akan hilang?
J; JAD sgt2 bagus..:)
 
S252; salam ada customer sy ni dia ada mslah period ..ni sy    copy soalannye..ape sy nak syorkan jamu yg mane satu?? salam...sy ada    mslh period...berpanjangan....kdg2 sebulan...tp selalunya yg last2 tu    sikit je tp tk mau stop...ada buat check up...tp kena pap smear...mn nk    buat period tk stop...dia stop pn semggu dua je...pastu mula blk.blh  tk   sy nk guna jamu aku dara ni...ktnya kalau ada fibroid atau cyst blh    sembuh...btl ke?
J; JAD je jwpnnye dear :),,,da ok piyed dia nanti, da normal br bole amik pengantin or SKD.. :)
 
S251; SALAM..ADA CUST.NI BB BR 2 BULN..ADA MASALH KEPUTIHAN     YG MELAMPAU SEHINGGAKAN MASA NK BRANAK KENE CUCUK ANTIBIOTIK...SAMPAI     ANAK DIA PUN KENE CUCUK ANTIBIOTIK JGK...SO BLH SUGGEST MASKER V     KAN...KEKAL DARA BOLEH X
J; Boleh...
 
S250; Cust. ada penyakt kncg manis darah tinggi...darah     tinggi 160 dan 90@100.....xde anak 7thn kawin bermasalah period yg     teruk......olh kerana kepanasan jamu blh naikkan lg darah tinggi, js     pengantin nk bg dos berapa dlu yea?
J; kurngkn dose,bykkn minum air putih..bia sjuk n lawas..
 
S249; "ada endomitrosis dlm pundi kencing dan mnyebabkan     sakit bila kencing wktu period b'pnjgn smpi 3 minggu sakitnya..jmu apa     yg ssuai tuk mslah 2?" Makan jsd blh efek ke pundi kencing x? Blh     suggest ke jsd?
J; memang bole pecahkan cyst..tapi sanggup ker dia menahan sakit ..bak kata hani sakit...kalu sanggup ble start dgn JAD..
 
S248; sy ni ade masalah tiub tersumbat... dua2...ape yg sesuai utk sy guna...ade masalah berat badan yg semakin bertambah wpun dh cuba kawal makan... cpt letih, angin byk, slalu migrain
J; bgi JAD..dulu klau blum kawin..pngambilanya akn berpeluh yg bnyak sangat2 tpi gantikan dgn pgambilan air putih yg lbh ya..
 
S247; ni ada cust tya..x mcm tu ye, x de mslh, cuma nk cube    je la lgpun hubby jrg blk gak he3. x duk dgn die, die keje n duk dgn    kwn2 kt kl, sy cuma ttarik dgn apa yg awk bgtaw tu, ye la nk cube gak    kn, tp sy ada tiroid kt leher n nk bedah lam bln 6 ni, x beri kesan ke,    thanks
J; ade thyroid jgn bg dulu.. jamu panas.. biar dia operate dulu ..
 
S246; akak nk ty ni, akak kan janda, klu akak guna jamu n tidak melakukan hubungan kelamin, faraj akak leh kekal rapat ke sehingga akak kawin hujung tahun ni.. @ akak kena amalkan sampai akak kawin.
J; JAD utk mlncrkan drh,mgecutkn rahim,merapatkn,smbil tu dy     membersihkn jgk..kn dy nk married lg n sblm ni pnh bkahwin,,jd kne     bersihkn miss V bia kotoran lme kluar..lpas gne JPD boleh maintain gn     JAD n MV..sbb ank dara pon boleh mkn JAD.. =)
 
S245; ade sorg kasteme..dia xde prob pape..cime lps ehem2dia nk kencing rs pedih cam kene hiris pisau..ade cadangan? da ade anak 3 org
J; MUNGKIN HNYA MELECET KT BGIAN DLM TANYA DIA ADAKAH NI MLM PTAMA     DIA BSAMA SUAMI SBB LUKA2 KECIL ADALAH PKARA BIASA.BILA PTAMA KALI     BSAMA...JAD PUN BLH DI AMALKAN.& MASKER..
 
S244; asslkum sumer,sy nak tye n mnta pndpt agent2 yg lbh     arif, customer sy br berslin dlm 2 bln gitu,nak bg dia produk ape yer?     bby dia breastfeding. dia ckp lps berslin mslh keputihan masih ade     keluar.
J; bby kalu 6m ke bwh x di galakan ambik jamu yg mkn.. takut bby dia     berak2 sbb jamu ni panas.. dia boleh ambil masker dan susuk kekal  dara
 
S243; Msalah saya.. Sakit ketika ehem2.. Mcm ade bende kat     bwh tu...kalau mencangkung, mcm ade bende nk terkeluar. Kalau gelak n     bersin,mmg terkencing la...Anak 1, umur 7 bulan. Kawin hampir 2 tahun. Xnkn ape2 produk selepas melahirkan bby. Merancang sendiri..Mntak tlg suggest kan produk yg bagus untuk sy.
J; kena buat ops bersih..gne mV,JPD,JAD...menbersih serta membaik pulih sensitif kita..
 
S242; klu utk anak dara..Jamu apa yg sesuai utk anak dara.. drproduk Susuk Dara ni.
J; jamu aku dara n masker vagina je dear :)
 
S241; xde mkan jamu ape..sye ni susah nk makn pil2 ni..pnah     jg beli jamu tp bla hbis setengah botol tp xde kesan sye trus stop.tp   dh   lama dh...mslah yg paling besar bg sye skrg ni breast sye   kecik..sye   pnah nk buat pembedahan tp bkal suami xkasi.sye xde   keyakinan dri...pls   bantu sye sis.
J; Jamu Aku Dara ~ Untuk menegangkan dan memejalkan payudara...bukan nak membesarkan..
 
S240; soalan customer..."sy nak tanya klu puan ada     jwpnnya...sy dah 2-3 kali g berurut...tukang urut kata sy sukar     mengandung kerana rahim sy terletak di sebelah tepi(kiri) bukan di     tengah2...boleh tak produk ni mengatasi masalah sy ni?"
J; kena urut la..... maybe sbb mulut rahim dia tak centre kot...
(dia tgh mengurut....selain tu ada masalah period yg teruk     kerana ambil perancang kehamilan lama dahulu..blh ker suggest pengantin     ngn aku dara..?)
J; boleh asalkan tak menyakitkan dia.
 
S239; sory nk ty byk la..bkn jamu aku dara xleh mkn time    period ke..sbb ada cust nie dy dah sbln lebih darah period masih lagi    keluar...kesian pulak kt dy...brapa bji perlu dy mkn stiap hari
J; jamu aku dara boleh makan time period untuk mengurangkan    senggugut. it depends on situasi penyakit satu - satu org tu macam mana.    kalau dah berumur maybe kita tak galakkan....sbb worried terlalu   kering  n cepat habis piyed yg terlalu kerap akan menjadikannya monopos.   sbb  peranan jamu aku dara adalah untuk mengecutkan rahim. bagi suhu   panas  diarea rahim supaya darah2 beku mencair dan memudahkan turun ke   faraj  sebagai haid...kalau dia piyed tak berhenti bg makan 2 biji pagi 2   biji  malam. nanti tindak balas seperti bentan akan berlaku. agak  tidak  selesa  sikit la... sehingga dia confius berpeluh tu panas atau  sbb  sejuk. n  maybe akan ada gigi berlaga sekejap. then lama2 akan baik  n   normal...sintom diatas kita panggil ( bentan )
 
S238; as salam..nk tanya lau darah period dh sbln lbh still lagi ada..boleh ke amik JSD
J; wsalam...makan JAMU AKU DARA ya dear...
(JAMU PENGANTIN DARA xleh yee..)
J; boleh tapi kena insert masuk dalam..bila dia dah stop. dalam 2     atau 3 hari u boleh insert pengantin untuk membersihkan apa yang tersisa     didalam..
 
S237; kalau period tak tentu & masih menyusukan baby kena makan jamu apa?
J; Kalau period x tentu,awk bolah makan jamu aku dara,tapi baby mesti 6 bulan ke atas.nak make sure babh boleh tahan badan.
 
S236; Pil Marvellon pil perancang kehamilan ker..blh amik ngn jsd x?
J; kalau marvellon leh je sbb itu pil perancang biasa
 
S235; Salam sis semua .. Nak Tanya .. Customer saya da abis     makan jamu pengantin n da insert pengantin ni..Dan dia nak tau berapa     lama jangka masa kalo dia nak insert susuk kekal pulak ek.....
J; bila dia rasa faraj dia mulai longgar seperti biasa..
 
S234; saya pernah operation sb keguguran kandungan luar rahim    dlm 3th yg lalu. doktr dah buang 1 drp tmpt peranakan. tak pape ke  nak   masuk kn jamu dalam mis.V
J; boleh
 
S233; soalan custmer...salam, saya berminat dgn produk sis,     boleh tolng xplain kegunaan utk semua produk sis nih, lg satu priod sy     tak konsisten, 2-3bln skali baru ada, bila dtg byk smpai sy byk  ilang    darah, dan pucat. 1 hari byk pek yg digunakn, kekadang smpai  tak smpat    nk tukar pek & berketul2. sy penah masuk hospital  kerana  kekurngan   darah masa tu priod dtg smpai sebln lamanye. sy ni  bru sorg  anak dah   6thn berkahwin, ingin lg tambah anak, tp disbbkan  masalah  priod yg x   konsisten jd sy sukar hamil. lg satu, kalo masa  'bersama'  suami sy mudah   rasa malas, kekadang tu sy rasa sy 'punye'  tu longgar  & membuatkn   sy malas nak 'bersama' suami. sy nak tau  jugak  berkenaan harga
J; pengantin,aku dara,
 
S232; assalamualaikum kwn2.. bole tolong saye utk selesaikan masalah kakak nie?...sebenarnya saya baru je kawin bln 11 thn lepas.. tapi belum dapat baby lg.. umur saya dah 35thn...tu la kalau boleh nak cepat la...sekarang ni plak ada masaalah darah priod banyak keluar 2 ari ni mcm air...sampai saya terpaksa gi klinik semlm & ari plak saya pg jumpa doctor sakit puan...saya tak mkn apa2 jamu...doctor ckp akak kena jangkitan kencing kotor.. & sebab priod dia tak dpt nak check dgn detail...dia bg akak ubat tambah darah, antibiotik, ubt tahan sakit dgn ubat utk lawas kencing...ye ada...tapi bila dah mkn ubat2 tu sekarang ni ok sikit...first time kena cam ni takut jugak..cm gugur plak sebab byk sangat darah keluar.2 ari ni sampai tak leh tido...tp doctor ckp bukan gugur cuma infaction je...jangkitan kuman je...
J; better satu set sbb dh 35thn..n sbb 35 thn ssh sket dpt anak...huhu
 
S231; salam...sy t'tarik nk cbe product ni sbb sy sde mslah     k'putihan yg truk slps b'salin kurang dr 1thn....sblm ni kptihan sy  xde    truk sgt, cme br2 ni agk truk smp sy risau nk pakai product  ape....sy    ade mkn jamu, tp kulit muke sy@ hormon sy agk  snsitive....bile ade yg    xs'suai, mule la tmbuh byk jrwt kt  muke+bdn....slps b'bln2 xb'sme,  bile   ehem2 sy rse da longgar, mgkin  c'abg pnye kcik...sy xde gne ape2  p'cuci   faraj...nk ckp longgar sgt  xde la, lbey kurang 2jari kot...cme  rse  xbpe  puas, nk kmbalikan cm dl  blik...sistem p'cernaan ok, xpnh lg    batuk@bersin smp t'kncing...xde  skit, sy b'salin normal tp gne kaedah    vacum sbb ade cket  mslh...jhitan agk byk...ni 1st bby....harap boley    kmbali  dara....hehehe
J; cstmer mcm ni k emma lbh suka cdangkan 1 set..da complete dri A TO Z
 
S230; nak tanye,masker vagna 2 blh x scrub kt ketiak?hehe
J; Boleh
 
S229; # keputihan tu pun kdg2 lepas bersama, terlekat pd     suami punya# sbb sy br 2 kali period lepas besalin# lepas period tu la     masalah keputihan tu, pastu sy cuci sendiri guna jari masuk dlm dalam,     pastu hilang.# bila seminggu sebelum period tu rs cam kering lak
J; kena guna JPD dulu untuk keluarkan kotor2 dlm V yg menyebabkan keputihan n teruskan mkn JAD
 
S228; salam..kalau ade peyakit buah pinggang... dan selang    sehari dia pegi dylisis..boleh guna jamu nie x?? dah berkahwin tapi xda    anak..
J; wsalam....boleh sbb sy pon sakit buah pinggang sebelah kiri. kalau    makan ubat panadol rasa sakit sakit berdenyut..insyaallah makan jamu    takde rasa sakit. as long makan n minum seperti yang dicadangkan...
 
S227; as salam puan.sy de masalah tempoh period yg     panjang.iaitu lebih 15hri dan berketul2 JSD ne yg perlu sy ambil ye? 10Q     "tempoh period yang panjang"...camana nk kasi period dia normal  balik    ye??
J; gunakan jamu aku dara..rasanya masalah rahim kembang ni kan.. JAD boleh bantu.. insyaAllah..
 
S226; sy nak tnya ni org darah rendah leh guna yg mane 1?? JAD k??
J; suh dia guna susuk kekal dara dulu tgk tindakbalas mcm mana.
 
S225; salam nak tanya berapa lama kekal dara boleh larut? semalaman masih x larut..betul ke?
J; Kekal dara x larut..dia akan keluar samada dlm keadaan hancur atau     sketul sprt bentuk asal..apa yg pasti,kekal.dara akan diselaputi  sisa    lendir atau pepjejal dr miss v.
 
S224; Salam Kak,
Yg buat saya nk cuba ni jamu psl saya ade byk keputihan..    Saya tk lepas pakai pad walau tk period pn saya pakai.. tiap2 period    saya slalu sakit sengugut tg teruk..kadang2 tu mmg berlendir.. n bile    ehem2.. saya cpt kering.. saya pakai sabun pencuci wanita utk hilankn    bau.. besar faraj tu mcm 2 jari.. bile bersin ke batok ke kdg2    terkencing2 jgk.. kdg2 rase seluar dlm mcm basah.. zakar suami mmg    besar.. tapi kdg2 tk rase gitu.. slalu saya rase mcm tk puas.. ade jgk    kdg2 tu muka suami lain je bile lepas ehem2.. mungkin dia pun tk puas..  n   suami saya ni slalu cpt kluar air mani dia.. dia nye tu pn cpt  turun..   tu la mungkin kite blm ade zuriat.. i slalu susah nk buang air  bsr..   kdg2 ok.. kdg tk.. mcm rase sembelit pun ade.. harap kakak bole  rahsiakn   ape saya beritahu kakak ya.. kalau nk buat testi jgn letak  nama saya   ya.. btw, harap kakak bole bantu saya selesaikn prob ni..  smlm saya da   ckp dgn suami ttg produk ni.. ya lah, saya tk nk suami  fikir negative   ttg produk ni jadi saya ckp dgn dia ttg testimoni ni..  suami pn ckp,   kite try la mane tahu ade rezeki lepas cuba produk ni..  so kak, bantu la   saya ya. 
(SAYA SYORKAN DIA GUNA 1 SET N ABE GAGOH...BTOL X KWN2?)
J; betul3..:)
 
S223; lagi satu saya ada masalah perkumuhan..mean, jarang     buang air besar...kadang2 3 hari sekali...so, kalo consume jamu awk ni     xpe ke...klo fiqa sarankn 1set ok ke..? tp fiqa xbrani sbb die kta die     ad mslh nk buang air bsr... sis blh bntu fiqa...benda tu klua dgn   sdiri   or masa kita kencing ye? customer nie bru 2 bln kahwin nk sgt   ank..  kdg2  ad rse sakit dkt ari2, xd mslh sengugut, tp ad refer dgn   doc yg  die ad  mslh peranakan @ pundi kencing. dan die takut utk buat    pemeriksaan  dktor..  J; kalau ade mslh buang air besar amalkan aku dara xpe...lawas kncing n lawas buang air besar
 
S222; saya dah kawin 6 thn...3 org anak saya meningal dlm     perut dlm kand nak msk 6 bln,puncanya air ketuban saya kering...dr     peringkat awal mcm biasa je....tiba2 je hilang...doktor dah dpt tahu     saya ni kekurangan vitamin A AND E,doktor suggest kt saya kalu nak     ngandung lg selewat2nya 2 bulan saya kena ambil vitamin tu...tapi saya     tak try lg lah.dah 3 thn saya rancang,memang nak ngandung tapi     fobia...skung ape kite nk kasi dia,pengantin dara n jamu aku dara ker...
J; pengantin.. jamu aku dara
 
S221; costomer belum kahwin.. ada masalah periot x keluar.     sekarang dh hampir setahun tak keluar periot. dah makan jamu aku dara     masuk 2 botol dah tp periot masih x keluar2..pergi check doktor x de     apa2 masalah, doktor kata darah ada tp x nak keluar..camner ye??
J; sis kene continue jad lg.. jad ni lmbt skit.. kalu yg dah     tersumbat... lg pun nak dkt setahun..konsisten tak boleh tinggal sampai     dia datang piyed 2 biji pagi 2 biji malam. kalau dia betol2 tahan dgn     tindak balas. ( tempoh rawatan 3 bulan dgn aku dara ) maybe dia akan     rasa panas n demam..sehingga benda tu keluar...--betol la kot..ni  dri    sis hani drpd post sebelum ni...
 
