CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 25 December 2012

Senggugut punca sukar hamil ???

senggugut punca sukar hamil??? 

betul ker Ramai wanita yang dilaporkan mempunyai masalah sukar untuk hamil ialah kerana senggugut yang dialami itu begitu teruk...? hohhoh.. sebenarnya sengugut ni berpunca dari penyakit Endometriosis.. 

Endometriosis merupakan antara penyakit yang amat luar biasa dimana tisu dari selaput dalam rahim yang digelar endometrium telah tumbuh diluar rahim.

Endometriosis juga menyebabkan masalah ketidaksuburan. Ramai wanita yang tidak menyedari masalah ini wujud dalam tubuh mereka. Ini kerana, mereka hanya mendapati diri mereka sukar untuk hamil sedangkan masalah ketidaksuburan untuk berpunca daripada penyakit endometriosis. Ianya juga mungkin berlaku selepas wanita itu melahirkan anak pertama dan mereka sukar hamil untuk kali yang seterusnya.

Keguguran yang dialami oleh beberapa wanita juga ada kemungkinan disebabkan penyakit endometriosis. Ia selalunya dapat dikenalpasti apabila kehamilan gugur pada peringkat awal. Ianya terjadi kerana penyakit endometriosis menyebabkan gangguan pada hormon wanita. Tambahan pula, ia menimbulkan keadaan beracun yang boleh membunuh atau mengganggu pertumbuhan janin. Wanita yang mengalami masalah ini berkemungkinan boleh gugur berulang-kali.

Selain itu, kemandulan juga boleh berlaku kerana oleh penyakit endometriosis. Pelbagai fakta boleh diberikan antaranya ialah kilang ovum (benih wanita) menjadi rosak dan menghalangnya dari mengeluarkan benih. Kerosakan pada falopian tiub juga boleh berlaku dan menyebabkan sperma (benih lelaki) tidak bertemu dengan ovum. Dengan itu, proses persenyawaan tidak akan berlaku. Gangguan-gangguan hormon juga mungkin berlaku dan mengganggu kawalan kesuburan wanita.

Apa yang perlu diketahui lagi ialah, penyakit ini tidak boleh dibiarkan begitu sahaja. Ini kerana, jika wanita itu menghadapinya untuk jangka masa yang panjang, akan berlaku satu ketumbuhan yang dikenali sebagai ovarian cysts ataupun chocolate cysts apabila ‘darah kotor’ berkumpul.

----------------------------------------------------------

RAWATAN JSD

JAMU AKU DARA  RM48.00=40 BJ=2BJ PG =2BJ MLM
....................................................................................................
- yang ini kena makan selepas habis 3 hari susuk dara.
- yg ini kena makan 2 kapsul pagi. 2 kapsul malam
* merapatkan
* melancarkan darah
* memberi tenaga / hyperaktif / megurangkan penat badan
* buang angin
* meningkatkan nafsu syahwat
> FUNGSI RAWATAN RAHIM DARI DALAM SECARA SEMULAJADI
- MENGECUTKAN RAHIM
- MENGECUTKAN BATU MEROYAN
- MENEGANGKAN PAYUDARA
- MENEGANGKAN PONGGUNG


PM @ Wassap 019-217 5911

0 comments:

Post a Comment