CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 5 December 2014

Testimoni 1 - Meruang


Testimoni dr pengedar JSD
Noor Syafura Zainal Abidin

sebelum kenal jsd memang saya xpernah tau apa itu meruang n pentingnya meruang..saya percaya ramai lagi wanita kat luar sana yang memang tak pernah tau teknik ini. Ada yang tau, tapi dah mindset kata ngeri, takut, geli..sedangkan dah bersuami dan beberapa kali melahirkan. Tapi masih takut dengan jari sendiri!!. Mungkin pendedahan kpd pentingnya aktiviti meruang ini kurang? atau mereka takut dengan result yg akan mereka dapat, contohnya keputihan terlalu banyak yg keluar? keputihan dah terlalu serius? so mereka ini takut nak terima hakikat kekurangan diri, sedangkan mereka sepatutnya bertindak merawat kekurangan tu.

Ada juga yang risau terlebih2 sebab banyak pendapat2 yang kurang menyokong aktiviti meruang..sedangkan Islam sendiri mengajar teknik ini utk kebersihan diri sebelum sah solat. Mungkin juga mereka x sedar yg jari sendiri sebenarnya lagi mudah nak dimasukkan ke dalam faraj berbanding alat suami? ya..saya juga pernah alami ketakutan yang entah apa2 ni satu masa dulu..tapi tu dulu...masa tu ilmu tentang penjagaan wanita terlalu cetek dan terlalu close minded ttg hal2 sebegini. Masa tu keputihan memang sangat banyak..tapi masih bole buat derkk..period pun susah nak datang..setahun ada la 2,3 kali je period. Sejak kenal apa itu meruang, macam mana nak guna produk2 jsd dgn betul, Alhamdulillah meruang tu dh jadi aktiviti setiap hari..lepas buang air, lepas mandi, lepas bersama, lepas period dah kering..dan hasilnya faraj bebas keputihan, mantap, ketat macam mula2 kawen dulu..

sooo, wanita di luar sana, jangan diabaikan teknik meruang ini! meruang bukan saja2 gatal nak masukkan jari ke dlm faraj..tapi ini soal kebersihan..pernah dengar x kisah nabi dulu yg wanita dibelit ular dan diseksa di dlm kubur sedangkan dia tak pernah mengabaikan solat nya? sebab apa? sebab dia xmenjaga kebersihan selepas berhadas..solatnya tidak diterima! anda masih nak menyimpan segala kotoran di dalam faraj sehingga berulat? sehingga menjadi barah? anda sanggup bergelumang dgn kebusukan faraj sendiri sehingga org lain turut terkesan? anda sanggup hidangkan kotoran2 faraj anda kepada suami tercinta?
fikir-fikirkan wahai wanita..


#meruang
#jamususukdara
#intimgelRM56

0 comments:

Post a Comment