S220; Aslmkm nk tanya ada 1 customer ni dia lahirkan anak    secara forceps 31 tahun lepas. Umur dia dlm 57 tahun. Skrg ni dia ada    masalah rahim dia terkeluar sebab doktor yang tak jahit dengan betul dan    tumbuh daging di celah celah jahitan tu kesan nya rahim dia  terkeluar.   walaupun dia dh monopos ms v dia still basah. So boleh tak  dia makan   susuk pengantin dara dgn jamu.. tolong bg tau saya pd yg  tahu...
J; bg makan aku dara n guna masker. Sarankan dia kerap berurut seminggu sekali selama 3 bln...sampai dia sengkak xrasa sakit
 
S219; saya nak tanya....pd kakak2 ni....cth kalo da insert     jamu pengantin..lepas 72jam ..keluarkan......berapa lama tempoh tuk     insert yg kedua yer.atau tak yah insert da..juz makan jer........help     me..ada customer tanya....saya masih baru....soweee..
J; Dlm jpd tu ada 10biji..yg insert cuma 2biji je dik...yg lain     telan,hari ptama 4 biji,kedua 2 biji & hari ketiga 2 biji..dah     habis.......tggu 3-4 bulan baru blh pakai jpd lagi...
 
S218; assalam, sy nak tanye blh tak guna JSD bg custm yg     mgalami masalah period yg susah nak bhenti n keluar bnyk darah     bketul2..temph period pnah shgg 3 bln darah x bhenti..dh jump DR tp kte x     de pyakit ape2 ~ dh 2 kali cuci (rahim menebal), last cuci 2 bln     lepas...
J; gune jamu aku dara
 
S217; salam semua, br jap saya dpt panggilan telefon dr     sorang customer nk mncuba jsd.masalah dia :: dia kata benda yg cam     berkerutu di kemaluannya itu terkeluar..bila dia tolak menda tu akan     masuk balik.baru 3 hari dia kene,rasa tak selesa cam vagina dia sentiasa     berair..:: nie bukan yg kat dalam vagina tu, dia kata yg berkerutu     antara lubang kencing dan lubang vagina tu. saya pun pening jugak nak     menjawab soklan ni.dia mintak tolong sangat2 adakah jsd mampu merawat     masalah dia. minta pandangan yg arif dan pakar kat cni
J; Honeydew Hanni wsalam...suh dia g jumpa doktor tumbung dia dah kuar.....
 
S216; kasteme ade masalah kebasahan..tp dia da menopos..pastu    ade masalah rahim jatuh n da start nk tkeluar katanye..dokte pasang    ring tp loose gak..dia nk pakai pengantin i x bg..dia tny kalo mkn aku    dara dpt tak kecutkan rahim dia? ada efek pape tak?
J; Honeydew Hanni; bg makan aku dara n guna masker. Sarankan dia    kerap berurut seminggu sekali selama 3 bln...sampai dia sengkak xrasa    sakit
 
S215; kencing manis tahap kritikal.boleh ambk ke jsd ni?
J; Panas meh....tahan ke?
 
S214; Sis Honeydew Hanni.. ada seorang customer hadjrad ni,     dia hanya ambil Susuk kekal dara sahaja..kerana masalah budget..so,  dia    try susuk kekal dara dulu.. Dia dah beli sebulan lepas... dah 3  kali    insert.. dia cakap, setiap kali insert, dia rasa di ari2  berdenyut...    lepas tu dia jadi lawas buang air besar.. waktu first  time insert tu  dia   sakit perut keluar masuk tandas juga, then  muntah2.. tapi 2nd n  3rd tu   dah tak muntah.. cuma lawas buang air  besar..dia cakap najis  dan  kentut  macam pelik..bau pelik... then  sekarang ni dia cakap period  dia  datang  awal seminggu lebih pula...  memang kalau insert susuk  kekal dara  akan  ada kesan2 macam tu juga ye  sis hani? thanks... 
J; Honeydew Hanni; Simptom2 baru ni....cuba hadraj tanya dia ada     masalah kesihatan apa ya? Sbb kalau mkn pengantin buang air besar mmg     lawas. Kencing pon lawas...
sis Honeydew Hanni.. dia ni memang takde masalah kesihatan     yang melibatkan sampai jumpa doktor lagi.. cuma waktu dia ambil tu dia     cakap dia nak bagi rapat n nak keluarkan lah lendir2 yg tak patut tu     kan... cuma masalah yg dia hadapi hanya senggugut yg agak teruk.. dan     period dia tak lebih 5 hari...kadang2 hanya 3 hari sahaja... itu lah  sis    hani, kalau dia pakai pengantin, memang mungkin ada kesan macam  ni    kan.. ini baru pakai susuk kekal dara.. seminggu sebiji.. sekarang  ni    dia period awal pulak.. dan rasa sakit sangat dekat ari2..mungkin  sebab    senggugut kot.. hari ni dia kena.. keluar darah warna  hitam...tapi dia    cakap, bila lepas 3, 4 hari insert SKD tu, dia korek  juga kat dalam..    nak tengok lah, kot2 ada alien2 yang sangkut.. dia  cakap SKD tu masih    ada rupa lagi...cuma di sekeliling nya melekat  keputihan yg warna  putih   susu... takde yg pelik2 pula... tapi memang  rapat dia  cakap...lagi satu   maklumat lupa nak bagi tau sis Honeydew  Hanni.. dia  pernah gugur pada 5  @  6 tahun lepas je lah.. skarang ada  sorang  anak... dia kawin muda..  umur  26 tahun.
J; Honeydew Hanni;  Iya muntah itu biasa...angin tolak n keluar. Najis busuk dr biasa toksin. Tq
 
S213; customer prob sukar untuk hamil,baru2 ni dia hamil,tp    baru sahaja mengalami keguguran..hari ke9..dia xcuci,kluar dlm bentuk    haid je..ape bole saya bantu dia?
J; after 45 days.. sebab orang gugur sebenarnya lagi teruk dari orang    bersalin normal.. mcm sis hani kata.. orang gugur ibarat buah yang    gugur waktu muda, belum masak lagi... so, dia punya badan lagi lemah..    sedangkan jamu kita ni kuat.. 100% herba,,.. kita takut badan dia tak    tahan dengan kesan jamu kita ni..
 
S212; salam sis..sy continue mkn jamu n masker..skg ni bdn trs pans cikit..mgkn kurang minum air..sis     vigina sy kluar cecair kuning..sy pki pantiliner sehari kena tukar   2-3   kali sbb bsh, itu keputihan sy kn..sgt cecair dn bewarna kuning     cerah..sebelum ni discharge tu kluar dlm bentuk lendir x de wrne     bertali2 semasa buang air je..waktu biasa discharge x kluar p skg lps     mkn jamu dn insert kn vigina len plk nape ya sis..boleh xplain  sis..tQ..
J; Warna keputihan jernih adalah fresh. Bila putih sudah lama. Lagi     gelap lagi lama n berkuman. Yg keluar tu lendir2 lama yg tersekat2   maybe   beku atau tersangkut2 diruang2 lipatan dlm faraj. Itulah   matlamat  susuk  dara mengeluarkan rodblock n menjadikan vagina rapat   semulajadi  dan  bersih. Teruskan penggunaan...
 
S211; akak de masalah keputihan tp mcm x keluar &     jangkitan d dinding rahim dh lepas operate la..thn lepas setiap 3 bulan     kena review pakar.. doc kata ada jangkitan d dinding rahim dia..    mungkin  ada ketumbuhan kot.. pas tu operate buang.. situasi skg ni..    kadang2  rasa sakit kat ari2 tak tahu la kenapa ?? agak2 lepas operate    cm kes  gini.. jangkitan bleh dtg blik x.. takut gak nk suggest JPD..    Just  suggest kat dia try makan JAD dulu tgk mcm mana... ok x ye kwn2..
J; sis pastikan dulu tu ketumbuhan cyst atau jangkitan di dinding rahim..
(HPV Tahap 1.. kanser sian dia.. jangkitan kt pintu rahim dah operate.. dia x mau kanser2 nie anak2 kecik2 lg)
J; hani kata dah ade alien x leh amik product ni..
 
S210; Pasangan kawin 3 tahun tapi xde anak..tak ada pape masalah....isteri nak bg JPD, JAD n suami bagi Abe Gagoh ke?
J; haah.. boleh sgt tu dear.. insyaAllah.. kita berikhtiar, Allah menentukan segalanya :)
 
S209; sy ada masalah x de mood nk bersama suami, sy penah     keguguran, period yg panjang, pastu lepas period sy ade keluar air mcm     air kencing air 2 ade rase gatal...kalu peranakan turun ape perlu dia   bt   kak?
J; boleh syorkan aku dara dn masker..suruh dia pergi sengkak rahim     dulu ngn bidan pas tu sambung makan aku dara 2pg 2 mlm...makan JAD smp     rahim kecut..lps rahim dah kecut baru amik dah naik kat tmpt asal  baru    ble amik JPD...tp dia kene pantang mcm org bersalin..
 
S208; mcm ni, cstumer ada mlsh keputihan n bau tu busuk then     sy syorkan jamu pengantin.1st day dia msukkn dlm miss v bdn dia rse     penat n kaki kebas pd hr ke-2 tp dia kata keputihan kua berketul2 n     lendir kua 1x masa dia buang air.dia nk truskn pnggunaan pngantin bole     ke coz sy xde stok aku dara.
J; boleh. nanti dah ada stok AKU DARA suh dia makan jamu tu ye dear...
(oo jd bole la guna 2botol dlm sebulan?tp dos sama juga ke 2biji sbelum tdo atw kurgkn dos?)
J; still sama. ini dibolehkan kerana condition pengguna agak sikit serious ya... kalau tak serius tak boleh ye.
 
S207; kalau customer pakai slimming product boleh ke pakai produk JSD kita?
J; yep,bole..tapi makesure slimming product tu bknnye berasakn herba     k..tapi penggunaan selang 2 jam seperti yg disarankan oleh  pengasas...
 
S206; ada custumer tanya,kalo dia pakai alat utk xbg mengandung bole ke dia guna susuk kekal dara utk ketatkn?
J; bdan manusia xsma.kalau blh tgu la sthun.xsmua org sma pe yg kte     rasa.lbh bek tgu sthun.nt jd ape2.susah..yg makan je la ambk.aku     dara.jgn yg insert2 dlu.
 
S205; customer tanya:die dah mgandung 6 bln,ade masalah     kencing kotor dan hb kurang...die teringin nak pakai susuk kekal     dara(asamboi)tuk bg ketat sbb rasa kurang stim....blh ker dlm keadaan     die yg mcm tu pakai asamboi....plezzzz
J; ACTUALLY MMG BOLEH PADA ASALNYA. tapi lately ni butir2 tu besar     sangat jadi tidak digalakkan takut terkeluar janin baby. paling selamat     skrg ni utk orang mengandung adalah MASKER VAGINA SAHAJA...
 
S204; banyak2 produk ni which one better???
J; suma terbaekkk..setiap 1 ada fungsinya sendiri..ada masalah apa? itu yang penting.. sebelum menggunakan apa2 produk JSD...
 
S203; maaf ye...sy nk tye...maaf klo soalan sy agak    keterlaluan...sy nk tau samada produk ni halal atau x...sejauh mne    khasiat yg dinyatakan berhasil...sy x pernah dgr seblum ni jenama produk    susuk dara ni...nama nya pun dah agak menakutkan sy   sebenarnya..."SUSUK  DARA"tp 1 ari 2 sy terbce produk ni kat wall   kwn...nampak menarik...tp  sy sgt ragu2...takut akan ade efeks yg   negatif...lagipun sy x pnh dgr  tentang produk ni...dr segi jbatan   kesihatan lak camne...maaf ye...sy  sgt berminat...tapi sy punya rse   takut yg sgt tinggi...maklum la skang  ni byk produk di pasaran...tp   kadang2 2 bila kte bce paper yg bukan2 lak  jd nyer...MAAF skali   lg...sekiranya soalan sy ni keterlaluan...
J; jawapan dari pengasas jamu ini sendiri...Soal nama susuk dara itu    lebih manis daripada susuk herba kemaluan. yang mmg dikenali  digelintir   isteri2. KKM, HALAL pon dah dimohon. mcm biasalah saya  bukan anak   sultan, bukan VVIP mahu pon siapa2. apa2 pon kena follow  procedure.   kalau saya anak sultan mungkin semalam apply hari ni dah  dapat nombor   lesen n halal tu. KALAU NAK JALAN SINGKAT BOLEH SURUH  APEK KAT KEDAI   PRINT LABEL TU BUAT. tapi apa daya diri ini. belom ada  niat nak menipu   kerana $$$$$$$RM$$$. saya selesa mcm ni. UNTUK PUAN -  PUAN YANG   BERTEGANG LEHER, KEJANG JARI MENAIP DAN PANAS HATI.... mcm  ni lah.   ambillah produk ni jika anda memerlukan. abaikanlah jika tidak  perlu.   tak usahlah dipersoalkan iya atau tidak. tak usah lah nak  berkusut2   keadaan. yang baik kita jadikan tauladan. yang buruk kita  jadikan   sempadan. untuk pengetahuan puan2, herba ini sedang dalam  kajian oleh   seorang sains research untuk dijadikan ubat dan dimodenkan  untuk   disupply kepada hospital2 RND pon telah ditandatangani kerana  sains   reserach itu berpendapat kaedah kami gunakan adalah kaedah  perubatan   lama islam yunani yang mereka tak sangka masih ada yang  menyimpan ilmu   ini walhal mereka sangka sudah pupus dan jumpa didalam  buku library   universiti sahaja. assalammualaikum...dan selamat  termenung.
 
S202; blh x org yg ader gastrik guna jamu nie
J; sy ade gastrik n migrain..sy mkn aku dara xde masalah..2 biji pg n     2 biji mlm...yg penting pagi tu lepas sarapan..jgn mkn time perut     kosong...kalu tahap biasa rasenya takde masalah..just make sure mkn  ikut    jadual pemakanan sedia ade...if ade amik ubat gastrik maybe u  kna    jarakkan sepertimana pengambilan ubat2 yg lain around 2-3hours...
 
S201; Salam kak...umur 28 thn...saya hujung bln 5 ni dh genap 3 thun kawen... tapi blum ada anak lg... pernah gugur sekali (bulan 12 2011)...umur kandungan time tu 13 minggu...tapi tak cuci sbb doc kata jatuh semua..keputihan kadang-kadang...Period dah sebulan datang x berenti..since 16/3...tapi darah sy x datang byak..ckit2 x brenti...gi check wat ultrasound xda apa2...no cyst...no endometrosis...6 klinik...semua kata rahim i normal...cuma the latest one kata badan i besar...84kg...160cm...dia suruh turunkn berat dlu...produk apa yg sesuai? 
J; 1- PENGANTIN...‎2. AKU DARA...‎3. MASKER...
(klau custmer tak nak pengantin hanya nak mkn aku dara saja blh sis)
 better result kena starting dgn pengantin.
 
S200; boleh suggest pada saya apa yang perlu saya guna. saya baru melahirkan anak ke 3. selepas habis pantang saya ambil suntikan cegah kehamilan dan semenjak tu sehingga harini saya period 5 bulan tanpa henti. tapi seminggu lepas saya berhenti ambil suntikan tu dan sehingga kini period masih tak betul. saya pun ada masalah keputihan dan kegatalan. jadi apa yang perlu saya guna ye?  
J; klau melibat period,keputihan mkn JAD...tuk masalah gatal2 pakai masker
 
S199; Customer saya juga mengalami breast berdenyut dan hanya     sedikit keputihan yang keluar dan suami dia dah nak bersama? Sudah     boleh bersamakah? Hari ni dah masuk hari ke empat ? (guna JPD &  SKD)
J; Boleh itu tindak balas positif
 
S198; Salam ye family ku sayang..nk tnye pndapat ni..custeme     saye ada beli pgantin dara n kekal dara...ptama kali dia insert susuk     pgantin ni x sampai dua mlm,herbe tu kuar sendiri bsama kotoran   katenye   mcm span basah..pastu dia ckp keputihan n piyed totally   hilang..n bila   dia insert kekal dara kali ke 3. .dia ckp piyed dia   datang   trus...patutnye piyed x datang lg,n breast dia mcm   bdenyut...piyed buln   lpas ikut tarikh sebelum ni..tp bulan ni dtang   awal..so adakah itu   masalh biasa atau itu tindakbalas dia..mcm mane   ye...
J; Tindak blas tu normal pd sesetengah org
 
S197; salam..cstomer ni memang problem periot..kejap on kejap     off..akak dh kasi dia guna pengantin..dn hari ni dia mulai sambung   aku   dara..tp dia jadi demam,lenguh badan..dan letih teramat..itu   normalkan   tindakbalas rempah???bila dikorek ada cm darah sikit jer..tp   darah   periot belum keluar lagi..
J; ade lg yg belum kluar..mnta dia korek abis2 ya..makesure jgn     langgar pntg.jgn mnum ais,mknn sejuk,air kelapa..brpantang kak..mkn jamu     aku dara 2bji pg,2bji mlm scara brterusan..akn hilang rsa tu..
 
