CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 11 May 2015

Sessi Soal Jawab FIRMAX3 Bersama Doktor Hasrizan (PART 4)



Sambungan......
Part 4

Q: Sy pnah mengalami sakit lutut semasa mngandung ank ke 2 pd thn 2011. Selepas bersalin sakit lutut tu secara perlahan2 hilang. Tp selepas mengamalkan fm3 & sm3 lutut kembali sakit malahan bertambah teruk. Sehingga nak duduk antara 2 sujud ketika solat pun dh x bole, terlalu sakit. Apakah puncanya n apakah cara mengatasi?
DOC: Sakit lutut tu terus jer guna. Sapu tempat sakit sama. Yg jadi lebih sakit tu mungkin rasa sengal kerana badan sdg buat sel baru mengantikan sel yg rosak.

Q: Sorg lg lelaki yg mnderita mslh uluran. Nk bgtahu dia mcmane?
Q: Sy ad sorg lg cstmer yg mhdp cancer payudra thp-2..smlm sy dh mntk dia sapu Fm3 n mnum 1/2sec sm3 (mlm).mcm ane? Atau doc nk suggests tmbhn lain klu ad?
DOC: Semua pakai fm3 kat nadi leher dan perut mcm yg saya ajar.

Q: baby yg g6pd tu pg td ck up lg nsb baik xkena thn wad pg ni kuning turun ckt dr 225.9 ke 218.tp ibu dia ad bg air aggur hitam.. Fm3 mmg msh teruskn lg. Ibunya jg still guna fm3 & sm3.. Dr sudut lain pkmbgn baby ok perut xkmbung.. Berat naik ok. Sejak sapu fm3 kurang tidur (ok utk baby Kuning).aktif brgerak..
DOC: Ibunya Stop dulu sm3. Cuma guna fm3.

Q: kalau baby demam..byk mana sukatan air sm3 yg dia blh minum msih menyusu (susu btol) umur dlm 7 bulan.. baby ni kene tahan wad smalam..baby ni anak angkat sbb 2 minum susu botol.
DOC: Suh ibu perah susu bagi ank minum. Susu ibu ubat terbaik. Tambahan lagi bila ibu menyusu minum sm3.

Q: psirosis?
DOC: Psirosis guna fm3 jer dulu 1 bulan. Sapu kat nadi leher n perut. Minum air mineral byk.

Q: sy sdiri ada abses bwh ketiak..mkn antibiotik dah...Doc ada abik specimen..mmg ada nanah..ph mkn ubt antibiotik..biji bwh ketiak still ada lg..kecil...2ari sy sapu fm3 tmpt biji tu...tul ke tpt sy sapu nih.. doc..klu sy sapu fm3 tp sy abcess ok ke...bwk ketiak..yg kat leher n perut sy sapu gk.. DOC: sapu fm3 kat nadi leher n perut dulu. Tgk nanti camne.

Q: saudara saya mengalami kanser payudara. Skrg ni tgah kimo. so, boleh kah saya syorkan dia mengambil fm3 & sm3? Dan APA kah kebaikan dn tahap kemujarapan nya... Harap Dr dpat memberi penjelasan. SB ni bukan penyakit yg biasa2. Betul tak Dr.....
DOC: sapu fm3 kat nadi leher n perut dulu. Tgk nanti camne.

Q: pengetahuan doc, wife sy baru permulaan mggunakan Fm3 dh masok 5 hri...slepas mggunakan fm3 ni bdan jdi berat dn mngantok. mntak pncerahan doc knp jd sedemikian?
DOC: Mungkin isteri u darah tinggi. Rasa khayal. Teruskan guna fm3. Kalau mulut jadi kering n dahaga yg amat. Minum air mineral byk sebab badan berasid.

Q: Mmg wife ada darah tggi tp tak la tggi sgt..apa pn tksih doc diats pncerahan... Stakat ni mlut blom kering dn xsmpai ke peringkat dahaga lgi cuma rasa mgantok dn bdan rsa berat shj...utk pngetahuan doc...

Q: Nk tnya klu org tua dlm linkungan 70an yg mnjalani dialisis hmpir setahun.skrg sdh seminggu mgunakn fm3 nadi leher n perut.. Apakah ad kmugkinan akn dtg buah pinggang nya pulih n xprlu di dialisis lg?
DOC: Masalah buah pinggang tu teruskan guna fm3. Minum Sm3 juga.

Q: anak 17 th tapi period x dtg. Dah jumpa pakar - hormon lelaki lebih byk dr hormon perempuan. Kena mkn pil perancang bru period dtg. Bleh fm3 & sm3 bantu, cam mane?
DOC: Hormon progesterone ank tn kurang. Itu yg telur tk dikeluarkan oleh ovari. Biar dia makan pil perancang dan terus guna fm3. Hormon dlm pil itu akan lebih berkesan bersama fm3.

Q: ad cstmer sy ni br bsalin cr operated. Skrg dlm pntang dh 20hari lbh. Menyusu badan.mslh dia luka operate tu kuar air. Apakah patut sy syorkn Fm3 shj or sm3 juga? Perlu sapu kt luka /jst nadi je?
DOC: Fm3 sapu kat luka mmg pedih sket tapi luka cepat sembuh dan tk berparut. Kat nadi leher n perut wajib sapu.

Q: Masalahnya, saya memg ada mslah haid. ( hormon) biasanya haid saya 2 blan sekali. Klau dtg haid, sehinga melebihi 15 hr pn ada. Sikit2. Sekadar pantyliner aje. Tk perlu pkai pad.masalah ni lama dah. Jadi skrg ni, start saya pakai fm3 n minum sm3, Dri awal bln 1 smpai skrg ni sy Blum lagi dtg haid. Adakah INI biasa @ saya ada masalah lain.
DOC: stop dulu sm3. Cuma guna fm3 sapu kat nadi leher n perut.


