CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 11 May 2015

Sessi Soal Jawab FIRMAX3 Bersama Doktor Hasrizan (PART 3)



Sambungan.....
PART 3

Q: nak tanya kalau guna fm3 as full face moisturizer boleh tak? Ada yg nak gantikan existing usual product dan just 100% guna fm3 sahaja instead. Please advice kalau no problem buat mcm ni. Or mungkin Ini lagi bagus? DOC: Boleh. Campur sedikit air dgn fm3 sblm sapu di muka.

Q: ada yg bertanya kenapa selepas minum Sm3 dan pakai Fm3 bahagian kepala dan muka kerap sangat berpeluh yg teramat. Adakah itu tanda berpenyakit atau apa?
DOC: Tu kesan fm3 menaikkan kadar metabolisma badan. Comporm dlm seminggu 2-3 kg turun. Sm3 minum lepas at least 2 minggu guna fm3.


Q: sbb ape cream dlm bentuk ml bukan dlm gram?
DOC: 1gm cream ni 1 ml. Isi di dalam 1 botol skrg 18 ml atau 18 gm. Ihsan dari company tambahan 3 gm lebih. Total boleh isi dalam botol krim tu 20 ml. Kalau isi penuh nanti melimpah.

Q: sy ada seorg teman yg punyai msalh jantung berlubang... fm3 dpt mmbntu?
DOC: InshaAllah boleh. Sapu di nadi leher n perut. Fm3 mencairkan darah dan menambah oksigen dln darah. Org jantung berlubang darah pekat dan kurang oksigen.

Q: tapi bgmna fm3 ni mbntu?? Psakit jntung brlubang ni bkn ke...jntungnya brlubang ke doctor??
DOC: Org tersebut akan lebih segar sebab darah lebih cair dan lebih byk oksigen. Bila sel badan lebih sihat InshaAllah lubang itu akan tertutup dgn sendiri nanti.

Q: adakah fm3 membantu menjarakkan kelahiran? bagaimana caranya? 
DOC: Fm3 menambah kesuburan kerana hormon distabilkan. Lebih senang dpt anak. Lebih berkualiti perhubungan sex. Pada perempuan yg haidnya normal. Minta cik abg pakai baju hujan kalau bersama antara hari ke 9 - 16. 8 hari tu. Hari 1 dikira pada hari turun darah. Ini cara kiraan mengelakkan hamil tk dirancang.

Q: Nk tya skit... Mak saudara sy ada minum Soulmax3 Plus n sapu fm3... Dia memg ada mslah sengugut lah, lpas minum n sapu, sengugut mkin sakit dari biasa n drah memg byk kuar n brketul2. Mcm mane sy nk bagi thu kat dia?
DOC: Yg sakit senggugut tu kesan fm3. Darah mmg lebih cair n byk. Kalau pendarahan lebih dari 5 hari org tu ada cysts/fibroid dan sdg dikeluarkan dari bdn. Jangkitan kuman minum Sm3 separuh sachet bancuh dlm air 1/2 liter.

Q: Adakah produk ini sesuai untuk penyakit thalasemia bagi kanak2 yang berumur 6bulan ketas?
DOC: Boleh bagi pesakit tu guna dahulu. Mmg membantu especially dari segi tenaga dan kelancaran darah. Sapu kat nadi leher dan perut

Q: nk tanya.umur 6th,jangkitan kuman,nk wt mcmmana?
DOC: Jangkitan kuman minum Sm3 separuh sachet bancuh dlm air 1/2 liter.

Q: klu baby br lahir smggu mghidap skt kurang darah putih dlm darah merah mcm ane nk rawat?
DOC: Baby bleh guna. Buat sapu kat perut. Jgn guna minyak panas. 

Q: nk tny klau masalah usus n darah xberenti keluar blh guna fm3? Kwn sy dh lama xleh buang air besar.. Kena mskkan ubt bru blh kluar... Darah pulak asyik keluar jer... Sampai x thu yg mane satu darah period..
DOC: Boleh bagi kawan tu guna fm3.

Q: setelah guna fm3,bila duduk bawah kipas,mata jd berair,mcmana doc? DOC: Mata berair tu kemungkinan org tu resdung. Sapu fm3 kat batang hidung jugak.

Q: klu baby br lahir smggu mghidap skt kurang darah putih dlm darah merah mcm ane nk rawat? Pnyakit tu nama G6PD. Utk baby yg ada pnyakit g6pd ni biasa ad kesan demam @ sbginya x sbb tkt btmbh beban skt dia? 
DOC: Baby g6pd tu bagi dia minum sm3 1 sachet bahagikan kepada 6 hari. Minta tlg update saya progress baby tersebut.

Q: Pg ni dh sapu Fm3 pd nadi Tangan Leher n perut to demam kuning (jaundis) msih tnggi.pg ni jg ad appointment dgn doc utk check up mslh baby tu.
DOC: Baby g6pd tu baru hari ni ke guna fm3? Kesan dlm masa seminggu ni. Mungkin akan jadi ruam pada kulit bayi tersebut kerana kesan pencucian hati. Najis jadi hitam. Badan lebih bertenaga. Kulit lebih berseri tk pucat.

Q: Ya doc. alhamdullillah.lps wt ck up td kuning turun dr 226.5 ke 183..mak dia pula rs skt kt tulang pipi belah kiri cam sakit gigi, pening..knp?
DOC: Kalau pening masa awal pakai sebab darah tinggi. Mungkin dia resdung. Berair tk Hidung dia lps guna fm3?

Q: rs pening Ms mula pki tu je hari ni dh xpening cm sakit kt tulang pipi je.hgga waktu skrg dr pg td msh rs skt.. tp xkuat sgt katanya.. Hidung x berair
DOC: Terus jer guna fm3. 


Q: Ibu baby tu nk mkn sm3 mlm ni blh kn..mlm ni jgk nk bg baby tu 3. klu dlm setgh sudu teh ok xbg ke baby sm3 tu?
DOC: Kalau maknyer menyusu badan memadai maknyer yg minum sm3 separuh sachet sblm tido n pakai fm3. Baby tk usah.

WhatsApp 0162030535
Telegram 0162030535
SMS 0162030535

0 comments:

Post a Comment