S196; saya nak tnya jamu susuk dara ni leh k buat jadi buah     dada kita tegang n besar??sbb customer saya ni nak bg big sikit buah     dadanye..
J; boleh.jamu aku dara.
 
S195; ade customer tanya pasal masker vagina..dia tanya masker ni boleh ke hilangkan hitam2 di bikini line. n cara nk gunanye cm ne?
J; masker vagina: boleh hilang gatal2, masalah berbau, jangkitan    kuman, menegangkan, juga utk masalah keputihan.. juga mencerahkan if    slalu diamalkan
 
S194; nk tanya kalu yg sakit batu karang dalam hempedu blh makan jamu nie x?
J; yg mkan xblh.
 
S193; cust ada endometriosis...n tanya boleh baik x..penyakit ni sakit ketika haid kan? sape ade pengalaman n tahu..
J; rmai prmpuan kna pyakit ni,cuma xprasan..biasenye timbul dlm     bentuk snggugut,kemandulan,rse sakit..gugur berulangkali pun ada..xsilap     sy kalo xjaga akn myebabkn cyst..selaput tisu pda rahim..jadi mkn  JAD    berterusan..bnda tu akn brkecai kecil2&kluar ikut darah  haid..so    amalkan JAD ya..:)
 
S192; sya nk tanya ni boleh ke kta mkan jamu aku dara ne     sebagai perancang keluarga......bukan nk tmbah ank...klau bleh nk le     jarak sikit..
J; jamu ni buat rahim kita sihat,kjadi kita semua kesuburan...:) so     smentara honeydew buatkan kita perancang kehamilan (xabis2 saya  request    kat hanni..hehehhe), kita ambil ape2 prncang kehamilan kt  farmasi   ya..kt  farmasi k, bkn ambil majun perancang..;) peace not  war.....
 
S191; sy nak tanya boleh tak customer ni guna 2 jamu JAD     serentak,contoh:dia guna pengantin+susuk kekal dara?sbb ada sorg ni dia     geram dgn hubby dia dok asyik complent miss V dia dah tak sedap,dah     longgar,dah mcm ada anak 10,dia marah sgt kat hubby dia so dia nak     belasah 2 jamu terus..
J; kalau guna pengantin, hbis kan yg tu dulu..jgn tambah sumbat dgn kekal dara pulak..pas tu sambung aku dara dan masker..
 
S190; maaf saya nak bertanya, brapa lama jamu nie boleh tahan yer? ada customer duk di overseas nak beli kebetulan balik cuti skang...
J; ‎2 thn dear
 
S189; (1)sejak bulan 10 thn lepas period saya selalu melebihi     20 hr..dan penghujungnyer kuar darahwarna coklat. pernah beberapa   kali   darah kuar berketul sebesar telur ayam yg mana darah tu warna   merah  hati  ayam n pejal macm darah beku pd hati ayam..(2) apabila   darah   bhenti..suami yg lama berpuasa ajak bersama..dan selepas bersama   pasti   darah akan keluar semula..seperti bekas bocor yg kena cucuk   ngan benda   tajam..dan saya punya terasa sakit..kemudian darah tu   berlanjutan hingga   n hampir 3 minggu...(3) saya sudah pergi buat   rawatan tp doktor xleh   nak check coz waktu tu darah masih ada...tp   doktor ada scan rahim   saya...n doktor kata rahim saya xder   masalah...tp dia pelik kenapa darah   tetap kuar...dan doktor ada bg   saya ubat bhenti darah...saya makan n   bhenti darah dr kuar..tp bila   besama ngan suami darah kuar semula..n   kali ni banyak mcm darah ayam   yg kena sembelih...terlalu   banya...sampaikan saya jd lemah.. jd apa   saranan awk untuk saya..saya   xmau masalah ini membuat suami saya   mencari org lain kerana saya tau   skrg ni kekasih lama dia kembali   menjejaki dia..saya harap awk leh bantu   sya..
J; waduh....susah ni. Bg aku dara. Kena mkn x boleh stop. Kalau kena     bentan terus kan gak utk 3 bln atau 100 hari berpantang seperti org     bersalin.
 
S188;  Kes Customer :- Akk ni seorg janda. Sudah bercerai dr     thn 2005. Pernah mengalami keguguran darah hitam. Tumit selalu sakit.     Setiap bulan mesti kene senggugut, mkn ponstan 500mg 2 bj,  xlut.Kekdg    sampai berguling2 kt rumah tahan sakit. Haid  xteratur.Pernah jumpa    doktor pakar kerana pernah haid xberhenti mcm  empangan pecah selama    sebulan, hasilnya doktor kata hormon inbalance.  Pernah jugak haid xdtg    selama sebulan stgh, doktor kata yg sama  hormon imbalance. Sbb doktor    scan rahim, ok xda masalah. Gara2 hormon  imbalance berat bdn akk naik.    Akk pernah masuk hospital kerana  tekanan rumahtangga. Akk da bertunang  n   bakal berkahwin insyaAllah  pabila si teruna dah bersedia. Put2 akk   skrg  ni da mula berbau bila  berpeluh, wlpn basuh pakai pencuci pn  still   berbau, mula mengeluarkan  lendir2 mcm hingus, ini mmg simptom  akk  tiap2  bulan. Akk nk amik  produk ni sbb akk nk menyelesaikan  masalah  dalaman  akk, manalah tahu  apa yg ada kt dlm put2 akk tu yg  mengganggu  akk selama  ni. Lg satu,  akk nk jd ank dara balik, manalah  akk tau  pemikiran  lelaki, mesti  dowg pk janda ni melohong....
J; wokey.....1st - jamu susuk pengantin...habis sambung aku dara jgn     berhenti paling2 100 hari...seminggu sekali guna susuk kekal bg  keluar    lendir2...setiap 30 hari guna pengantin balik...takmo minum  air batu,    xmo makan benda sejuk2, air kelapa xmo. minum air mineral 3  liter    sehari. lebih pon bagus. biar kerap buang air kecil n     berpeluh...teruskan 60 hari 2 biji pagi 2 biji malam. lepas tu maintain 2     biji. lepas tu bagi tahu tindak balas lepas 30 hari camne. lepas  hari    ke 60 mcm mana. sbb time tu put put dia dah rapat originel.
 
S187; kes CPOS..? polycystic ovarian sindrom.masalah hormon     xstabil,dsbkan kgemukan,atau hormon lelaki lbh skit dlm bdan,knpe dgn     pcos..custmer ada pcos ke? 18thn dah kawin, period xregular,  keputihan,    nk hamil...
J; bg 1 set,wat pembershan dlu,.kalau mampu.lau xmampu,bg aku dara,susuk kekal dara,untk pembershan.
 
S186; salam...customer tanya...produk ni ada pengesahan KKM x?...
J; Honeydew Hanni @ tak  de. tapi tgh apply.  akan approve dalam    tempoh 6 bulan paling cepat.  paling lama 24 bulan.  tapi sudah dimaklom    kan oleh kakitangan sama kita  apply tu. asalkan tak  ada dadah n   racun  insyaallah boleh lulus. boleh je  jual asalkan tak  ada org mati.    wakakakaakka
 
S185; ade masalah keputihan tp sedikit dan vigina longgar.period tak da masaalah...jamu ape yg sesuai?
J; ambil pengantin. pastu continue dgn AKU DARA n masker
 
S184; sy ade pertanyaan dn masalah 'sy mengalami masalah     period yg tidak menentu (tempoh period yg pendek2) kadng2 3 hari     je...kadng2 4 hari darah period dh kering...ni bt sy rse bimbang dn     perut jd buncit...soalan sy 'blh ke sy guna product tu sedangkan sy blum     berkahwin lg? dn product yg mane sesuai utk masalah sy ni. TQ
J; syorkan guna jamu aku dara.. disamping memperbaiki periot supaya normal dan lancar,ia jg membuang angin dalam badan..
 
S183; Apa sebenarnya punca putput kita ni gatal2 dan berair ye?...adakah ianya ada kaitan dgn keputihan?.....
J; makanan tu.... air batu n penat punca keputihan yg berlaku atas     faktor dari badan kita. air mani faktor yg mendatang pada diri.
 
S182;  jahitan pun agak x kemas...
J; masker bagus utk dia..disapukan di kelintit sahaja. kalau ada luka     agak pedih sikit sampai habis pedih confirm sembuh. TAPI PEDIH TU     SAMPAI MELELEH AIR MATA
 
S181; baru bersalin dekat 6 bulan...luka kt bawah still     terasa...perut agak buncit...keputihan agak teruk.... blh ke saya     suggest JAMU SUSUK PENGANTIN DARA??.....
J; ADA LUKA..... JAMU AKU DARA DULU UTK 40 HARI PERTAMA. lepas tu tgk condition dia mcm mana. update disini
 
S180; Nak tanya....kawan saya, berumur 39 tahun...tapi, dia    masih x pregnant..boleh ke saya syorkan 1 set jamu susuk dara? atau ada    cadangan lain...tq..dia juga x de nafsu utk bersama dgn suaminya...
J; uh pakai 1 je dulu. suh pakai JAMU SUSUK PENGANTIN. kalau dia    tahan dengan tindak balas. kita continue dgn lain2. masa dia keluarkan    rempah suh dia ambil gambar dgn gambar hani tahu apa ada dalam put put    dia.
 
S179; y xde anak. umo 28.ade masalah keputihan and susah kawal kencing. sy nak try produk ni. bole terangkan penggunaan.
J; masalah keputihan n kawal kencing = rahim kembang, faraj longgar.     bersin pon buleh lussss air tencin kuar kan. so...ask her to use set.
 
S178; wanita ini bleeding after keguguran.
J; bagi makan jamu aku dara 2 biji pagi n 2 biji ptg atau malam'...tindak balas 10 hari pertama: 
* akan confius sejuk atau panas
* maybe gigi akan berketap2--- ini kita panggil bentan ----
* darah akan keluar lebih banyak dari biasa
* bila rahim dah sehat n subur darah akan stop dengan sendirinya.
tempoh rawatan 44 hari seperti PANTANG BERSALIN.
 
S177; anak dia still menyusu bdn, ok ke yunk
J; Jamu ni panas...kena mkn 2biji pagi n 2 biji mlm kn...klu die     mkn...bb x ada effect cirit birit...buleh continue...tp klu bb die dh     nmpk tanda mula cirit birit kena kurangkan dos or berhenti     pengambilan...tp sebaiknya tunggu bb tu berumur 6 bln keatas...sbb waktu     tu bb dh x bergantung penuh pd susu ibu & dh mula ambil mknan     selain dr susu ibukn....
 
S176; Saya ade probs. Keputihan saya sgt bnyak. Tiap2 hari    kuar lendir cokelat n kekuningan. Bau pon kurg mnyenangkan. Saya skang    pkai pantyliner tiap2 hari. Faraj pon gatal2. tapi saya tahan kan aje.    Saya bru umur 27thn,anak laki sorang umur 1thn. Dulu saya bersalin    secara c-zer. Selain drp masalah keputihan, saya sekarang ni kurang    nafsu nak bersama suami. Bila suami nak bersama,selalu saya tolak atau    cari alasan penat. Tapi mmg saya cepat penat n letih skang. boleh bantu    saya x? tq.
J; guna set....habis set makan jamu aku dara
 
S175; bhgian perut sy sakit bla nak kencing....jamu mna yg sesuai?
J; JAMU AKU DARA
 
S174; mempunyai masalah period yg sgt teruk.. kdag 3-4bln     xkuar.. bila kuar pun ckit2 je..dn nmpk mcm bukan darah yg kuar..mcm     lendir2 yg keperang2an.. then bila dh btl2 kuar period memakan masa yg     lama utk hlg.. klu dh period smpai 2 minggu berterusan x berhenti.hrp     dpt bg cadangan..
J; mula2 gunakan JAMU SUSUK DARA" Rahsia Pengantin".lepas tu JANGAN     TINGGAL JAMU AKU DARA sebagai supplement harian. 2 BIJI PAGI 2 BIJI     MALAM.
 
S173; tang put put kering tuh...
J; kekeringan berlaku kerana - bila saluran mulut rahim tersumbat.     atau pangkal rahim berkerak. bila syahwat naik, air mazi keluar tapi     tidak dapat mengalir kelaluan faraj kerana: LALUAN FARAJ KERING DI     SEBABKAN PENGAMBILAN JAMU PERAPAT tanpa rempah mencairkan lendir. INI     BERLAKU KEBANYAKKAN PENGELUARAN MODEN MENGGUNAKAN MANJAKANI ATAU KACIP     PATIMAH SEMATA2 di dalam penghasilan JAMU RAPAT dalam mana2 produk     dipasaran MALAYSIA DAN INDONESIA.
KENAPA JADI BEGINI :
1) kos yg murah dan dijual dgn murah termasuk kehebatan packaging dan kos2 pengeluaran kilang mesin.
2)Permintaan pasaran dimana mahu makan jamu untuk ketat semata2 tanpa     mahu pening kepala dan panas kerana takut tindak balas keguguran    rambut  atau sebagainya.
PENGHASILAN JAMU YG SEBENAR ADALAH MEMBERSIHKAN DALAMAN RAHIM DARI     TERSUMBAT DENGAN KERAK2 LENDIR. dan autometik FARAJ MENJADI SEMPIT.     ITULAH JAMU SEBENARNYA. ZAMAN SEKARANG RAHIM WANITA MENDAPAT KANSER     PANGKAL RAHIM kebanyakkan doktor menyalahkan JAMU KERANA PANGKAL RAHIM     TERSUMBAT DENGAN KOTORAN. IYA MMG BENAR. sbb jamu tersebut tidak dapat     membantu membersihkan dalaman SEPERTI JAMU AKU DARA dan produk2  SUSUK    DARA berfungsi. KEKERINGAN INI BERLAKU KERANA AIR MAZI TIDAK  DAPAT  TURUN   KE LALUAN FARAJ DAN DINDING FARAJ RAPAT. - so mmg sakit  dan  perlukan   perlincir.
CARA MENYELESAIKANNYA:
berhenti daripada makan mana2 jamu untuk tempoh 30 hari.
1- mulakan dengan JAMU SUSUK DARA " rahsia pengantin" biarkan selama 1 MINGGU.
akan ada tindak balas denyutan atau sedikit kesakitan kerana serapan     rempah terhadap KERAK2 KERING DI MULUT RAHIM ATAU PANGKAL RAHIM.
‎2- KELUARKAN BALIK HERBA TERSEBUT.
3. MAKAN JAMU AKU DARA 2 BIJI PAGI 2 BIJI MALAM.
4.SELAMA 3 BULAN. N LAKUKAN KEMBALI PENCUCIAN DENGAN JAMU SUSUK DARA " Rahsia pengantin"
insyaallah dalam tempoh rawatan akan ada rasa sikit tindak balas. n     mohon bersabar. bila bersih setiap kali bersama air mazi akan turun     terus ke dinding faraj. n pelincir original will comeback     normal..insyaallah - selamat berikhtiar
 
S172; jamu aku dara bleh ilangkn perut buncet x?
J; boleh cairkan lemak...tapi takde berak2 atau pon kentut2... bukan    kesan serta merta tapi jangka masa panjang. yg kesan paling nampak    walaupon gemok tapi tak menggelebeh just nice fit fit jer badan.    Membuatkan cepat berpeluh n kencing lawas.
 
S171; semalam seorg custmer korek kluar JPD,kluar berketul2     macam daging busuk,tp xde bau..dia lupa nk snap..tp dia kata pastu dia     rse kembung perut&sembelit...normal je kn?
J; ada lagi blom habis keluar...tak payah nak risau2 sbb mmg tu     tindak balas bg org yang bermasalah.. saya lagi risau kalau customer     guna tak ada tindak balas...kembung tu angin. tak mau minum air batu.     xmau makan benda sejuk2. xmau minum air kelapa. makan aku dara 2 biji     pagi 2 biji malam. banyakkan minum air suam. nanti baik la tu...ini  org    xde pantang makan minom kot.
 
S170; cstomer ni dh lama x datang periot..sebaik dia gunakan     pengantin baru masuk 2 hari.. dh keluar periot..syukur..kira semua    sisa2  tu akan keluar bersama haid dia ataupun lepas cuci periot dia ni,    dia  korek balik..??
J; boleh lagi bagus kalau dia ulang balik bg hanyir2 lepas piyed kuar..
 
