CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 9 May 2013

JSD - Feminine Wash


Soalan:
saya dimaklumkan kita tidak digalakkan guna Feminine wash kan?
sebab ianya akan boleh membunuh bacteria baik utk miss V kita. so pertanyaan saya, knp prdouk ni ada jual FW?


Jawapan:
kebanyakkan FW di pasaran ada bahan yang irritant, yang boleh menimbulkan kerengsaan seperti pengggunaan sabun pada kawasan faraj, penggunaan sabun atau pelembut kain yang secara tidak sedar ia menjadi "irritant" ataupun penyebab kegatalan, atau apa-apa bahan untuk feminine wash.... pH normal faraj 3.8 - 4.3 (slightly acidic).. FW yg pH dia dlm range ni.. bole guna hari2.. kalau yg ikut stndard pH ni biasanya harga dia mahal.. bukan cikai punya.. FW susuk dara pH dia dlm range ni plus medicated.. so sgt sesuai utk wanita yg bermasalah keputihan.. wanita yg slalu keje kat luar, wanita yg slalu stress dimana2 faktor2 ini antara penyebab keputihan, dan kegatalan.. bole guna FW untuk merawat masalah dan ketidakselesaan mereka.. wanita yg tidak mempunyai masalah juga bole guna FW susuk dara sbg perlindungan dan mencegah kpd white discharge (keputihan), kegatalan, bau faraj dan jangkitan pada vagina.. Hani dah mention FW kita ni hampir takde sabun.. kalau ada sabun buih dia bnyk..

  
Ingat ye..xperlu tuang banyak2.. ia memang xberbuih mcm pencuci vagina yang lain..tapi ia berubat..
Yang dah berkahwin tu,cuci la dlam vagina anda..apa nk takut??? guna 1jari telunjuk yang halus dan comel tu..

~Mula2 tuang sikit kat tapak tangan..cuci keliling miss v, celah2 yang terselit tu, cuci sampai ke dubur, kemudian biar kejap.
~Kemudian tuang kat hujung jari telunjuk anda, dan mula godek2 lembut kat dalam vagina..TAHUKAH anda..keputihan yg ada dlm vagina anda akan bergentel dan mudah tarik keluar.. kemudian basahkan jari anda tu, dan bersihkan kembali dlm vagina dan luar2 semua tu..
~ Inilah yg kita perlu buat lepas habis peyed kan?? barulah yakin nk mandi wajib!

Soalan: Xpe ke masukan FW dlm vagina ni kak???

Jawapan: untuk FW JSD ni xpe, sbb Ph dia mmg slightly asid mmg ssuai ngan ph vagina,sbb tu bolehttps://www.facebook.com/MommyzyraJsdh guna setiap hari.. lagipun klau xberani nk cuci kat dlm tu setiap hari,buat la 3 hari sekali,tapi missv kat luarnya mesti cuci setiap hari ye!

#Tips....JANGAN sesekali anda menyembur air paip ke dlm vagina.. mgkin anda beranggapan bahawa ia membersihkan dlm vagina anda..TAPI anda SILAP!!! sebenarnya anda telah membuka ruang udara dlm vagina anda! ini boleh mengakibatkan berlakunya ruang udara dan menyebabkan berlakunya "kentut Vagina"
 https://www.facebook.com/MommyzyraJsd
sms@watsap@wechat@kakaotalk --> 016-2030535
 

0 comments:

Post a Comment