Q: OK Dr. Tapi sebab APA kena berhnti... Cuma nk tahu aje... Timekaseh ATS pnjelasan Dr....
DOC: Fm3 berkaitan darah dan hormon. Soulmax3 cell dan pembaikan. Lebih baik baiki peredaran darah dan fungsi badan dahulu sblm pembaikan. Kalau dua dua serentak tu yg keluar byk kesan pembaikan.

Q: sy dh gna fm3 lbh 2mgu dlm tmph pntg 34hr ni dn blm cuba sm3. Baby sy ada ruam pns smpai kepala dan kerap kembung.soaln sy apakh kesan sm3 pd baby? soaln ke2.. apakh kesan pd ibu yg brsalin scra lscs ank ptma jrk 2thn kmudian brsalin normal ank ke2.?
DOC: Baby u kena kuning masa baru lahir sebab masalah pada hati dia. Dh ibu guna fm3 mmg pada susu ada kesan pembaikan utk baby. Ibu teruskan guna fm3.

Q: kalu org buasir nk guna mcmna?
DOC: jika buasir itu keluar blh sapu terus kt bhgian yg keluar itu tapi sebelum sapu kt bhgian yg keluar itu wajib sapu kat nadi leher dan nadi perut dahulu.

Q: mmber ada knser tulang...bgmna produk kite dpt mmbntu??
DOC: : Sapu fm3 kat nadi leher n perut dan bancuh sm3 1/2 schet dan minum setiap malam sebelum tidur..

Q: nk tanya, fm3 boleh tak digunakan untuk pnyakit batu karang tahap serius. Sampai buang air kecik pon kluar batu karang.. Kadang2 klau dia demam, dia bole jadi sawan?
DOC: Sapu fm3 kat nadi leher n perut.
DOC: jika mahu tahu samada kita ada batu karang atau tak? Slps sapu fm3 (mlm).. Tadah kencing pagi n tengok kalau ada pasir atau keladak dlm air kencing...


Q: Klu org OKU xder tngan-siku, xder kaki-betis.mcm mane cara guna fm3? sapu kt mn slain leher n perut..
DOC: Leher n perut dh memadai.

Q: sekiranya seseorang itu memakai product kecantikan yg.mengandungi mercury didlmnya..apakah tindakbalas fm3 pada kulit muka dan tubuh badan kita?
DOC: Mercury liquid metal. Meresap dlm kulit dan meracun badan. Diletak dlm krim muka untuk kesan berkilat. Dlm fm3 tiada mercury sebab bukan untuk sapu kat muka. Yg dh terguna krim mengandungi mercuri bila guna fm3 mungkin keluar jerawat atau ruam kesan pencucian badan.

Q: Pakai ni bolih datang haid ke bagi yg haid x teratur? Berapa lama tempoh bolih datang haid dari pkai ni?
DOC: Haid tk teratur masalah hormon tk stabil. Fm3 mengaktifkan semula hormon dan haid akan teratur semula.

Q: Jadi bagi yang ingin zuriat bolih cuba? Atau sudah ada testimoni?
DOC: Usah cuba. Suruh beli terus dan guna fm3.

Q: Jadi pakai di mana bagi yg ingin zuriat dan haid tidak teratur kadang sampai setahun tidak datang haid?
DOC: Perempuan umur 58 dh menopause. Turun darah balik dan sdg mengandung skrg.

Q: dah turun 2 minggu lepas guna, selepas 1 minggu, pg td dia ckp haid lagi.. dia terkejut laa.. kenapa ye? Selama x haid, keputihan jek.
DOC: Kemungkinan dia ada fibroid atau cysts. Suh dia terus guna fm3. Sapu kat nadi leher n perut.

Q: ada customer ni pagi td baru amik cream, dia ckp haid dia sgt lama, kekadang 4-5 hari jek tak ada dlm sebulan.. tu masalah cyst fibroid jugak ke? Sbb tu jugak dh 5 thn kawin takde anak kot.. kesian.. nak suggest perawatan mcmana kt dia?
DOC: Suruh dia guna fm3 sapu kat nadi leher n perut. Jelasnya org ni ada masalah dgn rahim.

Q: pengguna Fm3 yg mghidap fibroid tp xpntang mkn.. Cth mkn terung, laksa,labu dll. xada masalah ke mcmane doc? Proses pemulihan/pengecutn fibroid dia tu adkh membri kesan... Dsbbkn gaya pemknannya?
DOC: Lagipun apa kaitan terung. Laksa. Labu dgn fibroid? Kalau air bergas dan mee kuning tu dah sah-sah racun tk pantang plak. Org yg fibroid atau cysts akan lebih panjang masa bleeding 1st haid akibat kesan pencucian. Teruskan sapu fm3 di nadi leher n perut.

Q: ank saya umur 1th 3 bln tp kurang selera mkn, timbangan pun x naik blhkan fm3 membantu dan bagaimana caranya? Or sm3 blh membantu? DOC: Yer boleh suruh dia minum sm3. 1 sachet bahagi 6-8 hari. Bancuh bila nk diminum.

Q: bgaimana utk mengurangkan urat yang timbul pada betis yg berwarna, sapuan tempat wajib dah disapu atau ada tempat lain lagi, minta panduan dr doc?
DOC: Cuma perlu guna fm3 di nadi leher dan perut dh memadai. Tambah sapu di atas salur darah yg timbul tu.. 

WhatsApp 0162030535

0 comments:

Post a Comment