S169; customer ni ada kluar cairan yg banyak n berbau, klu x     pakai pantyliner akan basah underwear dia....time bersama pun berbau     jgk.. dia dh stop guna pil binari sebulan lepas sebab berbau lbih   kuat..   guna JPD n MV kan.. pastu continue dgn JAD. betul x..? klu dia   takut   nak guna JPD boleh ke sy syorkan SKD n MV n JAD..??
J; sebaiknya biar dia guna 1 set..JPD, JAD, MV n SKD...guna pengantin     dulu..pas tu sambung aku dara diikuti sapu masker tu..pas tu  bolehlah    pakai kekal dara pulak..
 
S168;  salam..yang buasir boleh pakai masker v kan sebab dia kasi kecut,.tp kalu yng insert2 n mkn boleh ke dear....
J; Bolehh yunk..Insert more better kalau takut sembelit....tp mmg boleh kecut pon buasir...
 
S167; kak.senggugut bole ok x? sy ni stiap kali period mesti menangis.prnah masuk hspital sbb sggugut.
J; MAKAN JAMU AKU DARA, dear...sakit tu ada lah..tp depends la pd    individu. hari pertama je kadang2 sekejap je waktu starting. senggugut    tu sbb darah nak turun tapi tersekat2 maybe sbb sempit tersumbat  ataupon   darah beku...jarangkan minum air batu. jgn makan benda sejuk2.  makan   jamu aku dara. 1 botol yg pertama 10 hari. pastu botol kedua 20  hari.   pastu maintain 1 botol tu utk 40 hari....sok piyed lancar mcm  paip   bocor. dah beku semua hancur2...senang nak kuar..
 
S166; Ada anak dara tanya....'period teratur elok je monthly     dtg cuma dtg 4 hari jen byk sgt sehari berkoyan pakai padsekali pkai     2byk kanmencurah2'..kira bermasalah x ni yea?nak bg aku dara gak   ker....
J; Yup.. Aku dara
 
S165; 2tahun lepas buat ortopedik(tebuk perut) buang ketumbuhan kat dinding rahim...ovarian cycst...bersalin da sethn.......tahun lepas bersalin ceaser.....skrg doktor ckp ketumbuhan tu ada balik...skit2....sesuai ke klu sy guna jamu ni?
J; u bolehmakan jamu AKU DARA. TINDAK BALAS PADA BERMASALAH MCM NI     AGAK KUAT TERASA. sehingga demam kadang2. yang penting minum air suam     banyak2. bagi badan berpeluh n jangan tinggal makan jamu tu. gunakan     susuk pengantin 2 minggu sekali. dan tarik kekotoran itu keluar. buat     sehingga piyed keluar ye dear... agak2 panas suhu badan mcm org demam  tu    tak boleh makan panadol atau ubat tahan sakit. kalau u sanggup     tahan...insyaallah berkeping2 darah beku akan keluar. jika tak sanggup     nak tak nak u kena follow procedure hospital utk keluarkan darah beku     yang melekat di tisu rahim tu. sometimes sakit di ari2 ketika proses  tu    sehingga u tak boleh tegak dan membongkok. minta bantuan suami  kalau   tak  dapat nak keluarkan insert tu. sediakan bekas utk tarik  lendir   nanti.  insert tu biar 2 kali sahaja..lepas tu keep continue  dgn aku   dara sbb  kalau rahim terlalu mengecut susah pulak nanti dia  nak turun   ke faraj.  aku dara akan membuatkan rahim u terasa panas. n  darah beku   akan mencair  nanti. tu yg kena ambi lmasa sikit utk jamu  aku dara   bekerja. seriusly  jika u benar2 bersedia u boleh mulakan.  AKU DARA tak   boleh stop walaupon  ketika sedang piyed. makan 2 biji  pagi 2 biji    malam...insyaallah...dalam rawatan tak boleh minum air  batu, tak boleh    minum air kelapa. tak mahu makan sejuk2. makan  seperti org  berpantang...
 
S164; dah operate 5 kali. boleh tak dia amek 1 set?
J; yang kali terakhir bersalin tu bila ye? if dah lama blh terus guna jamu pengantin.. kalau baru lagi, guna JAD dulu lah..
 
S163; nk tanya kalu custmr da kawen hampir 3tahun xde anak n     dia xde masalah senggugut n keputihan,nk bagi dia 1set juga ke?n  untuk    c.abang dia blh kasi abe gagoh ke?
J; JPD + JAD ...... c.abg boleh ambik abe gagoh..
 
S162; tolong my frens sy baru dpt satu cust.. suami dia    curang dgn prmpn lain.. she's preggy second child.. baru kahwin 1 thn 10    bln.. tp bercinta 9 thn... masalah kelonggaran dan keputihan yg  truk..   apa yg kita ble bantu dia ni.. Jamu xle mkn, susuk xle, MV je  yg  bole..  tp mcm kesian plak nak hampakan dia..
J; kene kerap sapu MV dan kerap scrub selalu...MV je yg blh bantu...
 
S161; sebenarnya sy ada masalah untuk mengandung...ni history     sya, sy telah brkahwin tahun 2009, beberapa bulan lepas berkahwin sy     disahkan mengandung, ketika bby berusia 4bulan dalam kandungan sy     bleeding sebulan lepastu sy keguguran, pada tahun lepas 2011 sy     mengandung sekali lagi tetapi diluar rahim sy terpaksa dioperate dan     dibuang tiub falopio disebelah kiri, skgni sy hanya bgntung pada tiub     sebelah kanan untuk mengandung, period setiap bulan mmg ok tp sy dr     bujang smpai skgni pasti akan sengugut setiap kali period darah beku     keluar...keputihan jarang blaku dekat2 nak period la ade     keputihan...kencing pun kdg2 tak lawas...
J; bole mkn AD dan gna MV je...SKD pun ble..
 
S160; nak yanya custsmer nie mkn produk langsing sendayu     tinggi dan kolegen blh campur tak dgn jamu...period tak     teratur...masaalah keputihan yg bnyak..masaalah berat bdan pun ada gak     mcm2 perodok sya cuba tapi x berkesan..sya dah order x smpai lg..sy jd     ahli jamu aku dara.sya bru cuba yg asam boy tu power betul...best...
J; TAK BOLEH!!!! Sbb pengguna dari kedah meninggal dunia sbb makn     ubat kurus sendayu tinggi. ada tegok berita or baca paper knp barangan     sendayu tggi kena rampas? saya tak tengok n tak baca. tp maklumat ini   sy   dpt dr doktor kita, doktor nabisar. beliau lah salah seorang yg     menandatangani kelulusan KKM. sblom rampasan tu doktor da bgtau saya n     hani. tp tak sgka besar2an smpai gudang kena rampas licin. dan salah     seorg cikgu di kuantan mninggal bru2 ni sbb mkn ubat kurus Dr  rozmey!!    so buat masa ni mana2 ubat kurus, jgn campur dgn  susukdara....kita bkn    memburuk2kan produk org lain tp kami cuba  mengambil langkah berhati2    menjaga nama produk kami dan paling  penting adalah keselamatan dan    kesihatan pengguna. Saya amat bertegas  dlm hal ini dan mohon bertegas    dgn pengguna2 kita. Tq
 
S159; cust: lg sbb akak operate dlu bsalin.akak tk amek jamu     dlm pntng,tk brurut.cma jg mkn je.s0 stamina tu da kurng.bdn rs     lemau.lau mkn biasa dia tmbh stamina skali kan. Dah operate 9bln lbh.tp     ada ms rs bdnyt dlm pert.klo fiqa syorkn 1set blh kn.. yg buat fiqa   tkt   sbb die bersalin operate b4 nie.. tkt plak kang kite pndi2.. sis   yg   arif.. ad yg tau x..? 
J; boleh. takde effect apapa. wanita wanita yg operate kena jaga 2x     ganda daripada wanita yg bersalin normal. sbb kalau tak jaga dan tak     ambik jamu. perut akan buncit mengembang...kesan aku dara tu akan buat     angin dalam badan kita keluar semua. mmg kita akan puas hati la.     pengantin tu nnt fungsi pada besalin operate ni dia akan sedut darah     darah yg tersekat dlm dlm tu. kalau besalin normal kita beranak nnt     keluar sekali ngn darah,tp operate tak keluar dah mcm normal. cuma darah     nifas aje. kat situ jamu pengantin boleh memainkan peranan. dan akan     myihatkan rahim 100%...
 
S158; nk tnya kalau pasang iucd kurang setahun xboleh ambil jamu aku dara ke??
J; boleh...yg insert kurang setahun x boleh..
 
S157; hari pertama insert susuk kekal dara pastu bersama     tiada keluar putih2 dan tidak berbau..hari kedua bersama kenapa keluar     putih2 dan juga berbau ek..
J; rempah da serap kotoran dlm faraj tu dear...indak balas normal :-) rempah dah melakukankan tugas nya hehe
 
S156; halu dear ...kalau makan secret women herba ......bole gna jamu susuk tak ? tq
J; Boleh. Masa sy mula2 dgn jamu susuk ni sy ada ambk women secret     resepi tu. Hani ckp blh mkn (dh mkn pun sebenarnya) sb wsr tu cuma ada     daun perawan semata2 dan x ada herba lain...so kebarangkalian utk     overdose tu tak ada. Cuma dnasihatkn klau nk mkn jsd, stop la wsr tu...
 
S155; ada cust ni operation (bersalin) bole tak guna aku dara dan kekal dara ??? tq
J; boleh..tapi rasanya kalau operate kene lama sikit baru guna ye.. sbb operate kalau x jaga kat dlm masih luka..
 
S154; kalu amik tanyaporn ble amik JSD tak frens
J; rehat 30 hari dulu...baru leh amek JSD
 
S153; nak tanye.lelaki ni xda masalah ape2..cume nk tahan     lama dn power.die nak makan abe gagoh separuh tu smgu skali ke atau time     nak bsma je bole makan? Dan untk isteri yg lambt klimaks..blh sugest  x    pengantin dara.
J; abe gagoh.. boleh tahan 3 hari/ lebih.. bergantung..
 
S152; kalu ada penyakit 3 sekawan (kencing manis, darah tinggi,)...bole mkn ke produk susuk dara...
J; Jamu ni panas..rasanye xsesuai kot utk darah tinggi..
 
S151; dia nye miss v kering sgt bile bersama.. tp ade mslh     keputihan + miss v berbau.. jd kalau gune pengantin atau susuk kekal     dara x leh la kan? betul x kwn2.? sbb nnti lg kering
J-A; bg jamu aku dara dlu..mgkn ada roadblock dlm 2...
J-B; • berhenti daripada makan mana2 jamu untuk tempoh 30 hari.
• mulakan dengan JAMU SUSUK DARA " rahsia pengantin" biarkan selama 1 MINGGU
• akan ada tindak balas denyutan atau sedikit kesakitan kerana     serapan rempah terhadap KERAK2 KERING DI MULUT RAHIM ATAU PANGKAL RAHIM.
• Then KELUARKAN BALIK HERBA TERSEBUT.
• MAKAN JAMU AKU DARA 2 BIJI PAGI 2 BIJI MALAM.
• N LAKUKAN KEMBALI PENCUCIAN DENGAN JAMU SUSUK DARA " Rahsia pengantin"
• insyaallah dalam tempoh rawatan akan ada rasa sikit tindak balas. n     mohon bersabar. bila bersih setiap kali bersama air mazi akan turun     terus ke dinding faraj. n pelincir original will comeback     normal..insyaallah - selamat berikhtiar -
 
S150; jamu susuk dara boleh kecutkan peranakan tak?...sbb     saya ada masalah peranakan kembang, saiz dah mcm org pregnant 5 bln...     tp xda fibroid atau cyst...doc kata x ada ubat kecuali buang rahim...     dah mcm2 cuba tp x menjadi....boleh tak ann syorkan apa yg     bagus...keputihan xda... period regular tp heavy smpai jd     ANEMIA...keluar masuk hosp utk blood transfusion.... tp skrg dok ambk     ubat doc, bleh ke bercampur kalau mkn jamu?...
J; kalu case mcmni ... yg panggil "tombong" kalu xsilap... dlm     medical panggil "uterus prolapse" sebab tu kene operate buang... and     kalu xsilap jugak .. hani suh gi sengkak naikkan rahim dulu baru ble     amik JAD..
 
S149; mcm sy baru kawin nak kan zuriat bolekah produk nie     membantu dan jamu yg mcmna sesuai utk sy..sy juga ada masalah ketika nk     bersama ngn suami mcm susah je zakar suami nk masuk dan pastue sakit    ada  x produk utk membantu..huhuhu kadang2 faraj sy juga   berbau..adakah    masalah keputihan juga atau semua wanita mcm 2..huhu  dulu sy biasa   kena  keputihan xp skrg dah ok..huhu  adakah masalah  itu??
J; so dalam kes kedua2nya perlu bekerjasama berusaha membaiki     perhub.. x bole malu2.. cik abe..kena bagi abe gagoh dan yang si adik     bagi 1 set biar buat pembersihan...InsyaAllah
 
S148; Yang jamu aku dara tu sy bminat la...yg tu boleh ke kak utk saya...sblm ni sy takde ambik mane2 jamu sbab sy bsalin mlalui caesarian...mak sy ckp takut perut panas...tak de mslah ke sy mkn skrg..usia ank saya stahun lebih dah...tp luka bsalin masih wane merah lg..blum pulih spenuhnye *die ada masalah keputhan warna kuning2 gitu..
J; For the 1st time guna pengantin bagus...Lepas tu maintain dgn aku    dara...‎2 minggu sekali pakai asam boi 1 biji...Jadikan masker vagina    sbg amalan.
 
S147; cstm ada masalah kurang air masa bersama maka masa bersama tak leh lama sb kemaluan kering
J; sbb dia kering / kurang air....jgn pakai pengantin dulu....suruh dia ambik aku dara dlu...
 
S146; Sya berusia 45th bkawin dan sya fibroid 2cm bila piriod     saiznya 3cm hri2 biasa x la sakit tpi msa piriod mmg tlalu  sakit..Sya    bminat dgn JSD.Blh ke sya ambil 1set buat pmulaan ni? Sila  bntu sya   ya..
J; masker..
 
S145; Suami nya berusia 50an,ada pyakit saraf dan darah     tinggi tpi msh aktif bkja,Anu nya x bfungsi tpi nafsu ada.Beliau bminat     sangat nk cuba JSD maksud sya ABE GAGOH @ JUTAWAN & minyak urut  tu    skali.So..yg mnakah patut sya cdangkan pd beliau ABE GAGOH @  JUTAWAN?    Sila bantu sya ya..sbb cstmer bhrp sangat2...ni.
J; Minyak confirm sbb sapuan luaran ..ni utk dalaman..tpi sekurang2nya blh la kta cdangkan minyak dulu ya..apa pun tq dear..
 
S144; cust tanya klu utk suami yang sperma low nk suggest apa
J; abe gagoh..:) tu utk memekatkan air mani
 
S143; blh ke sy suruh dia ambil 1set sbb dia da     kawen(sis.....xde kesan sampingan ker klu mkn jamu 2???sbb sye pun de     prob kputihan gak...dah try mkn ubt spital tp ttp mcm 2 gak)
J; Boleh kalau dia mampu... Kalau x suruh dia Amik JAD n masker je
 
S142; Period xteratur.. overweight.nk suggest jamu apa yer....dah kwen anak sorang
J; pengantin x1 then aku dara x1 botol
 
S141;  KAK, SY NK TANYA...MAK ANGKAT SY SLLU     PERIOD LAME....2 MINGGU ATAU LEBIH.....DULU SY CKP DEKAT DIA MAYBE  TU    PENYAKIT..SBB LAME SGT KAN...THEN SY SUH DIA G CHEKUP...TP PAHAM2   JELA   LA KLU G KLINIK NIE...AMEK MASE & KDG TU DR CKP XDE   APE2.....BARU2   NIE DIA ADMIT KT HOSPITAL...DR KATA MCM ADE SOMETHING   KT RAHIM  DIA....DR  BGLAH UBAT SUME...TAPI SMPI SKANG PUN STILL X   OKEY...KDG2 TU  DIA AKAN  RASE SAKIT SGT KT PEROT.....BOLE KER JAMU AKAK   NIE  DIGUNAKAN...??? SY  PUN X BERANI NK CKP..SBB X PNH GUNA KAN....SO   SY  MINTAK PENDAPAT AKAK...
J; Maaf..seandainya pdpt sya x brapa sesuai..tpi sya ada sdikit     kyakinan kt..sini.krna pndpt ni blndaskan pgalaman sya bln lpas..x pnah     sya pirriod bpanjangan dan klua ckit2.bimbang & takut tetap     ada,,lalu sya usulkan pd Hann i& Stokis Jamu Susukdara..Adakah sya     da nk monopouse? Hani kta isshh! x da la k emma..Pn Ayu bgitau mcm tu     jgak..pendek kta mandi hadas dlm sminggu bkali2 tpi kluanya stain dlm     quantity yg ckit sangat, hnya skadar wrna merah tpi was2 utk   solat..Lalu   sya ambil 3 items JSD : Kekal dara.MV& Aku   Dara..alahamdullillah   pirriod kering sampai hri ni,& bln ini   piriod mmg sakit lain ckit   malah darah klua agak bnyak sdikit   berbanding yg tdahulu mungkin sgala   kotoran dan sisa darah lama kluar   mlalui pgambilan jamu tersebut..hri   ke3..sya rsa ringan tubuh  bdn..Sya  cadangkan cba la 1 set kpa pnanya   tersebut..Yakin pd Allah  ingat dan  niat utk berubat insyaallah akn baik   smuanya..Testimonial  pd diri  sendiri lbh afdal..wlaupun kdg2 hak  pribadi  tpi klau utk  kbaikan x  salah kta bkongsi dmi kesahteraan kaum    sejenis..Insyallah..!
 
S140; Ada org tya sy klu dia xder prblm sgt kat 'Cik V' hnya sekadr nk cuci jer blh guna pengntin tk..tq
J; guna masker je la yunk
 
S139; sy berumur 31 dh b'kawin selama 6thn. blm dikurniakan    ank. baru2 ni sy g cek kat dr. dan mendapati sy ada cyst. dan dr bg    harapan 50/50 je utk hamil. dr. cdgkan sy buat iui/ivf yg mungkin    b'harga 10k. sy nk tya blh ke sy amik jamu dr produk puan hani utk sy    buang cyst. klau ia berkesan sy amat bersyukur sgt jamu puan hani dpt    bantu kaum perempuan mcm sy. tq.
J; u boleh makan jamu AKU DARA. TINDAK BALAS PADA BERMASALAH MCM NI    AGAK KUAT TERASA. sehingga demam kadang2. yang penting minum air suam    banyak2. bagi badan berpeluh n jangan tinggal makan jamu tu. gunakan    susuk pengantin 2 minggu sekali. dan tarik kekotoran itu keluar. buat    sehingga piyed keluar ye dear... agak2 panas suhu badan mcm org demam tu    tak boleh makan panadol atau ubat tahan sakit. kalau u sanggup    tahan...insyaallah berkeping2 darah beku akan keluar. jika tak sanggup    nak tak nak u kena follow procedure hospital utk keluarkan darah beku    yang melekat di tisu rahim tu...sometimes sakit di ari2 ketika proses  tu   sehingga u tak boleh tegak dan membongkok. minta bantuan suami  kalau   tak dapat nak keluarkan insert tu. sediakan bekas utk tarik  lendir   nanti. insert tu biar 2 kali sahaja..lepas tu keep continue dgn  aku dara   sbb kalau rahim terlalu mengecut susah pulak nanti dia nak  turun   kefaraj. aku dara akan membuatkan rahim u terasa panas. n darah  beku   akan mencair nanti. tu yg kena ambil masa sikit utk jamu aku dara    bekerja. seriusly jika u benar2 bersedia u boleh mulakan. AKU DARA  tak   boleh stop walaupon ketika sedang piyed. makan 2 biji pagi 2 biji  malam   insyaallah...dalam rawatan tak boleh minum air batu, tak boleh  minum  air  kelapa. tak mahu makan sejuk2. makan seperti org  berpantang....
 
S138; I'm 40yo, married with 3 kids. Masalah akak dari dulu     is keputihan. Period sentiasa on time n takde masalah nak mengandung.     Cuma lepas deliver anak ke 3, lepas 9 months baru period then lepas  18    months start senggugut. All my kids deliver thru csec sbb ada     complication before. Skang ni dah ikat. Satu lagi masalah skang ni bila     bersama suami, mcm x bole nak masuk habis. Hubby akak bergurau la  kata    mungkin doc jahit sekali kot. Pernah pergi klinik, doc tu kata  suruh    turunkan berat. Lepas operate anak yg ke 3 ni mmg perut ni mcm x  surut    even buat mcm2. Dulu masa ngandungkan anak ke 2, doc kata ada  fibroid  tp   dia x pulak remove ke apa. Masa ngandungkan anak ke 3,  takde pulak  doc   mention pasal fibroid yg dulu tu n akak pon x tanya.  So jamu yg  mana  yg  sesuai utk akak?
J; make sure dia xde fibroid...then boleh ambil JPD..
 
S137; kawan sy belum berumahtgga, dia pernah buat operation     coz dia mengalami ketumbuhan kat ovari. boleh ke dia mkn jamu aku dara     tu? ovarisis atau lbh dikenali sbgi Sista (Cyst) di Ovari.  ketumbuhan    berbentuk seperti belon yang mengandungi cecair berupa  darah atau  cecair   berminyak.
J; better ambil masker jer
 
S136; masalah customer selalu haid memanjang..kadang sebulan tu ada 5hari je darah berhenti....ada apa2 tak ubat yg blh bantu sya...
J; jamu aku dara..
 
S135; Ada customer saya Tanya....jamu Abe gagah tu...makan     berapa sebenarnyer....sbb yg saya tau..Kalo Ada kencing manis ambik     1.... Kalo normal ambik separuh...sbb mereka kata Susah nak potong     ....kalo hubby mereka cepat tewas...bermakna normal ke tak....kena makan     satu atau separuh...
J; separuh sahaja. makan 1 kang pengsan sbb berdayung sbb air mani susah nak keluar.
 
S134; Cstmer saya prnah kena tebuk tiub falapio kri n kanan n     pusat... Ambil jamu aku dara ok x... Ade sapa2 leh bgi idea...tebuk   tu   utk kesuburan
J; dia dlm usaha nk mengandung ye?? boleh gunakan pengantin     dulu..buat cucian.. ps tu sambung aku dara cm biasa lah..Satu set boleh     la ye
 
S133; saya cam minat nak guna jamu susuk dara...sy baca    testimoni cam best jer...saya dh kawen hampir 7 thn..n mempunyai 1org    ank...Namun slp melahirkn ank...sy rs smasa bersama suami cam pelincir    tu byk sgt...blh suggest x jamu yg trbaik utk saya. Lain2 mslh...stakat    ni xde..Alhamdulillah
J; tu nmanye becak..hehehe..bole guna pengantin dara..
 
S132;  Hubby ade kencing manis. Tinggi bacaan die. Tp nafsu     bleh tahan haha... Penah cek mgam doktor. Doktor kate sperma quantity     low dr biase dan x berkuality.. -ni kne makan abe gagoh 1biji kan?
J; iye..btol tu kena keep continue. bila nak ehem2 makan abe gagoh.     bila harian biasa makan LELAKI JUTAWAN. 4 biji pagi 4 biji malam.
 
S131; SAYA PREGNANT NAK MASUK 4 BULAN..BOLEH GUNA.? SAYA DARI     DULU ADA MASALAH KEPUTIHAN YANG AMAT GATAL. MASA TAK PREGNANT SAYA     AMBIL SUPPLEMENT UTK KAWAL HORMON. MEMANG KERING LA VAGINA. TP SEJAK     PREGNANT NI.... TERLALU BYK...BERAIR DAN BECAK..GATAL SANGAT. BOLEH  GUNA    TAK? PERNAH PERGI KLINIK... 2x dr KASI tablet anti fungal UTK  LETAK    DALAM VAGINA... TP 2-3 HARI...BECAK BALIK VAGINA... CECAIR  WARNA PUTIH    SUSU....SIKIT BAU..... GATAL TERLAMPAU SANGAT.... SAYA  BOLEH GUNA TAK? 
J; customer mcm ni ble pakai MV jer
 
S130; suntik collagen..bleh guna produk susuk dara tak?
J; boleh
 
S129; majun abe kuat 2 bleh aktif n suburkn sperma ke? hari     tu linda ade bg hubby mkn majun tu, x nmpak kesan sgt.. tp smpai ari  ni    sy x period ag ni.. as u all know sy xde anak.. tp msa jupe o+g,  mmg   doc  bgtau yg sperm hubby lemah mybe sb dia merokok..
J; mmg btol... mmg bole menyebabkan mengandung...kalau awak ada buat     pembersihan. dah betol2 bersih n rahim kecut n sehat. insyaallah it   can   be...
 
S128; Umur saya 35 tahun dan baru 8 bulan berkahwin. Saya    mengalami masalah, setiap kali bersama suami nxt day akan berdarah macam    period. Walhal time nak period belum lagi. Lepas tu pulak, saya ni  ada   senggugut yg teruk yg kdg2 rasa mcm miss v tu nk terkeluar. Sakit    sangat. Terus terang tiap kali bersama suami pun sakit...Dan    yg paling saya notis, period saya keluar berketul2 darah hidup dan    sekejap terus coklat. Biasanya period saya dlm 1 minggu shj. (less than 7    days).Beberapa bulan lepas saya ada berurut dan tukang urut kata    peranakan saya turun. Dah berurut beberapa kali utk naikkan tapi masih    lagi jatuh...Jadi, sy nk minta nasihat utk pemakaian    jamu ni. Saya interested sgt. Kalau boleh advise saya cara    penggunaannya.so sy cadangkan die ambik 1 set ok 
J; utk senggugut n period x lancar dah sah2 guna aku dara. masker pun    dah sah2 bole guna. tp rahim jatuh, kena betulkan dulu bru guna    pengantin...g urut naikkan dulu
 
S127; ada sorg customer da beli 1 set...dy baru leps bersalin ..anak da 3 bulan lebih.....sy nk suggest dy guna yg mane dlu ye?
J; semua dah boleh guna..jika mnyusu badan suruh dia makan sebiji jer     dulu tgk penerimaan baby..kalo tiada masalah bole guna spt dos yg     disarankan
 
S126;  saya minta jasa baik puan utk membantu saya..
1)saya dah kahwin slama 5 thn tp blm dikurniakan anak..
2)period dtg x menentu...
3)alat sulit kadang2 ada rasa gatal2..
4)pernah cuba pkai TAM (Tongkat Ajimat) & nanda rapat tp x memuaskan hati..
5)stiap kali bersama mesti byk air.....tp ada hr2 tu mcm ada bau yg kurang enak...
6)pernah ge scan..doc ckp dinding tebal sbb period x teratur pastu dia ckp ada cyst..
7)mgalami mslah r/tangga mgkin xde anak
J-A; 1) ambik 1 set dlm tu ade jamu pengantin,jamu aku dara,masker     vigina...2)  maaf la ada cyst xbleh guna jenis susuk ni..mkn jamu takut  u    plak tak tahan..nnt rs sakit..yg bleh cdg cuma masker shj..
J; AKU DARA YG BOLEH PECAHKAN CYST tapi sakit gile. silap haribulan     pengguna boleh demam. pastu tak boleh stop tau...it's ok depends     la..kalau customer tu tahan sampai menggigil2 boleh bg set. kalau tak     tahan playsafe mcm J-A no. 2) tu... 2 jawapan ni mmg btol.
 
S125; kalau macam saya...saya kurang bernafsu untuk bersama     suami even kami ni PJJ...try to get 2nd baby pun dh 3 thn try tp still  x    dpt..apa yang the best utk saya?
J; Jamu aku dara...naik kan syahwat...hihihi ^_^ Susuk kekal dare pun ok gak kan utk tmbahan...
 
S124; cstmr ni ada ambil habatus sauda, berminat tuk cuba JSD, cmne ye??
J; boleh..jarakkan masa pengambilan..2jam sblm @ slps habatus sauda tu.
 
S123; kak nak tanya kak dah 3thn pembedahan anak ke3, raya     tahun lepas kak keguguran tp tak pi cuci cuma keluar sendiri. tlg     cadangkan jamu apa yg sesuai tuk kak. 
J; suggest dia ambik pengantin n aku dara...pengantin utk cuci n     menyerap rodblock dlm rahim n aku dara tu utk pecahkan segala drh2 beku     yg terdapat dlm rahim...
 
S122; mslhnya,sblm ni saya dh 2x buat pembedahan kt bibir     vagina tu ada benjolan sebesar ibu jari kaki...sakitnya tuhan saja yg     tahu..doctor ckp penyakit kelenjar...dh oprate,yg keluar darah,doc ckp     dia dh buang kelenjar tu...keputihan tu ada la jgk,faraj  longgar...skrg    ni dlm proses merancang nk ank lg...period pn keluar  ckit2  jer...mula2   tu dia keluar drh koko,lps hr ke3 keluar lh drh tu  tp x    bnyk...kering,pas tu ada plak keluar...dlm seminggu jgk la
J; longgar-pengantin,keputhan-aku dara+masker..ambk 1 set la,3 item 2.
 
S121; saya tak period lagi bulan nie.....huhuhu....sejak     akhir2 nie selalu ajer lewat. Sape ada suggestion utk saya ?? saya dh     kawin tau
J; try pengantn,da keluar alien.try jamu aku dara.smgu skali kekal dara..ape2 pun bserah je..
 
S120; saya nak tanya,saya masih tgh berpantang.. hari ni     masuk hari yg ke 26.. sesuai ker sya makan jamu ni.. sice saya pun xmkn     jamu apa2 dr hari pertama berpantang
J;  x bole makan kena tggu habis pantang 45 hari baru leh makan, lpas     melahirkan badan individu masih lemah bila ada tindak balas boleh     buatkan dia tidak bermaya menahan kesakitan atau denyutan. boleh tunggu     hari ke 45 dah boleh ambil set susuk dara.
 
S119; Baru kahwin 1 thn - Umo 28 - Sengugut Terok & Cirit Birit...Saya 2 x keguguran, tahun lepas sekali then 6 bln lepas tu gugur lg...Tapi pelik saya keguguran sama dgn tarikh period sya so mmg x aware mengandung...saya ada perasan gak darah period sya ada berbau...sesuai ker saya makan jamu nie...?? saya mmg nak anak tp belom ada rezeki...
J; Pengantin, Aku Dara, Masker - Kekal dara x perlu rasanye kan..
 
S118; Ada sedikit masalah keputihan Dan sedikit bau... Bila     bersama, customer ni perlukan pelincir..sbb kering... Saya suggest dia     makan Jamu Aku Dara Dan Masker Vagina..
J; kalo buat treatment awl dgn JPD lg bgus..Boleh guna 1 set
 
S117; .ada cust tanyer boleh ke dia mkn jmu aku aku dara untuk menaikan nafsu..sebab dia xde nafsu bile bsama
J; boleh + manja stik musim mengawan sudah tiba...
 
S116; sorg anak dara ni period dia selalu smp 45hari, sentiasa mcm hari ke3.. laju dan byk. boleh saya recommend JAD?
J; boleh
 
S115; cik V saya slalu gatal2..berbau ...sy ssh nk PUAS bila bersama ngan en.somi...n sy rasa cik V sy x mantap..period sy on time sbb sy amik perancang mercilon..
J; saya syorkan cust ni ambik 1 set la yer...coz dia kata last year     hujung tahun dia ada cist n start dr aritu miss v dia gatal2 n     xselesa..bila bersama ssh nak puas..skg doct ckp cist dia dah hilang tp     period lak terganggu..
 
S114; sy baru lepas pantang.. ada keputihan mcm yogurt.. tp dia kuar dlm 1 - 2 kali sehari.. dan kdg2 ada rasa gatal...dah x nyusu badan.. susu x der.. skang tgh abiskn nona roguy.. dan nk continue dgn colagen plus gifferin.. cust tny ble mkn JPD tak? dia skang tgh amik nona roguy
J; syorkan dia amik Susuk kekal dgn masker je dulu...
 
S113; cstmr tnya nk cub yg mane if bila bersama rasa c     cmfrtble,longgar n hilang mood nak bersama..akibat letih berkerja..so     saya sugestt susuk pengantin n masekr v ok ke..mntak bantuan..dah tnya     prblm lain dia ckp xde
J; ambk 1set la.jamu aku dara lau makan malam,dpt stim lbh skit.
 
S112; Kalau rahim turun, dengan penggunaan JAD, rahim tu    boleh naik semula tak? Bg rahim yang tak mengecut sepenuhnya lepas    bersalin, berapa lama masa untuk rahim kembali kecut dengan penggunaan    JAD? TQ
J; kena rajin urut naikkan rahim tu n pantang juga... dari segi    pemakanan n pergerakan, jangan angkat berat sangat.. esp kl br    bersalin...jgn pantang jmpa je makan.jgn makan benda2 yg    sejuk,tmbikai,timun..minum ais..kalau pantang jmpa.xdpek nak    nolong...kalau amek JAD nnt akan rase brdenyut2 ddi bhg ari2...urut    slalu dri situ smpai ke pusat
 
S111; cstmer akak dri sg ptani berusia 35th.Bkhwin 11th.Tiada     anak.Piriod cikit2 dan pnah tjdi slama 2th dia langsung tiada piriod     malah lately ni da hampir 3 th da x piriod.Belia bminat nk cba  JSD..So    bleh ke akak sarankan dia ambil 1 set sbb lately ni jgak  faraj dia da    mula gatal2 sangat.
J; saya ambk pengantin dara.mula2 jd agen,pas2 susuk kekal     dara.seperti dalam gambr haritu..susuk 2 xkuar sdiri.sb da bsa dr saiz     biasa..ada kuar cairan coklat,bkn darah.mula2 tu,da kuarkan kekal     dara.xda kuar ape pun.skrg ni jamu aku dara.kuar smua benda yg ada dalam     put2 2.dgn bau darah yg nk muntah kalo tbau..elok sgt ambk     set...cube,jgn xcube.xpna jumpa jamu yg mcm ni power.hehe
 
S110; boleh ke prmpuan yg nak berkahwin amik jamu aku dara ... walaupun xde masalah
J; bole la amik jamu aku dara 1 biji pg tiap pg... low dose...supaya bdan ringan dan bertenaga..
 
S109; cust ni pagi ambil ubt diet klinik sbb obes, Mlm ambil pil nona roguy sbb buasir.. Kalau dia nk amal JAD boleh ke kalau jarakkn 2jam? Mslh keputihan kronik+kegatalan+ms. V tersengih n lmbt best kne ddk atas utk mendayung bru puas..
J; boleh jarak kan 2 jam. pastu bagi dia clear bahagian dalam... pakai 1 set la.. better..
 
S108; psl jamu susuk pngantin tu btul ke..? sy de mslh pyed..xhenti2 tp skit2..tgk testi cm bes je..tp tkt nk amik sb tkt nt xleh prgnt lak..leh bgtau jjur x..bende ni ok ke x...?
J; Pastinya ok..dan ianya bkn dongegan semata2..dik oii..mgandung @     tidak itu smua bgantung pd Allah..yg penting kta selesaikan krumitan     kdalaman dulu...
 
S107;  customer nie ade masalah rahim jatuh     dah g urut tp bl bt keje berat rahim tu turun blk..bl nak bg naik die    bt  sendiri je...masalah skrang die dah jd mudah allegik bl silap mkn    habis  muka badan jd gatal2.doc suruh die berenti mkn semua ubat...jd    die nak  cb jamu nie blh ker?
J; boleh..suh dia makan aku dra secara konsistem.. urut sama rahim dia kasi naik balik..
 
S106; cmne guna masker vagina ek...celup masa n sapu masa kering or basah..
J; masa kering dear..kdg2 time kluar nk p kje tu kn kita p toilet    dulu..pas cuci,trus je kasi bedak..pastu trus kluar p kje..haish,ingt    muke i je bedak?pipi bwh pun bedak ok.
 
S105; nak tanya, bulan dec lepas baru pakai set iucd yg baru setelah buka set yg lama, product yg mana sesuai tuk sy guna? 
J; AKU DARA N MASKER. insert2 tak boleh.
 
S104; salam pakai iud da 4 bln ..x blh kan pkai pgantin dara n kekal dara..so kalu kasi jamu aku dara n masker bleh kan..
J; 4 bulan still boleh bleeding kalau terusik
 
S103; selalu kencing pedih after bersama...tp faraj     xkering..die tnya mcm die bleh makan jamu yg mana. Dia ada mkn pil     maharani n pati delima..
J; Pda pendapat mmy la, mmy penah jdi mcm ni mse ambil produk jamu     lain.. Produk tu buat mmy pny ms. V kering smpi pedih mse buang air     kecil. Mmy terus berhenti produk tu so problem solve.. So kalau dia nk     ambil produk hani suh dia berhenti suplemen yg dia ambil skrg.. Pati     delima tu ok lgi tp jarakkn pengambilan..leh amek Aku dara n masker..
 
S102; Susuk dara & Masker Vagina tu org pregnant boleh guna tak ?
J; masker blh,sapu luar je...susuk dara xblh la yunk.kang gugur lak.
 
S101; cust lps bersalin..baby 8bln..n x BF..tanya ngapa kat bhg miss v rasa x selesa n mcm ada angin keluar2...nk bg apa yg sesuai..
J; salunya orang mcm ni faraj dia longgar sangat2...pastu air     banyak...mcm air paip bila kita buka. air menderu keluar pastu ada     sangkut2 then tersembur kan. mcm tu juga faraj kita...‎1- elakkan makan     sejuk2 dan berair...makanan frozen, tembikai, air batu..mcm tu semua    tak  mahu makan. air kelapa pon tak mo...boleh guna pengantin dara.    pastu  maintain dgn aku dara n masker...settle masalah kentut2 kat    faraj. nnti  dia kentut kat bontot balik.
 
S100; makan abe gagoh boleh menghilangkan sakit pinggang dn lenguh2 tak pd cstomer lelaki..??
J; boleh.....terbukti.
 
S99; Nk tnye... Member saye x prnah dtg bulan dh setahun     lebih.. Boleh mkn aku dara x.. Anak die paling kecil 2 tahun x mnyusu     bdn lagi
J; Boleh.. Try satu set..
 
S98; cstomer dh lama x datang haid.. nk suh dia guna pengantin dulu ke aku dara dulu ye..nk kasi periot dia keluar...
J; kalau dah kawin.. rasanya pengantin dulu.. sebab kita nak    keluarkan yg sumbat2 n kotoran yg melekat di dinding rahim yg mungkin    jadi faktor haid tak keluar.. then baru amik JAD... if dah kawin lah..    hrmmm
 
S97; nak tye ni.. cstmr ade amik vit utk bsrkan payu     dara..Ingredients L-Glutathione -1000mg Phytoestrogen -100mg Placenta     Extract - 50mg Collagen -200mg Berry mix -200mg Vitamin C - 200mg     Vitamin E -50mg Tripala - 100mg Cranberry Extract -100mg Bilberry     extract -100mg...bole ke amik JSD?
J; wah bagus ni..ini utk cantikkan kulit... boleh jarak kan 2     jam....L- Glutathione - bahan pemutih kulit lebih power dari collagen n     paling mahal dalam pasaran. Placenta - mencantikkan kulit, semua utk     kulit la..
 
S96; Saya baru 4 bulan deliver baby...sekarang masih menyusukan baby...Saya nak cuba produk ni untuk betulkan period... saya tak de keputihan.... tapi period saya memang tak ok dari dulu lagi... setiap kali kalau nak baby , saya kena makan hormon. Disamping nak elokkan dalam dan ketatkan..Tapi jamu tu saya boleh makan ke sebab saya menyusukan baby? Boleh tak syorkan yang mana satu yang patut saya makan...Sebab hubby saya ada komplain saya punya dah longgar..
J; Utk sementara pakai la susuk kekal dara bila bb dh 6mnth++ boleh la cbe yg lain..
 
S95; saya kerap mengalami kencing kotor sehingga air kencing     berdarah . mungkin jamu susuk pengantin boleh membantu serba sedikit d     samping merawat keputihan yg sy alami . lagi satu ,     saya sedang berusaha untuk hamil . sudah 3thn berkahwin dan pernah     d&c . sekarang sedang menjalani rawatan kesuburan dan hasil  daripada    pemeriksaan doctor saya & suami tidak mempunyai apa2  masalah .    adakah jamu ini boleh membantu ?
J; suggest dia guna JPD utk cuci rahim n amlkan JAD .... pastikan dia     tdk ambik ubat dr hospital....klau mkn ubt hosp, suruh cust tu    habiskan  dlu....tak boleh campur dear...stiap ubt ada dosage....so, jgn    skali2  cmpur dgn jamu ni sbb rempah jamu ni sgt kaw...
 
S94; sy dh 2 x mgalmi keguguran..yg pertama thn 2010 gugur pd    kndgn 2 bulan stgh..thn 2011 pd kndungan 4 bulan..dh lama kawin n mmg    inginkan zuriat..blh syorkan ke jamu mana yg sesuai?...n pasal jamu    insert tu sy xphm sikit blh explain?..n satu lagi panas x jamu ni sb  bdn   sy xtahan panas akan naik ruam panas..tq
J; JPD.. continue JAD
 
S93; mcm ne ye klu yg rahim tesumbat lih ke mkn ni sbb sy dah     wat pebedahan tiup rahim tesumbat sbb tu nk mengandung payah tp bila     cik sekali lg g pakar doctor kata rahim sy tesumbat lg wlu pun dah     dibersihkan masa pebedahan x sampai 3 bln tesumbat lg...saya suggest 1setok x?
J; tak boleh. habis pantang. org keguguran lebih sakit cedera parah     dari yang bersalin normal. just imagine..org bersalin normal seperti     buah yg masak jatuh. org keguguran seperti putik buah yg muda dipaksa     petik...
 
S92; saya skrg tgah dlm rawatan bepantang yakni sy bawu sdh     menjalani operation buang tumor kat breast. so kalu amik medicine mst   sy   x bole mkn jamu kan sbb nati becampo. so bila waktu yg baik sy try    jamu  ni sbb sy teringin nk try sbb sy ni insyaallah nak kawen  oktober   nati  tp dlm masa yg sama mengalami keputihan yg sgt manyak  setelah  abis   period.
J; skrg pakai masker boleh la.... satu2 dulu ye..sok dah baik baru makan aku dara
 
S91; ada cust nie sedang dalam pantang dan menyusukan anak.. jamu ape paling2 sesuai selain masker dan JAD??
J; masker saja..lps pantang 45 ari br blh mkn jamu...Paling baik mkn jamu klu baby sdh lebih 6 bulan ya....
 
S90; cstmr nie faraj dia kering sgt2, apabila nk bersama pon rasa sakit. tolong ye suggest apa yg sesuai.
J; stop ambil ape2 jamu selama sebulan..biar rest..lepastu bole start amik JPD,JAD,MV..kasi kluar roadblock..
 
S89; ada cust de prob keputihan,period ok,masa bersama selalu melecet,nk try jamu,,jamu apa sesuai
J; dah kawen ke belum customer tu?kalo xkawen lg aku dara la..kalo dh    kawen..guna JPD dlu..then aku dara..:) make sure dia xde mkn ape2  jamu   k..kalo ade rest 1bulan dari ape2 jamu..
 
S88; Ibu sy ada penyakit atau tombong.(x pasti     ejaannya).kadangkala ia keluar n kadangkala ia masuk ke dlm.baru baru ni     dia keluar darah di kemaluan.apa yg perlu dia lakukakn?
J; tombong keluar. 1st jumpa tukang urut. suh urut naikkan. urut     seminggu 3 kali. sebulan tak boleh berhenti. utk memastikan rahim tu     betol2 balik ke tempatnya ( menangis lah meraung2 time urut tu ye)     selepas 2 minggu urut MAKAN AKU DARA 2 biji pagi 2 biji malam. tak boleh     berhenti selama 3 bulan. TINDAK BALAS MEMANG SAKIT pon boleh  menangis    meraung2. demam, sengal, sakit di ari2. kencing sepatutnya  lawas. ada    rembesan air kecil ketika proses pengecutan. so kena pakai  panty  liner   la. minum air masak banyak. elakkan makan sejuk2 n  berminyak.  Tombong tu   sbnrnya rahim yg dah terkeluar.
 
S87; Ada member nie nk sgt2 mengandung usia perkahwinan dh 6     thn x de masalah ape2 keputihan ke apa ker.. check speciallist kata   dia   normal okey cuma si hubby nyer punya sperm low . so, i suggest tuk    hubby  Abe Gagah Ok x ? utk isterinyer plak x de masalah nk bg ke x   ye..   ermm..
J; abe gagoh.. yg pempuan pun bole bg pengntin.. bila isteri bersih br menjadi
 
S86; KALAU MAKAN UBAT ALERGIC.UBT HPTAL PUNYE.BOLE KE AMBK JSD NI?
J; jarakkan 2 jam...
 
S85; kalau period xok, darah keluar sntiasa smpi sebln lebih nk bg guna jamu apa yer??
J; pengantin dan aku dara
 
S84; saya ada baca u tulis, orang yang faraj nya kering semasa bersama suami tak boleh guna jamu ni...saya ada masalah tu...saya susah nak basah bila bersama suami...x tau kenapa.. x feel la kot...lps tu bila selesai bersama sy selalu sakit pd kawasan ari-ari dan rahim...kalau nk cite masalah keputihan plak smpi esok menaip x abis...mmg teruk... kdg2 bukan setakat putih, kuning hijau pun smua nak keluar...masa sy mengandung tahun lepas lg la teruk...keputihan sehingga mengalami kegatalan yg amat dasyat...sampai 2 kali doktor masukkan tah apa-apa bijik ubat x tau ler...org lain bunga cantik pinkish2 bunga saya tu bukan lagi coklat, dh nk hitam sebab parut2 gatal...dah gatalkan garu sedap la...x tau kat mana nak pandang dah...bila baca pasal produk u ni sy rs mcm nk cuba...tapi mslh kering tu mcm mana ye...sy bukan nak try sbb nk stim lebih pun tapi lebih kepada nk jaga rahim sy...harap produk ni boleh tolong sy...
J-A; Satu set lengkap.coz utk pembersihan dahulu...atau mulakan     dengan JSD kemudian produk yang lain kalau budget kurang mencukupi...
J-B; kekeringan berlaku kerana - bila saluran mulut rahim tersumbat.     atau pangkal rahim berkerak. bila syahwat naik, air mazi keluar tapi     tidak dapat mengalir kelaluan faraj kerana: LALUAN FARAJ KERING DI     SEBABKAN PENGAMBILAN JAMU PERAPAT tanpa rempah mencairkan lendir. INI     BERLAKU KEBANYAKKAN PENGELUARAN MODEN MENGGUNAKAN MANJAKANI ATAU KACIP     PATIMAH SEMATA2 di dalam penghasilan JAMU RAPAT dalam mana2 produk     dipasaran MALAYSIA DAN INDONESIA. kenapa jadi begini: 1) kos yg murah     dan dijual dgn murah termasuk kehebatan packaging dan kos2  pengeluaran    kilang mesin. 2)Permintaan pasaran dimana mahu makan jamu  untuk ketat    semata2 tanpa mahu pening kepala dan panas kerana takut  tindak balas    keguguran rambut atau sebagainya. PENGHASILAN JAMU YG  SEBENAR ADALAH    MEMBERSIHKAN DALAMAN RAHIM DARI TERSUMBAT DENGAN  KERAK2 LENDIR. dan    autometik FARAJ MENJADI SEMPIT. ITULAH JAMU  SEBENARNYA. ZAMAN SEKARANG    RAHIM WANITA MENDAPAT KANSER PANGKAL RAHIM  kebanyakkan doktor    menyalahkan JAMU KERANA PANGKAL RAHIM TERSUMBAT  DENGAN KOTORAN. IYA MMG    BENAR. sbb jamu tersebut tidak dapat membantu  membersihkan dalaman    SEPERTI JAMU AKU DARA dan produk2 SUSUK DARA  berfungsi.
• berhenti daripada makan mana2 jamu untuk tempoh 30 hari.
• mulakan dengan JAMU SUSUK DARA " rahsia pengantin" biarkan selama 1 MINGGU
• akan ada tindak balas denyutan atau sedikit kesakitan kerana     serapan rempah terhadap KERAK2 KERING DI MULUT RAHIM ATAU PANGKAL RAHIM.
• Then KELUARKAN BALIK HERBA TERSEBUT.
• MAKAN JAMU AKU DARA 2 BIJI PAGI 2 BIJI MALAM.
• N LAKUKAN KEMBALI PENCUCIAN DENGAN JAMU SUSUK DARA " Rahsia pengantin"
• insyaallah dalam tempoh rawatan akan ada rasa sikit tindak balas. n     mohon bersabar. bila bersih setiap kali bersama air mazi akan turun     terus ke dinding faraj. n pelincir original will comeback     normal..insyaallah - selamat berikhtiar -
 
S83; ada cust.ni bminat nk pakai pduk kite ni..masalah dia    buasir,nk anak..sebelum ni ada gak try pakai jamu yng jenis insert ni    (jamu perawan).tp terus piyed..skunk dia d benti...da 2 bln stop da..so    Kawan....pls..boleh saya cdangkan pgantin dara
J; Bolehhh.
 
S82; customer ade masalah jantung tak brapa elok dan paru2 x kuat blh ke ambik jamu susuk nie
J; baik tak payah..takut badan terkejut jantung bole mnjadi lemah
 
S81; sy bleeding 3 bln.. x henti2.. jmpa doktor sakit puan     swasta.. dia confirm ada fibroid.. refer pakar kt hosp kjaan.. dr kata     rahim ok.. cuma dr nk buat thorougly kanser serviks plak.. buat pap     smear bila period dh stop.. mgu ni akan dpt report.. sbb mgu depan  pakar    nk tgk report kut2 sy free from kanser.. period sy dh bhenti  lama dh    selepas 2 bulan mkn ubt hosp.. Boleh ke sy ambik jamu  pengantin? masa    jmpa dr swasta dr check saiz fibroid 2.8cm.
J-A; biar doc sahkan dulu apa yg x kena ... kalau ada kanser x leh gunalah...
J-B; ok..... 1st boleh ambil AKU DARA. konsisten tak boleh tinggal     sampai dia datang piyed 2 biji pagi 2 biji malam. kalau dia betol2  tahan    dgn tindak balas. ( tempoh rawatan 3 bulan dgn aku dara ) jika  dia    ragu2 atau tak tahan sakit better tak payah. sbb darah beku yg  melekat    dgn tisu di faraj atau rahim take time nak tanggal. n maybe  dia akan    rasa panas n demam..sehingga benda tu keluar.
 
S80; Sy dh setahun lebih kawin tp tkde anak lg. Period sy tk     regular. Pastu bila sy bersama dgn suami air mani dia akan keluar    semula  sbb dia kata mcm ada benda block kat vagina sy tu.
J; normal je tuh...Slh satu petua utk dptkan anak,n taknak bg air     mani meleleh,lps bersama baring mengiring kiri atau kanan utk satu     jangka ms.jgn trs bgn p cuci.barulah benih berenang2 n mudah     bercantum...
 
S79; i cucuk dipo every 3 month...baru 2 kali cucuk...the     probs is peyed x kuar darah,just cekelat yg basah&byk(abis     pantyliner yg tebal sket tu) & lama tau...hari tu pas 1 cucuk peyed     cekelat tu almost 2 mth :-Boleh ke pakai product JSD?
J; boleh.. sy pun ambik injection tu.. sis hani kate boleh
 
S78; kalau gune susuk kekal dara tu hbs sepeket da xde keputihan lg ke?
J; depends pada teruknya keputihan dia tu..kalau still xilang..trus pakai sampai kurang..biasanya satu peket dah cukup
 
S77; sy nk ty.....2thn lpas sy ada cyst dn dh dibuang smsa    bersalin...tp org kata cyst akan ada blik..pastu period sy plk tidak    teratur...
J; bole guna 1 set, mulakan dgn JPD then aku dara
 
S76; ada cust umur 40 nk try jamu ni...nk suggest apa     yer.pastu die tanya step nk amik yg mana dulu...xde masalah ..cme nk     rapat je.mklumla dah berumur n dah beranak pinak...
J; guna la kekal dara..
 
S75; kalau da monopos bole mkn jamu aku dara ke???
J; bergantung..pada tuan punya bdn.. bole cuba low dose dulu.. dan     kena minum air byk2.. sbb klu dah stop bdn panas = mkn jamu lagi  panas..    tapi klu kerap minum air .. bole..jer
 
S74; adik die ad mslh period xteratur tp umur xsampai     18thn... kire dr form 1 smpi form 5.. xsmpi 15 kali die period.. any     advise..? blh ke die mkn JAD..?
J; Blh
 
S73; Klu amik injection perancang keluarga leh amik ker jamu kite nie
J; injection bole ambil yunk.
 
S72; Ade customer nie pm dia ckap `takde masalah ape pun...     saje nak try... sekarang ni mmg makan jamu... MAB untuk famili     planning... saje nak try je....' pastu `dia ckap takla... saje je nak     bersihkan... masa bersalin aritu operate.... so takleh tungku  sangat....    tu yang nak try jamu-jamu ni...' Jd ape yg saye nk syorkan  jamu kat    dia.... dia ckp xde masalah longgar mase bersama...
J; mula2 dia kena stop makan jamu lain dulu...lepas sebulan boleh     guna pengantin untuk pembersihan..seterusnya boleh amalkan jamu aku dara     dan masker vagina..x boleh campur2 jamu..karang overdose...
 
S71; Umur dah nak masuk 40, dah nearly 1 year x period, doc     kata dah pra-menopous, tp sintom2 nak period every month other, la ni     doc bg mkn obat utk keluarkan period, tp dah stop mkn, blh ke try mkn     jamu nie? Doc ada bg saranan try mkn jamu, tp x tau apa yg bkesan..
J; amik jamu rahsia pengantin dara,jamu aku dara ngan masker tu utk hilangkan kegatalan nanti
 
S70; klau ade keputihan dn period dh lame x dtg boleh guna ke    sy bru kawen blum setahun lg.. n bru2 nie doc ade mengesahkn sy ade    cyst boleh guna ke produk yg u jual nie
J; ada cyst xblh ambk..
 
S69; cust sy ade msalah period x teratur n dia skrg tgh usaha     utk pregnant ag..sy syorkn 1 set tp dia nk try jamu pengantin n jamu     aku dara, leh x? 1 ag, dia tnye, brape lame dia ptut consume JPD n   JAD? 
J; yup..ambi 1 set..JPD tu untk treatment 3 bln sekali..JAD ambik     after 1 botol JPD abis..2 biji pagi,2 biji mlm..but make sure sblm dia     ambi JPD dia x kering ketika "bersama"...
 
S68; Pembedhan bersalin selepas 4thn blh ke kite syorkn 1set.. sbb die ad mslh period yg xtertur smpi 6bln xdtg...
J; boleh.. kalau dlm pantang pun, selepas 45 hari kita dh boleh kasi guna..Pastikan xmakan jamu ape2..boleh ambik 1 set..
 
S67; salam..akak ni dah 11 tahun kawin n punya 5 anak dgn yng    bongsu baru umur nak masuk 4 bulan.....setelah baca testimoni2 yang   ada  teringin gak nak mencuba produk u nih....masalahnya tak tahu nak   mula  yang mana satu dulu....so, bole tak u suggest apa yang perlu makan   dulu n  second and next and makan yang untuk maintain...sekrang makan   jamu mak  dara tapi still ada 2 botol yang belum habis....bole ke makan   jamu u dgn  jamu yang lain?.....masalah dalaman tak la besar sangat  cuma  lately ni  perasan keputihan agak kerap n hubby agak lambat   climax..tatau masalah  dia punca dia ke atau sebab mende kita dah kureng   syiok..kadang2 sampai  ke sudah dia tak dapat climax(tak terpancut air   mani) menyebabkan kita  pun jadi boring lama-lama...tq
J; mula2 sekali berhenti pengunaan jamu lain.. rest untuk sebulan..    baru boleh ambik ssk dara. pastikan kalau dia menyussu.. anak dia dh    mula makan mkanan lain atau 6 bulan keatas.. x nak nnti baby dia cirit    birit..
 
S66; kwn sya prnh ada febroid kt dlm perut dan pernh d     operate 3 thn dulu,dktr dpt mengeluarkan ketulan sebsr kepala Budak siap     ada ngan bulu,ada pengamal perubatan trdiosional ckp dia ada  terkenal    ilmu guna2,semlm dia ada berjmpa saya dan mengata kan  febroid  menyerang   lg..jd ada ke prdct ajaib ni blh membntu(JSD)..TQ
J-A; jamu aku dara.. tp seeloknya dpt kelulusan Honeydew Hanni     dululah.. sebab tindakbalas ni agak menyakitkan bg yg ada masalah cm     cyst tu. takut dia x dpt tahan..
J-B; ‎1st - tinggalkan air batu lansung tinggal never look back again     boleh? 2nd - minum air suam atau mineral * u sepatutnya berpeluh,     kencing dgn lawas, n semua alien keluar. - tolong tinggalkan air  kelapa.    jangan makan benda sejuk2 ketika rawatan seperti tembikai,  makanan    dalam peti ais. jgn jadikan antibodi u confius. hanya u yang  boleh    tolong diri u sendiri.
 
S65; nak tny ada client tny dia baru bersalin 6 bulan secara c-sec, skang baru pakai iud, boleh guna JPD tak?
J; pakai iud kurang setahun xboleh..tkut tercabut.. lepas setahun boleh..
 
S64; Saya dh kawin 4 tahun... tp tak de anak... period mmg     tiap22 bulan on time... cuma sy ada mslh keputihan... pernah gak keluar     mcm ketul22 keputihan tu... terfikir gak nak cari produk untuk cuci     bahagian sulit dan rahim... mungkin salah satu faktor susah nak     pregnant...
J; roadblock tu..... sakit tu tindak balas. bagi dia guna 1 set.. la kalau dia tak pernah makan jamu..
 
S63; kalau perempuan penah terlanjur dan nk bertaubat sbb dah     kne tinggal nk bg jamu apa yer.nk bg kasi rapat balik..kita boleh     tolong tak org mcm ni
J; pengantin dara lah dear. :-) boleh mnggaburi malam pertama nnti...guna 24 jam sebelom nikah.
 
S62; salam dear ada cust tanya nak makan jamu apa utk dapatkan baby ...
J; bole cuba 1set..tujuan pertama utk pembersihan rahim..bila rahim bersih&sihat,mudah utk sperma disenyawakan..;)
 
S61; Ada yg tanya, lau org ada vaginal prolapse boleh tak naik balik kalau guna set susuk dara?
J-A; peranakan turun kan??..boleh guna aku dara disamping kena buat urutan menaik biar rahim tu kembali ke kedudukan asalnya..
J-B; suh dia rapatkan balik put put dia. kecutkan rahim. pastu pergi     sengkak. then bila makan aku dara mmg ada tindak balas sengkak tu  kita    boleh buat sendiri. bila kita rasa seketul kat ari2. tarik naik  ke    pusat.
J-C; suruh dia makan aku dara dulu...kalau bg dia 1 set. saya risau     dia menangis dgn tindak balas yg menyakitkan. jgn bg dia  terkejut..bagi    dia makan 2 biji pagi 2 biji malam.
 
S60; customer nie ank dara, die nk try jamu nie tp die kne     mkn ubt doktor hosppital sbb usus terbuka.. blh ke amik jamu aku     dara+masker..?
J; Utk mslh usus,dia dlm rawatan tu dear..abiskn ubt doc dlu..utk masker xde prob..
 
S59; masalah keputihan yg agk serius jgk n berbau jamu mn yg sesuai ??
J; dh kwen ke blum... klu dh kwen kena pakai susuk kekal dara... @ 1     set... klu x kawen lg mkn jamu aku dara sja....cara permknan n cara   jga   pon kena btul...
 
S58;  just nk tanyer..........org yg rahim x kuat (disahkn     oleh dr o&g) boleh mum ker jsd nie.......dia nk preggy, x     boleh...sbb dr kate rahim x kuat....gugur 2x dh...kalo x silap......
J; aku dara
 
S57; sy dah baca tentang susuk dara tu...mmm trs mcm nk     cuba...sy ade masalah fibroit luar rahim skrg,doctor suggest kne op utk     buang fibroit tu tp di sebabkn xde kesan sampingan seperti haid     brpanjangan,sakit d sebagainye sy nk cuba cara tradisional dlu...susuk     dara nie dpt membantu x kak utk kes mcm nie??? sy mmg nk cuba produk   nie
J; takleh guna produk ni selagi ada fibroid...
 
S56; jamu ni leh kuruskan badan x? kalu campur2 ngn ubat kurus, leh ke?
J; Jamu khusus utk dlman.. Kalau mkn ubat kurus make sure lepas sejam    bru amik jamu..JAD insyaallah membantu sbb memecahkan lemak...dan    melawaskan...if badan naik pun cantik je sbb xmenggeleber..but make sure    jgn amalkan minuman berais..
 
S55; cust ada cyst tp dia check up tu tahun lps..so skrg dia     tak tau cyst tu msh ada @ tak...sy suruh dia ambik satu set sbb dia   ada   keputihan skali...dia nak try 1 set..boleh ker?
J; if dia tahan dgn tindak balas pengantin, aku dara n masker the     best result. AKU DARA minta dia makan 2 biji pagi 2 biji malam. jgn     berhenti untuk 3 bulan ini. insyaallah cyst tu boleh pecah n turun as     apiyed. tapi sakit taw....*** makan ni tak boleh campur ponsten ( ubat     tahan sakit)
 
S54; cust rahim dah bengkak n advise frm Doc suruh cuci..tp     dia x nk..takut.. skg dok bledding xhenti.. n skg mkn jamu "xxx".. skg     nk cuba JSD plak?? 
J; kene stop mkn jamu XXX tu sebulan dlu..bg badan relax...baru leh amek JSD
 
S53; bersalin cara pembedahan, rahim mudah jatuh, slelau     kelaur lendir warna hitam kt miss V... dia x nak jamu yg blh     mengeringkan faraj...
J; rsenye susuk kekal dara bole
 
S52; custmer yg suda brkhwin..ini mslhnya.adakah patut sy     suggestkan 1 set atau ambil jsd dan jad shj? #mmg dri 1st start priot     got a prob..tp lum pnah wt chackup pun.. priot dtg xmnentu.. kputihan     kdang kla agak byk n kdang kla bbau.. sush ati jugk dwtnye..
J; ambik 1 set..biar dia cuci dalaman customer tue..Tertakluk kepada     customer tersebut, jika berkemampuan suggest ambil 1 set terus. Jika     tidak suruh beli secara berperingkat bermula dari JSD
 
S51; Baru2 ni sy mngalami keguguran pada mac lalu. Dan skrg    sy rasa x selesa kat kwsn v sbb mcm keluar lendir kadang putih dan    kadang cmpur merah dan bau kurang menyenangkan.. Apa produk yg awak dpt    cadangkan utk sy.
J; ermm, lepas 45 hari, boleh suggest one set untuk digunakan.. orang    gugur macam orang bersalin juga kalau tak silap saya.. badan masih    lemah lagi.. mungkin boleh suruh mulakan dengan jamu aku dara dulu...    dan make sure customer tak makan apa2 jamu dlm tempoh sebulan.. kena    free, pastu baru gunakan jamu susuk dara..
 
S50; saya ada masalah period x tetap..pastu ada biji kat     pintu faraj..doktor kata tu xde apa..saya dah buat pep smear..dah chek     semua..tapi bila bersama kadang2 pedih..xde air..susah nak naik     syahwat.. selalu nak bersama ambil masa lama utk ghairah..air pun     kurang..vagina berbau..selalu gatal kat bibir..
J; ambil set suh dia kuarkan dulu roadblok tu. tp kena tahan sikit     la. sbb dia dah kena jangkitan kuman tu sbb berbisul (     berjerawat)..ambil pengantin dulu...dah tu baru guna susuk dara. kena     pilih salah satu la...
 
S49; Salm nk tanya sal jamu susuk dara tu...saya ada mkn     supplement n jamu...bila mkn jmu ni period jadi 2 kali sebulAn...ada x     solution dia..huhu..
J; 1st stop salah satu. bg tempoh bertenang dulu kat sistem badan tu. baru mulakan balik.
 
S48; custemer ni ada cyst..tp nk pkai masker blh x.....
J; masker xde masalah nk pakai...sbb di luaran je..boleh pakai... :)
 
S47; antara ketiga-tiga jamu, yang mana bole hilangkan keputihan ye?
J; Aku dara ngan masker...masker bantu hilangkn rasa gatal kesan keputihan..
 
S46; org kencing manis boleh makan tak jamu ni.. kencing    manis pun tak tinggi la sgt.. dah normal.. tapi since dah makan ubat..    kena ambik la juga... camana err.. dia nk cuba pengantin dara tu.. 
J; Pd pndpt k emma x jdi masalah cma jarakkan pgambilan 1 @ 2 jam itu    sja..mungkin tindak bls tetap ada..itu pkara biasa..jamu kta ni tiad    pgawet...keaslian herba mmg bagus la
 
S45; Saya ada keputihan, basah bila bersama suami, sengugut     dan lepas 12 hari period ada keluar sedikit air darah nak kata period     pun bukan. dah 4 tahun dah...faraj gatal kadang-kadang dan berbau..nk suggest 1set tp ragu2 sbb dia kate ade darah,tp bkn period~~
J; the better is pengantin dulu. habis guna pengantin suh makan AKU     DARA 2 BIJI PAGI 2 BIJI MALAM . then sapu masker vagina. susuk kekal   tak   digalak. dah bersih baru boleh susuk kekal.
 
S44; cust umur 40an dah ambil JPD sekarang tengah ambil JAD     rasa sakit seperti senggugut di sebelah kiri setalah ambil     JAD...soalannya perlu teruskan makan atau kurangkan dos JAD
J; teruskan..itu tindak balas normal.
 
S43; akak nak sgt mengandung anak ke 2...tp masalahnyer     skang,akak baru gugur bulan 11 haritu...n baru 2 minggu lepas akak     berurut n mak bidan tu kata rahim akak ade bengkak sikit n jatuh...so,     haritu dia naikkan semula...n skang ni akak rasa akak macam byk     keputihan sgt n berbau sikit keputihan tu...pastu ari2 akak,berdenyut2     naper erk..?? akak sendiri xtau...
J; jamu aku dara boleh mengecutkan peranakan yg bengkak tuh..
 
S42; ok camni,so far sy mmg xde mslh..cuma dh sekolah sy mmg    period jenis lmbt..so mmg dh tak heran la..lmbt dlm 2mnggu je plg    lame..pastu akan kuar darah period yg byk mcm biasa la kan..ok,for ur    info,2thn lps sy penah "lekat" dan sy dah gugurkan..then start pd tu sy    mkn pil perancang..dan sy bru stop pil perancang bln 1 aritu..lps sy    stop,period sy lg byk la dr mkn ubat kan..bab mkn ubat mmg akan period    skit..so x jd mslh psl period..cuma skrg keputihan sy cam byk    skit..pastu kdg2 ada darah jugak kuar..tp x byk..sy pikir sbb benti ubat    tu..period n hormon sy x btl..aritu sy "bersama" lg..pastu ada darah    sikit la pada kondom tu..sy minta maaf sy cerita pd cik,tp sy nk cik    tau,adakah sesuai utk sy produk ni..sy risau sbnrnya..
J; kalau x sakit, n knowing perjalanan darah haid dia x lancar, maka    bila dia bersama (ngam habis period) ada la lekat darah kat kondom..   dia  rasa period xde mslh sbb dia da alami sejak sekolah, so dia da lali    wpun sebenarnya bende tu x normal .. blehla 1 set, sesuai utk dia  wpun   dia purpose nk rawat keputihan, irregular period dia pun  ter-rawat  juga  insyaAllah
 
S41; kalo customer ada pakai krim lumiglow (dia da setahun     keguguran), nak mkn jamu aku dara , boleh ker? lumiglow tu untuk sapu     bawah pusat smpai atas kemaluan.. sbb nak try pregnant
J; kalau rahim sehat saluran tu bersih air mani senang jer masuk insyaallah ada peluang tu.
 
S40; cust ni dah mkn jamu jenama lain..tp nk cuba gak guna susuk kekal dara saje..bole ke?
J; minta dia relax dulu. baru boleh on...
 
S39; kalau makan jamu ni sedikit sebanyak menyuburkan     rahim....so costumer tk mahu mengandung...boleh tak dia continue mkan     pil perancang?
J; Boleh tp jarakkan pgambilan 2 jam sebelum atau selps mkn jamu
 
S38; pantang larang bila da mkn abe gagoh?
J; x leh minum alcohol, x leh minum air kelapa, durian,air gas,ais..semo tu kena elak..
S; memang x bole mkn sekali JSD dgn jamu2 lain.. tapi berapa     lama gap bole mkn JSD.. cus dah 1 minggu x amik jamu lain tu.. so     suggest bila bole amik JSD.. perlu tunggu sebulan ker?
J; rest sebulan dulu baru ambik jsd.. kasi faraj dia rehat dari kesan2 jamu lain yg dia makan before..
 
S37; klu lepas pantang boleh tak makan jamu ni. baby dh 3bln    ++. baby breastfeeding mix susu botol. masa pantang makan sendayu   tinggi  (60dys kapsul). masa pregnant mengalami keputihan yg teruk. skrg   dh ok  sikit, kdg ada kdg x. jamu mana yg sesuai.
J; bole.. ambil 1set..sbb ur baby ade cmpur fm kn,kalo baby rase    panas sgt,u kurangkn dos jamu&lebihkn susu fm dari bf..tapi makesure    u mnum air masak dalam kuantiti yg byk..paling kurg 3liter sehari..
 
S36; org yg ikat peranakkan blh ke amalkan jamu nie
J; Boleh
 
S35; saya dah berkahwin dalam 4 tahun, tiada anak dan     sekarang usia 33 tahun. sering di badai keputihan dan period yang berat     walaupun jarang period. sekiranya saya period, saya terpaksa tukar  pad    dalam 6 - 8 pad sehari. sampai saya terpaksa makan ubat  berhentikan    haid. masalah bau tu jarang saya alami. tapi suami  kadang2 cakap gatal2    kalu bersama kadang2. kami ni bertemu sebulan  sekali atas sebab  tugas.   jadi dia akan bagitau kalau apa2 yang  terjadi sejurus selepas  bersama.   soalan saya, boleh ka saya amik jamu  ni??? saya memang lah  berharap ada   anak suatu hari nanti adakah jamu  ini akan mengganggu  saya dalam   mendapatkan zuriat?
J; boleh...dan dialu2kan
 
S34; Sy nak ty. Klau pregge 7 mggu,bleh x sy nak amek jamu2     akak 2... Mcm susuk dara. Sbb sy de msalah keputihan yg truk esp ms     ngandung?
J; hmmm...tak boleh. ambik masker jer boleh.
 
S33; Customer ni die amik alpha lipid ngn innershine... boleh x die makan jamu susuk ni....
J; ACTUALLY BOLEH DENGAN JARAKKAN 2 JAM. CUMA PENGAMBILAN DARIPADA     BAHAN HERBA @ JAMU KENA STOP DULU. KERANA WORRIED KANDUNGAN DALAM     PEMBUATAN JAMU TU BERTEMBUNG CONTOHNYA MANJAKANI DALAM SUSUK DARA +     MANJAKANI DALAM JENAMA LAIN. ITU YG MENGAKIBATKAN DOS BERLEBIHAN.
 
S32; kalau ambik pengantin dara je xpa without jamu aku dara    ok x??pastu nak tnya pengantin dara jarak pemakaian dia bpe    lame??masukkan habis yg sepuluh biji 2 nk guna set ke-2 jarak bape lama?
J; kalo xsalah saya,rasanya dalam 3 bulan kot...terpulang pada    masalah individu tu lah...Yg 10 biji tu,just insert 2 kapsul je n mkn    4biji sblm tido.dituruti 2 kapsul utk mlm berikutnya..Honeydew Hanni    saya guna seminggu sekali. depends la orang nak mcm mana. kalau dah    sempit sgt saya guna manja stick for back up.
 
S31; customer ni ada tekanan darah rendah. Seblm ni dia x     brani nk mkn apa2 jamu sebab katanya tiap kali dia mkn jamu dia jd sesak     nafas. Sesuai ke klau suggest jamu "Rahsia Pengantin" kt dia?
J; bole,kalo dia da pernah bersama..sy pun ade masalah tekanan darah     rendah..makesure dia minum air masak dlm kuantiti yg banyak..:)
 
S30; Saya nie nak tanya pasal susuk dara...sy dah sebulan     keguguran... sy dah cuci tapi doktor kata still ada lagi sikit belum     keluar... doktor kata nanti dia akan keluar sendiri dlm masa sebulan...     tapi sampai sekarang tak keluar lg... so jamu nie ok tak sy takut nak     guna...
J; jamu aku dara sesuai..rempah yg dia makan tu nnt boleh pecahkan     semua darah beku....suruh dia ambik 2 bj pg n 2 bj mlm....klau ada side     efect suruh dia kurangkan doz....
 
S29; cutmer sy btau tdi knp badan dye gatal2 start hari ke3 mkn aku dara..
J; berkemungkinan tindak bls yg positif,krana setiap individu deria     dan rsa tidak sama..ini normal...Mungkin sgala kekotoran yg ada bgitu   kt   dlm bertindak dgn cpat stelah pgambilan jamu aku dara...pemulihan   ini   adalah pkara biasa..
 
S28; sblm ni lenguh2 bdn.. sakit2 urat.. lps guna dr jism tu 4    kali.. o.k dah la yg dok sakit2 urat tu ...period x jln.. perut  buncit   semacam ajer"customer masih anak dara...adakah saya perlu  cadangkan  dia  makan jamu aku dara? "kliza ada ambik insulan utk cegah  kanser hr  tu..  lps tu period x jln.. tp time dia tu rasa laa mcm nak  period .. tp  x  kuar... sblm ni lenguh2 bdn.. sakit2 urat.. lps guna dr  jism tu 4  kali..  o.k dah la yg dok sakit2 urat tu ...period x jln..  perut buncit  semacam  ajer"
J; Jamu Aku Dara
 
S27; Boleh ke kalau makan jamu aku dara. Then minum coco     colagen plus (ccp) tu? Maksud sya, lepas beberapa jam minum ccp tu, then     makan jamu pulak. Atau guna krim lumiglow tu. Boleh guna dalam  sehari    yg sama ke?
J; boleh....
 
S26; kalau C-ZER pnah detect ade cyst tp kecil je, bole x amek jamu ni? die skrg tngah consume ubt doc sbb masalah tulang.
J; Yg ade cyst mmg x bole...
 
S25; assalamu'alaikum sis.. tertarik ngn produk jamu ni.. sy    umur 32 de masalah keputihan yg teruk & faraj yg kering ketika    bersama. sy keputihan sejak umur 16thn.. warna kehijauan.. sehingga    masuk universiti, sy d rawat d bhgn pakar sakit puan sbb period tak    teratur dn dlm masa yg sama mengalami keputihan yg teruk. sehinggakn    dok. sakit puan membuat ujian peps mear pd sy sdgkn pd masa e2 sy msh    belum berkahwin.. namun keputusan peps mear menunjukkn tiada sebarang    jangkitan. pd tahun 2006 sekali lg sy membuat ujian peps mear stlh    setahun berkahwin krn penyakit keputihan tp result tetap sama tiada    jangkitan kuman. dah bermacam2 ubat yg sy gunakan. flygl (metronidazole    200gm sehingga 400gm) tp tetap x berjaya menghilangkan penyakit    keputihan sy ni.. jamu dh bermcm jenis & brand yg sy try tp xda 1 pn    yg berkesan.. lg 1, masa wat hubungan keadaan V sy sgt2 kering hingga    rasa sakit selepas bersama. tp yg pelikY masa amik ubat perancang,    keputihan sy hilang.. selepas bercerai sy berhenti amik pil perancang..    masa 2 keputihan dtg blk & semakin teruk.. kadang seperti tisu    hancur tp xda rasa gatal.. cuma x selesa sgt2 sbb bau busuk teramat sgt.    kwn suh sy amik ubat homeopati, lepas mkn ubat 2 keputihan dh kurang    sikit( keputihan mcm tisu basah 2 dh xda) tp bau tetap ada.. tp sbb    kesan lama sgt so sy bertukar ke HPA herb.. klu blh sy nak cepat sembuh    sbb xlama lg sy akn melangsungkn perkahwinan kali ke-2.. amik HPA ni   xda  perubahan.. keputihan still ada mcm susu dn kadangkala mcm cecair    jernih (mcm terkucil) tp busuk sgt2x.. plzz sis.. apa sbnrY mslh sy (dh    bermcm ikhtiar sy buat tp mash x berkesan) then tlg suggest tuk sy,    produk yg sesuai tuk sy amik..
J; guna 1 set lah..keputihan dia teruk sgtkan bila baca tu..hani ada    cakap kan kering boleh guna ssk pengantin..sebab nk keluarkan rodblok    kat dlm tu.. lepas rodblok dh x de barulah air boleh keluar dan air  luar   pun mudah masuk. hehe. cuma dia kena tahan sakitla sikit..
 
S24; klu ada darah tinggi yg serius bokeh mkn ka?..darah     tinggi akak 220atas dan180 bawah..akak sekarang under medication..klu     boleh akak nak cuba 1 botol dulu.
J; darah tinggi serius xbole..panas jamu nih..
 
S23; Klo gatal2 kat bontot kena pki ape..lepas bersalin ANAK perempuan 5 thn terus gatal2 bontot
J; sapu je masker vagina kat bontot n kawasan yg sewaktu dengannya..     kalo buasir mgnkin pedih sikit.insyaallah ok...jgn takut mesti bole     berak punyer
 
S22; x pe ke sye mkn jamu aku dara cmpur dgn jus perawan skali??
J; kalau mkn jamu ssk dara ni xleh mkn ngn ape2 jamu lain... mkn ubt pun dgn air kosong..
 
S21; blh ke jamu pengantin dan jamu aku dara mkn dlm mse yg sme..?
J; Kna hbskan pengantin dara dulu 3 hr lps tu baru sambung aku dara..
 
S20; nk guna ssk pengantin. anak dah ada sorang. tp     setiapkali bersama, masa suami nk masukkan rasa ketat sgt, suami pun     cakap ketat pyh nk masuk.. tp faraj x kering.. saya pening sebab dia     kata sakit masa suami dia nk masukkan.. boleh ke guna ssk ni??
J; mkn aku dara je...kalau dah sempit sgt guna manja stick for back up.
 
S19; pengantin ni kene ulang mkan ke bile dah habis?
J; paling elok 3 bln sekali
 
S18; ad customer yg nak tau berapa gram utk makser powder tu    walaupun sy dah bg tau ia depends pd penggunaan kite.. sy bgtau  depends   on individu dan kalau pakai sekali je mungkin blh thn selama  seminggu   dan 2minggu.. tapi customer nie tetap nk tau jgk brpe gram  masker nie..
J; 3gram.
 
S17; dulu sy pernah bt pap smear n dktr ckp ada keradangan n     kemerahan..dktr dah bg antibiotik..skrg tak athu status penyakit tu   cam   mn,coz dah lama tak check..cuma sampai skrg sy msh fobia.sbb dulu   bila   bersama jer mst skt n pedih..sampai skrg fobia.skrg pun bila air   mazi   byk taklah rs pedih sgt,tp bila air kurang terasa perit n pedih   kat   sebelah kanan..blh ker sy guna produk ni??
J; Tak bole guna Jamu Susuk Dara
 
S16;  customer ni ade mslh rasa sakit bila bersama..dia xde     masalah kering,slalu basah..asyik kna jmpa doc..doc kata dalam dia     ok,xde luka..luka bersalin pun complete elok dah..tiapkali bersama nk     kna makan pain killer supaya xrasa sakit..mcmana kes ni ya? dia xpkai     iud..katanye sbelum pregnant dia ade prob cyst kt ovari,tp bila da     brsalin katanye cyst tu da pecah da..
J; Tak bole guna Jamu Susuk Dara
 
S15; bebudak yang dah datg bulan tu boleh ker makan jamu anak dara? budak form three
J; tunggu besar sikit la... form 3 bagi guna masker jer..
 
S14; customer ni selalu gatal2 kat bhgian tut terutamanya     slps brsma suami....dia berusia 50 tahun....mana 1 yg bsesuai utk dia?     dia kata dia dah putus haid
J; bg masker.... pastu susuk kekal
 
S13; dia tak der anak lg. Period setahun dah tak kluar..pnh    makan makjun,period kluar tp bile stop darah tak kluar..lg satu bila    bersama suami, bhgian "tut-tut" sakit mcm melecet
J; tut2 melecet sbb kering rasenye..dia prnh mkn majun kn,so cam    Honeydew Hanni kata,ade roadblock tu...period pun xkluar kn..so kna guna    1set...kena buang roadblock dulu...sakit ketika proses tu. boleh    menangis mcm nak beranak. besok rodblock dah kuar.. masalah kekeringan    tu hilang..
 
S12; klau ank dara umur 16 tahun yg ada mslh period blh tak ambk jamu ni?
J; blh ..jamu aku dara
 
S11; dh lama bnikah..taun ne masuk 5taun, belum punya zuriat     g, ada kputihan sikit, tidak le teruk, waktu haid tidak teratur,   tarikh   die asyik jalan tak fix, dulu penah ada cyst skarang dh tak ada   g, klu   haid darah die kuar ketul2 rasa2 apa yg sesuai?
J; Jamu pengantin dara n jamu aku dara
 
S10; de customer ni dtg bulan slalunya ok..cuma uzur kdg tu     2-3 ari je..yg problem, pas uzur tu bpe mggu, perut sakit giler..ada     lendir kuar tp x gtl n bau..cuma sakit je...jamu pe yg patut sy  syorkan    utk dia?
J; aku dara.....Rempah yang dimakan berfungsi memanaskan Rahim. Jadi     darah – darah beku atau lendir – lendir beku akan mencair dan akan     menitis dari mulut Rahim jatuh kedalam faraj. Perlahan – lahan lendir     dan cecair turun ke permukaan faraj...
 
S9; untk lelaki yg main tp xleh tahan lama.ada ubt x?hehe.
J; abe gagoh satu2nye..lau de masalah mkn 1/4 jer...
 
S8; kalo customer nk mkn jamu + produk yg dia mkn skrg ni     (Herbalife) boleh x? Dia nk mkn serentak? atau kene stop dlu dr makan     herbalife tu jika dia nk mkn jamu nie?
J;   kena jarakkan 2 jam
 
S7; lau makan pil hormon,ambk skali ngan jamu susuk ni..nk selang 2jam,atau stop dlu ambk pil hormon tu,.?
J; Bleh je.jarakkn 2jam..
 
S6; dia belum kawen..ade keputihan sikit2..tp dia br buat     operation mmbuang keputhan tu....tahun lepas...tapi penyakit tu msih     timbul lg.....penyakt nie dipanggil batholin cyst...boleh ke dia makan     jamu aku dara tu?
J; tak boleh amek jamu susuk dara. Cuma masker Vagina je
 
S5; Ada cust tya dia nak ngandung, dah byk mencuba tp x     berjaya. Period pulak tak regular. Kdg2 sampai 6 bln tak period. Kalo     period sebulan lamanya..
J; rasanya dia kene ambil 1set dulu utk cucikan dalaman
 
S4; kalo period bule mkn x? pas tu,ambe ni pkai implant,kalo     skali period 14 hri sederet..ade msalah x nk mknjamu ni? abe pn     offshore....
J; period bleh mkn jamu
 
S3; "sy berumur 48 tahun...dah jarang datang bulan...kadang2 miss V ada rasa gatal" .....mna 1 yg ptt dia ambik sis?
J; jamu aku dara+masker.
 
S2; Sy pakai implant utk cegah kehamilan..mslh sy time period dtg berlanjutan sampai 14 hr..ada tak jamu yg sesuai utk sy?
J; jamu aku dara...implan atau mana2 jenis perancang mmg mcm tu....
 
S1; memang perkara biasakan rasa denyutan tempat lepas    operate bg yg pernah mengandung luar rahim.. makan jamu aku dara dan    kdg2 rasa denyutan tempat bekas operate tu..operate bln 10 thun lepas    lagi..
J; ia...tindak balas bila rahim kembang.

0 comments:

Post a Comment